Problémásan rajtolt PC-n a Mass Effect-kollekció

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 16.
  • Hír
Link másolása
Meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült a Mass Effect: Legendary Edition a Steamen, amit főleg a technikai állapota idézett elő. Sokan panaszkodnak a grafikai beállítások és az FOV-csúszka hiányára, de valakinek el sem indul a játék.

Pénteken végre megjelent az eredeti Mass Effect-trilógiát egy nagy csokorba remasterelő Mass Effect: Lengedary Edition, aminek a Steam-tetszésindexe a jelen hír írásakor a "Nagyon pozitív" tartományban lebeg, de a premierkor még erősen súrolta a "Vegyes" mezsgyéjét.

A legtöbben persze nem magára a játékra panaszkodnak, hanem annak a PC-s portjára. Az értékeléseknél többször is felmerül, hogy hiába vásárolták meg az emberek a Steamen a játékot, az indításkor az Origin is elindul, ami hajlamos összeakadásokat előidézni. Szintén furcsának érződik a játék egérrel való irányítása, ami olyan, mintha bekapcsolták volna a mouse accelerationt.

Az ultrawide monitor-tulajoknak sem felhőtlen az öröme, ugyanis az átvezetők maradtak 16:9-es képarányban, két szép nagy fekete csíkkal az oldalukon. Sokan annak sem örülnek, hogy nem lehet sem a beszéd nyelvét, sem a feliratokat más nyelvre átkapcsolni angolról.

De talán a legnagyobb tüske a PC-s verzióban, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben nincs túl sok grafikai opció, amivel bíbelődhetünk a beállításokban, kimaradt az FOV-csúszka, és úgy nagy átlagban nem fut olyan jól a remaster, mint azt elsőre remélnénk. Igaz, az utóbbihoz érdemes hozzátenni, hogy itt a magas, 120-220 fps-es tartományban mozgó felhasználók panaszkodnak, a 60 fps-sel általában nincs gondja a játéknak egy modern konfigon.

11.
11.
xanatos0911
Én csak azért vettem meg - nyomott áron, Kinguin-ról - mert a régiek nem voltak meg (anno lekalózkodtam őket és úgy toltak végig, hiszen nem volt semmi pénzem) és az összes DLC-vel együtt jó ár az a £32 amit fizettem érte. Eddig sokat nem tudtam nyúzni, de már rögtön az elején a töltőképernyős megoldás is elég tréül van kivitelezve szerintem. Egyelőre semmi baj az én verziómmal, minden simán fut, kivéve az optimalizációt amiben akad azért egy-két anomália.
10.
10.
jackoneill
9.
9.
Torque
#8: Parancsolj:
https://steamcommunity.com/id/groyal/recommended/1328670/
8.
8.
jackoneill
Nálam Origin változat van, bejut a kiválasztó képernyőig, de bármelyik részt indìtanám egy fekete képernyőt követően visszaugrik a kiválasztó felületre. :(
1 percre se tudtam még elindítani....egy csomó steam problémáról olvastam, de csak origin hibáról még nem :( reintall, javìtás, admin módban indítás volt..sikertelenül. van tippetek?
7.
7.
ribizly
#5: Főleg azoknál a címeknél, ahol a community már rég csinált működő mod-okat, amelyek a grafikai hiányosságokat (+esetenként bug-okat) megoldották.
Én nem is értettem azokat, akik rohantak ezt PC-re megvenni.
5.
5.
markoci555
ezért maradok mindig az alapverzióknál, kivéve ha ingyen csapják mellé a felújítottat, mindig ezek vannak, pénzlehúzás, 0 javítással, minimális grafikai turbóval, még örülhet az ember ha nincs újabb probléma
4.
4.
Well, pont nem egy ilyen hírre számítottam egy olyan címnél, aminek már 2007, 2010 és 2012-ben is volt lényegében probléma mentes PC-s megjelenése. Na azok pl hiába Xbox címről van szó, a mai napig nem támogatják hivatalosan sem az Xbox, sem bármi más joy-t (sem), de saját PC-s akciómenük, gombok, valamint jó egér kezelés van bennük a mai napig. És ezen idő alatt el tudták érni, hogy elcseszik ezt az irányítást?

Az tök jó lehet. Na ezért vagyok úgy, hogy minden régi rész amúgy is megvan és ronggyá is játszottam őket, ezért meg nem rohantam el rögtön megvenni.
3.
3.
drat576
#2: Midig élvezet kirakni a problémás pc híreket.
2.
2.
Stranger
Ja ezek mind megvannak a konzolos verzióban?
1.
1.
Macifasz
1440p-ben, mindent bekapcsolva (kivéve a film grain és a motion blur) semmi teljesítménybeli problémám nem volt eddig. Illetve volt egy mellékküldetéses bolygó, ahol picit laggolt ha a Mako-t irányítottam, de a többi bolygón már ez a hiba se jött elő. Plusz én Originre vettem, így ott az indítással se volt baj. A FOV csúszka hiánya engem szemnély szerint soha nem zavart egy játékban, de egy részletesebb grafikai beállítás lehetőség tényleg elfért volna a gyengébb konfigok miatt. Egy dolog miatt vagyok csak mérges, hogy azt a botrány rossz fedezékrendszert nem voltak képesek megváltoztatni. Ez az "odatapadok a fedezékhez" rendszer egyszerűen nem működik van, hogy hosszú másodpercekig nem megy fedezékbe, pedig nyomom az előrét, hogy tapadjon már oda, ennek köszönhetően pedig folyamatosan sebződöm, valamikor pedig sprint közben ha csak egy kicsit nekimegyek egy tereptárgynak, azonnal bemegy fedezékbe. :-D Mocsok rossz volt már annó is, nem érem miért hagyták benne ilyen formában.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...