EA: két év múlva ítélkezzünk a PS3 felett

  • Írta: fojesz
  • 2007. április 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Gerhard Florin, az Electronic Arts egyik munkatársa elhamarkodottaknak tartja a PlayStation 3-mal szemben megfogalmazódott negatív kritikákat.
Gerhard Florin, az Electronic Arts egyik munkatársa elhamarkodottaknak tartja a PlayStation 3-mal szemben megfogalmazódott negatív kritikákat.

Az újgenerációs konzolok vásárlásakor ugyebár meghatározó szempont az ár: ennek fényében pedig a PlayStation 3 a maga 165 ezer forintos árával sokakat elrettenthet a vételtől. Florin szerint azonban két év múlva már abszolút nem fog számítani az, hogy mennyibe fáj a konzol, lévén a gépből eddig korántsem hozták ki a maximumot úgy, hogy igazán le tudnák nyűgözni a vásárlókat - elmondta ugyanakkor, hogy a Wii-ben és az X360-ban is van még bőven spiritusz.

"Két éven belül én nem ítélkeznék egyik gép felett sem. Ezen időszak egy nyílt verseny lesz, s úgy vélem eleddig mindhárom fél jól teljesít, és megéri fejleszteni rájuk. A Nintendo Wii például az olyan játékoknak, mint a Harry Potter-részeknek, kiváló táptalajt biztosít, míg lövöldözős játékokat - így például új Medal of Honor-epizódokat - elsősorban PlayStation 3-ra fejlesztenénk a Cell processzor erősségei miatt. Az online illetve a stratégiai játékokhoz pedig rendkívül jónak tartjuk az Xbox 360-at." - fejtette ki a témáról az EA véleményét Florin.
20.
20.
t.roli
Az lehet nem válaszoltam a lényegre, de nem volt kérdés amire válaszoljak. Lehet a lényeggel pont egyetértek vele. Vagy az lehetetlen?



PS3 ban linux van és az a fő...

A régebbi gépemen már átáltam LINUXra és van egy olyan progim ami linux alatt futtat windowsos játékokatz hiba nélkül...
19.
19.
t.roli
Viszont tudom h ezelötti kommentjeimben igazam volt ha már nam csak é mondom ezt az igét
18.
18.
t.roli
nemmondja. Vagy 25 kommentemben leírtam h 128 bites procivan benne, és h ezért nehéz emulálni. Lehet pont az én kommentemet olvastad. Ez azt jeleni h a t szövegértésed sem kitűnő. Azt írtam nem CSAK a proci miatt. Tudom h pl a CELL proci agyonver minden más processzort a piacon. Azt is tom h a ps2 procija (Sony és Toshiba) 300 mhz (EE a neve) és nagyon jól szimulál grafikus környezetet, tehát a videókártyát segíti nagyban ( kb kártya nélkül is működne a gép) Hibája viszont a rövid memória erego sokáig nem tud tárolni adatot. Ugyanakkor a ps3 vgaja is és a procija is beletetoválja a pc-s gyerek hátsóját a székbe mert az is izombrutál.



Egy szó mint száz. Nem mondtál újat, ha úgy nézzükk akarva akaratlanúl ismételtél
17.
17.
fojesz
Továbbra sem lennék megelégedve a szövegértelmezéseddel... A mondatnak pontosan az az értelme, hogy a konzolok hardverelemei nem a DirectX-ekhez vannak tervezve.



Barátom: pontosan a processzor az, ami miatt a god of war úgy nézki, ahogy: 128 bites processzor van a PS2-ben - tájékoztatásul közlöm, hogy például még egy durvább PC-s proci is 64 bites maximum. Többek között ennek "köszönhető" az, hogy a mai napig nem tudtak olyan emulátor progit írni, mellyel 100 százalékig stabilan lehetne futtatni egy-egy PS2-es játékot PC-n.
16.
16.
t.roli
és nem csak processzorban ütnek.

Ezek játékgépek. Ha valamiben valaha is jók lesznek, azok a játékok.

