Friss részletek a Final Fantasy XIV: Endwalkerről

  • Írta: szlav
  • 2021. május 15.
  • Hír
Link másolása
Pontos dátum, számos új infó és rengeteg friss látnivaló érkezett a Final Fantasy XIV Online következő nagy expanziójával, az Endwalkerrel kapcsolatosan, egyenesen a FFXIV Digital Fan Festről.

A Final Fantasy XIV több mint egy évtized után mit sem veszített a népszerűségéből, sőt! Az MMORPG következő nagy kiegészítőjére, az Endwalkerre játékosok milliói várnak, ma pedig azt is megtudtuk, hogy meddig kell számolnunk a napokat. Az expanzió november 23-ra kapott dátumot PC-n, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön egyaránt. Csekkoljátok le a látványos előzetesét!

Az online szerepjáték legnagyobb rajongói még egy jókora gyűjtői dobozra is rátehetik a mancsukat, amely többek közt egy 18,5 centiméter magas szobrot és egy lomporrit plüsst is tartalmaz majd. További jó hír, hogy a játék előrendelői, akik négy nappal korábban kezdhetik a kalandokat (ez bármelyik kiadásra vonatkozik), kapnak néhány digitális extrát is, köztük egy különleges fülbevalót, amely 30 százalékkal megnöveli a szerzett tapasztalati pontokat a 80-as szintig. Az egyéb kiadások digitális extráiról a Square közleményében olvashattok bővebben.

No, de térjünk is át a játék lényegi újdonságaira, melynek élén a legújabb job, a Reaper áll majd. Ez a kaszás DPS kaszt a Void a két lábon járó megtestesítője, aki ha úgy kívánja, teljes egészében átadhatja magát a sötét energiáknak. A szemkihúzót ne hagyjátok otthon!

A nyuszifül nem csak a lányok kiváltsága! Egy új játszható fajjal, jobban mondva egy ismerős faj új nemével is kibővül a játék, ősztől ugyanis férfi Vieraként is csatlakozhatunk a barátainkhoz.

A kiegészítő során természetesen rengeteg új helyszínt is felfedezhetünk majd. A legtöbb kalandot Labyrinthos varázslatos városa körül és Mare Lamentorum földöntúli vidékein találhatjuk majd, de Thavnair egzotikus régiója is megér egy misét. Itt található például Radz-at-Han ezer színben pompázó városa is, melynek keleti hangulatához foghatót eddig sosem láthattunk a játékban.

A hosszú út és a rengeteg küzdelem után természetesen kell egy hely, amit ismét az otthonunknak nevezhetünk majd. Ez Old Sharlayan városa lesz, amely egyúttal a kiegészítő közösségi központjaként is funkcionál.

De természetesen a legtöbben nem henyélni járnak a Final Fantasy XIV-be, hatalmas kihívásokból pedig most sem szenvedünk majd hiányt. A Square videói közt láthattunk számos új dungeont is, az i-re azonban az új raid teszi majd fel a pontot. Ez nem más, mint a Myths of the Realm, amely amellett, hogy rengeteg izgalmat ígér, a fejlesztők ígéretei szerint alaposan elmélyíti majd az így is tengermélységű lore-ját.

Végül, de nem utolsó sorban pedig érkezett egy rövidke videó a kiegészítő egyik új hátasáról is. Az Arion egy díszes, páncélozott paripa, amely nem csak a szárazföldön, de a fellegek közt is kiváló útitárs lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...