Így fut a különféle platformokon a Biomutant

  • Írta: szlav
  • 2021. május 15.
  • Videó
Link másolása
A Biomutant megjelenésére várva nem kell, hogy meglepetésként érjen benneteket az, hogy mégis hogyan fut majd PC-n vagy az előzőgenerációs konzolokon a játék. A THQ Nordic és az Experiment 101 egy videótrióval demonstrálja ezt.

Őszintén szólva nem bánnánk, ha már a megjelenés előtt érkezne minden játékhoz néhány olyan videó, mint amilyenek legutóbb feltűntek a THQ Nordic YouTube-csatornáján. A Biomutant kiadója három gameplay-előzetest osztott meg, amelyek a mozgékony szőrmókok csatározását mutatják be PC-n, PlayStation 4 Prón és Xbox One X-en, valamint a hagyományos PS4-en és Xbox One-on.

A PC-s verzió senkinek sem fog meglepetést okozni. A mellékelt felvétel 4K felbontással és 60 fps-es sebességgel pörög, de a játékban nem lesz majd fps-korlát, így a megfelelő hardverrel és monitorral olyan teljesítményt csikarhatunk ki belőle, amire csak telik. Ezzel kapcsolatban a Biomutant gépigénye hasznos iránymutató lehet.

Az erősebb előzőgenerációs konzolokon, vagyis PlayStation 4 Prón és Xbox One X-en 1080p-t céloz a játék, ez azonban dinamikusan skálázódó felbontást jelent. Ez az ára a 60 fps-nek, amelyet az ígéretek szerint a Biomutant szilárdan tart majd az öregedő hardveren.

A listát az PlayStation 4 és az Xbox One alapkonzolok zárják. Itt sajnos már el kell búcsúznunk a 60 fps-től - a játék mindkét konzolon 30 képkockás sebességgel fut majd 1080p-t célzó dinamikus felbontás mellett.

A listáról látványosan hiányzik az Xbox Series X/S, illetve a PlayStation 5, ennek azonban egyszerű az oka: a Biomutant még az előző generáció konzoljait célozta meg, így nem készült belőle önálló újgenerációs port. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően természetesen ezeken a masinákon is gond nélkül játszható lesz az anyag, de valószínűleg be kell érnünk az Xbox One X és a PlayStation 4 Pro élményével.

A Biomutant május 25-én fut be.

6.
6.
DragonBleacPiece
#4: nekem is feedback nélküli button mashingnek tűnik a harc, és az ütéshangok olyanok mint egy öregember vizes szellentései
5.
5.
#4: A harcrendszernek az lenne a lényege, hogy easy to learn, hard to master legyen, de biztos vagyok abban is, hogy ezeken a zöld mezőkön nem a játék legnagyobb csatáit mutatja be a videó. Valóban ki kell próbálni, hogy jó véleményt lehessen róla mondani. Nyilván nem biztos, hogy a világ legjobb rendszere pont ez lesz, de az összkép megítéléséhez még mindig jobb saját kézből tudni, hogy mennyire domináns a harc a játékban és mennyi időközönként kerül rá sor. De igazság szerint, hogy ez a játék nagyot menjen, ahhoz az kéne, hogy a játék többi része, mint hangulat, zene, felfedezés, mind egyben legyen. Hiszen, ha a játékteret nem jól töltik fel különféle tartalmakkal és élményekkel, akkor ez a harcrendszer magában tényleg nem segíthet rajta.

Minden esetre, amit eddig a játékból mutattak, abban nem volt olyan, amitől azt lehet látni, hogy milyen lesz az összkép. Van harc videó, van karakter kreálós videó is, de amiben bármi valós gameplay van, abban inkább végig pofáznak hang helyett.

Kvázi arra vagyok kíváncsi, hogy ez a játék egy jó kis cucc lesz, vagy pedig egy fullos mentolos bukta.
4.
4.
tyber16
#3: Nekem tetszik ahogy kinéz egyedül a harccal vannak aggályaim így első ránézésre. Ha egy akció orientált játékban én nem érzem azt hogy ahogy ütöm az ellent akkor érzem ahogy eltalálom akkor bukó majdnem az egész. Mert amúgy tényleg egy tipikus sandbox cuccnak néz ki a szokásos szintlépéssel skillekkel gondolom és fő meg mellékküldetésekkel. Csak egy olyan környezetbe rakva amit nem nagyon láttunk ja és patkányokkal :D.
De ahogy te is írtad, majd meglátjuk milyen lesz a hónap végén.
3.
3.
#2: Jó, hát szépnek azért *nem* szép, de egy ilyen BotW kopp dizájnú anyagnál ez elmegy, ha jó a végeredmény. Ha nem jó, akkor pedig hasal.
2.
2.
tyber16
Hát nemtudom... szépnek szép de ránézésre egy generic akció játéknak néz ki rpg elemekkel és patkányokkal XD. A harc pedig, látványosak a mozdulatok de így videók alapján nem volt "impact" érzete a találatoknak. Szépen forgatta a fegyvert a lény de ahogy eltalálta az ellenfeleket az olyan semmilyennek tűnt.
1.
1.
Gerzson95
Azt hittem, hogy már rég kiadták ezt a játékot.... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...