Több Need for Speed-játék is bezárja a szervereit

  • Írta: gorien
  • 2021. június 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Electronic Arts elengedi a kezét a 2006 és 2011 között készült Need for Speed-játékok kezét. A digitális boltokban máris hiába keresnénk őket, de a szervereiket is csak augusztusig élvezhetjük.

Van úgy, hogy egy játék játékosbázisa annyira megcsappan, hogy az online szolgáltatásait már nem éri meg fenntartani – erre hivatkozott legalábbis az Electronic Arts, amikor bejelentette, hogy több Need for Speed-játék szervereit is bezárja. Az érintett címek a Carbon, az Undercover, a Shift, a Shift 2: Unleashed, valamint a The Run.

A játékokat máris kivették a digitális áruházak kínálatából, valamint a játékbéli boltokat is bezárták, hogy pénzt már semmilyen formában ne költsenek rájuk a játékosok. Online versenyzésre egészen augusztus 31-ig lesz még lehetőség, utána azonban búcsút vehetünk a szerverektől, és már csak az egyjátékos tartalmakhoz férhetünk hozzá.

8.
8.
gorien
#7: Javítottam, köszönöm!
7.
7.
csoki0619
Hiba a cikkben:
"Az érintett címek a Carbon, az Undercover, a Shift, a Shift 2: Undercover,..."
6.
6.
Zuzmo
#2: Persze, utána meg a figyelmetlen vásárlók kérnék a refundot, mert nem megy a szerver.
5.
5.
Neo1989
SP-ben bármikor elöszedhetőek. Az MP engem nem érdekel :)
Egyébként én a Carbon óta jó NFS-t nem láttam.
4.
4.
kryszisz
#3: Szerintem is, én szerettem nagyon a nyilvánvaló hibái ellenére. Simán a jobban sikerült részek között van, pláne ha figyelembe vesszük hogy mik jöttek utána.
3.
3.
Caleon
The Run alulértékelt, a kedvenc NfSem volt.
2.
2.
crytek
Kár. Értelmes kiadók ilyenkor ezt kihírezik és akár egy utolsó "push" 85-90% sale-el vesznek a címektől búcsút, hogy akinek kellettek volna még behúzhatja őket. De hát EA mit is vártunk
1.
1.
Heldengeist
Azt hittem, a GameSpy már évekkel ezelőtt sírbatette őket. Egyébként a Carbont amúgy sem lehetett digitálisan megvenni.

Mindenesetre a multis szerverek lezárása nem indokolja a store-okból való eltávolítást. Ezek elsősorban és leginkább single játékok. Gondolom itt inkább már a zenékre vonatkozó licencjogok jártak le.

Igazán odaadhatnák őket a GoG-nak amúgy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...