PS2 ben 4mb os videókártya memória van és nézz meg egy God of War 2 Ingame videót. Megdöbbentő pedig a technologia fejlődött ennyi év alatt...
15.
15.
t.roli
"A Direct10 elképesztő látványt ígér majd, amit a konzolok nem tudnak kihasználni, mert a bennük lévő hardvelemek - függetlenül attól hogy erősek - nem támogatják azt a technológiát"

no komment
14.
14.
fojesz
t.roli: Szövegértésből kapásból karót vágnék be neked, ha én volnék a magyartanárod. Egyetlen szóval nem mondtam, hogy én azt hiszem, hogy DX-alapúak a konzolok "grafikus motorjai". Felesleges dolgokat írtál, a 16os kommentben írt dolgokra pedig nem válaszoltál.



Egyébként rosszul gondolod: a Crysis videók nem hamisak, tekintve, hogy már kipróbálható volt a játék kiállításokon, mi pedig láttuk, stb. Ez így néz ki.
13.
13.
t.roli
Arról nem beszélve h a Microsoft sem ássná maga alatt a fát, mert ha nem támogatná a "DX10"-et a konzolja, akkor nem lenne DX10 elhiheted... Amúgy is a DX9 ben is még van annyi spiritusz hogy húú. Lássd új Unreal motor... A Crysis meg csak kamu videó (sztem). De ha az a valóság, akkor is el éri egy Új Unreal motor...
12.
12.
t.roli
Te komolyan azt hiszed directx alapú a konzolok grafikus motorja? Na neeee. (A Sony is Microsoft szabványt használna? VICC) Semmi közük nincs a DXhez...
11.
11.
naval
10.
10.
fojesz
15: Egy hardver nem feltétlenül attól lesz erős, mert van benne egy x gigahertzes processzor, pár giga ram meg egy új videokártya... Itt technológiákról is szó van, melyek megállíthatatlanul fejlődnek. Ilyen módon lehetséges az, hogy nem: a konzolok nem tudják azt, amit a Direct10 tudni fog! A Direct10 elképesztő látványt ígér majd, amit a konzolok nem tudnak kihasználni, mert a bennük lévő hardvelemek - függetlenül attól hogy erősek - nem támogatják azt a technológiát, ami például videókártya esetében a G80-nal jelent meg először. Az új videókártyák ilyen módon tudják azt, amit a PS3, csak még nem készültek olyan PC-s játékok, melyek ki is használnák ezeket al ehetőségeket. Az új konzolok elsősorban processzorban erősek - ezt pedig behozni még idő a PC részéről, ezt elismerem.
9.
9.
t.roli
Ezek a konzolok a WII kivételével mind tudják azt amit a DX10 tud (-ni fog). Nem értem ez miért kérdéses. Ez nem úgy működik mint egy PC-s videókártyánál. Jelenleg egy videókártya se tudja azt, amit nyújtani tudna a ps3. 10 éves pc-d bemár biztos több pénzt belefektzettél minthogy vettél volna anno egy ps2 őt és most egy XBOX360-at... Nem hiszem h hosszútávra lebontva is jól jártál volna....
8.
8.
Constantin00
A konzolok bazi nagy baja az, hogy baromira nem lehet őket fejleszteni. Egyszer megveszed, majd ha jobbat akarsz, veszel újat. Ezzel szemben az én PC-m már 10 éves, és mindig csak azt cseréltem, amit kellett. Így hosszútávon azért pénzügyileg is jól járok, nem?
7.
7.
SWBF2
Hé mádöfákkör!!!!!!

IGAZAD VAN!
6.
6.
fojesz
Jelenleg nem az árról volt szó, de természetesen ezen szempontból igazad van.
5.
5.
orsko
Azt is nézd, h a konzol 150.000 , az annyit tudó pc szerintem azért több.
4.
4.
fojesz
Ez tényleg vicces, miután már régen elmaradtak tőle. :)
3.
3.
naval
kezdenek elmaradni a konzolok a pc-től?

ez a nap vicce!
2.
2.
kenny22
az meg a másik, h ezzel most azt akarták mondani, h ha valaki szeret játszni mindenféléve,l akk vegye meg mind 3 konzolt mert az nem egy olcsó mulattság... inkább 1 pc
1.
1.
kenny22
nemazért az 1 fillérért de lassan már ki kéne h adjanak egy dx10-et támogató konzolt minimum 1 éven bellül mert igencsak kezdenek elmaradni a pc-től
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...