Támogatói modellt vált a Homeworld 3

  • Írta: gorien
  • 2021. június 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Homeworld 3 a bejelentése után kampányt indított a Figen, ami egy Kickstarterhez hasonló platform, csak itt a támogatóknak esélye van befektetőkké is válni, hogy később részesüljenek a játék sikeréből. Ez az opció most azonban megszűnt.

Azóta, hogy 2019-ben a Blackbird Interactive és a Gearbox bejelentette, folytatják a Homeworld-sorozatot, nem sokat hallottunk a széria harmadik részéről.

Az első látnivalók után a játék hamar nyitott a közösségi finanszírozás felé, de nem a valamivel népszerűbb Kickstartert, hanem a Figet választotta, amely 2015 óta nyújt alternatívát a támogatásra. Ennek ráadásul van egy olyan egyedi funkciója is, hogy a szokásos (bónuszokért vagy korai példányért történő) támogatás mellett befektetni is van lehetőség, hogy a játék sikere esetén a befektetők részesüljenek a profitból.

A Fig a múlt héten kezdte el értesíteni a Homeworld 3 fejlesztésének támogatóit, hogy ez az utóbbi befektetési opció megszűnik a játék kapcsán, és a korábban letétbe helyezett befektetéseket sem gyűjtik be. A levélben arra hivatkoznak, hogy a Gearbox körüli legújabb fejlemények (azaz, hogy az Embracer felvásárolta) vezettek ehhez a lépéshez.

Amit a Fig leveléből leszűrhetünk még, az az, hogy a Homeworld 3 fejlesztése jól halad, azt a befektetői kampány lefújása nem érinti – a Fig-befektetőkre egyébként sem szorult rá kimondottan a játék, hiszen a munkálatait a Gearbox finanszírozza. A megváltozott helyzet nem érinti a szimpla támogatói modellt sem, tehát azok, akik a különböző jutalmak és előrendelői bónuszok miatt adnak pénzt a fejlesztőknek, változatlanul megkapják majd azokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...