Megérkezett a Ninja Gaiden: Master Collection

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 10.
  • Videó
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a mai nap befutott a Ninja Gaiden-kollekció, ami ennek örömére megkapta az ilyenkor szokásos launch trailerét is. Sajnos a premiert kicsit beárnyékolja a tény, hogy a játék PC-s portja nem sikerült a legfényesebben.

Egy héttel ezelőtt megkaptuk a legfontosabb túlélési tippeket, amikre szükségünk lesz a Ninja Gaiden: Master Collection kipörgetéséhez, most pedig a kollekció premiernapján befutott Ryu Hayabusa remasterelt kalandjaihoz a launch trailer is:

Hiába az örömhír, hogy végre PC-re is ellátogatott a Ninja Gaiden-sorozat, sajnos a játék PC-s portjára több panasz is érkezett a steames értékelések között. A kollekció például egyáltalán nem támogatja az egér/billentyűzet kombót, ami annak ellenére sem túl szép húzás, hogy egyértelműen kontrollerrel ajánlott játszani a játékot.

Szintén nem túl kényelmes, hogy a Ninja Gaiden: Master Collection soha nem teljes képernyős módban indul el, és ezzel együtt a játék dönti el a hardverünket letapogatva, hogy 1080p-ben vagy 4K-ban fut majd - a 1440p-s felbontás például nem is támogatott. Ezek mellett már egészen elhanyagolható, de szintén fájó pont, hogy a képfrissítés felső határának a 60 fps-t lőtték be a készítők.

Habár nincs sok lehetőségünk a grafikai opciókat variálni, a visszajelzések alapján legalább teljesen jól fut a kollekció. Arra viszont már nincs mentség 2021-ben, hogy a felbontást csak úgy tudjuk átállítani, ha feltúrjuk a játék fájljait a Steam-mappán belül, és manuálisan bepötyögjük a kívánt értéket.

2.
2.
#1: Metacritic egyetlen egy pozitív PC-s értékelés eddig (nem user review):

"Picking up the Ninja Gaiden Ultimate Collection is a safe recommendation"
"In the grand scheme of remakes and ports, you could do a lot worse than these three games."
"I’m hoping those who end up devouring this collection will be well rewarded."

EMBER XDDDDDDD

A többi meg 70, mert az a minimum pontszám gondolom a sajtóban. És még mondják egyesek, hogy az usereknek nem lehet hinni.
1.
1.
Eddig nem is tudtam, hogy érkezik ez PC-re, de úgy látszik újabb legendás port készült. Vagy lehet ezt egyáltalán portnak hívni? Nyilván én sem billen játszottam volna (már ha játszottam volna), de azt nem támogatni gépen példátlan és nevetséges. Meg ez a felbontás, hogy menjél és szerkessz, meg pötyögj... Tehát még egy ilyen gagyi menüt sem csináltak neki, hanem b+ vedd meg, fizess érte és kapsz egy olyan játékot, amit kvázi át sem portoltak. Na igen, erről van szó és ezeket a szemeteket nem lehet használtan adni-venni, mint konzolon.

Szóval ez azért mindennek a legalja és tipikus példája annak, amitől anno nem vett senki játékot PC-re. Mostanában páran megdolgoztak érte, hogy jó minőségű játékokat szállítsanak, megint nagy lett a bevétel PC-n, erre jönnek ezek az igénytelenek és abszolút le akarják nullázni minden PC-s játék eladását valamint visszahozni a torrentet. Legalábbis látszólag.

Ja jó "persze" csak 40€, meg most csak 35, mert akciós, meg egy csomó játék, de ezek régi ledurrant játékok (és amúgy is 2 hónap múlva ez így 5€ lesz kb), de undorító példája annak, hogy ne költsünk a PC-re, annyit meg csak visszahoz. De akkor minek adták ki?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...