Mass Effect-kollekció - megjöttek az első modok

  • Írta: szlav
  • 2021. május 18.
  • Letöltés
Link másolása
Alig néhány napja érkezett meg a Mass Effect: Legendary Edition, a modderek máris rárepültek a felújított kollekcióra. Eközben a BioWare sem rest: tegnap egy 11 gigás patch érkezett a játékhoz.

A Mass Effect: Legendary Edition PC-s változata nem rajtolt zökkenőmentesen, de a jó hír az, hogy a fejlesztők és a modderek sem ülnek tétlenül. Először kezdjünk a hivatalos újdonságokkal, ami a konzolos verziókat is illeti: tegnap délután megérkezett a csomag első nagy frissítése, amely egészen meghökkentő módon egy 11 GB-os letöltés képében bukkant fel.

A hivatalos patch note-ok viszonylag szűkszavúan írják le a frissítés tartalmát, de úgy tűnik, hogy a legtöbb tweak a világítást, az árnyékokat és a hibásan megjelenő textúrákat érintette. A trilógia első és harmadik részében olykor gondok akadhattak az achievementek/trófeák követésével is - az indokolatlanul vaskosnak tűnő patch ezt a problémát is fixálja.

Mindeközben a Mass Effect modding-közössége is aktivizálta magát, így a PC-s verzióhoz már számos felhasználói extra elérhetővé vált - ezeket a NexusMods oldalán érdemes átnyálazni. Már most találunk olyan kényelmi újításokat, amelyek megnövelik az FOV-t, az első részben engedélyezik a végtelen sprintet és a Mako boostját, vagy éppen sűrűbbé teszik az automatikus mentést. Az első modok közt megérkezett egy olyan opció is, amely engedélyezi a Mass Effect első részében az azonos nemű románcopciókat, így mostantól bárki a hálószobájába viheti Garrust vagy Liarát.

8.
8.
#7: A masseffect.hu facebook oldalan van reszletes info.
7.
7.
crytek
#6: Kik csinálják van erről info?
6.
6.
#5: Mar elkeztek csinalni. A launcher kesz, illetve a ketto szinte teljesen kesz van.
5.
5.
crytek
#4: Eredetivel is mennek a magyarítások ,szóval nem kell ide ez a beböfögés
Ha fájlszerkezetileg megoldható a szerkesztés 100% hogy megcsinálják.
De ha pl ilyen fable anniversary féle parasztság van akkor game over magyarítás :(
4.
4.
ayreon
#3: Pffffff... gondolom a tört verzióhoz, ahogy az Igaz Nagy Magyar P.-ok csinálják.
3.
3.
GAMEROD
Majd ha átkonvertálja valaki a magyar feliratot hozzá, talán érdekel.
2.
2.
Giggsy
Mi az, hogy Liarát? Konkrétan mióta világ a világ Liara románc opció volt mindkét Sheparddel.
1.
1.
RebornSoul
Csomó ilyen játékkal nem az FOV a baj, hanem a camera distance. Mégis a fejlesztők 99.9%-a cseszik kameratávolságot megváltoztató beállítást rakni a játékaiba. Valamiért azt hiszik, hogy mindenki szereti, ha a kamera fel van dugva a karakter seggébe és kb. semennyit nem lehet tőle látni a játéktérből. :D Pedig ennyit már egy GTA III is tudott anno.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...