HWSW: Kiszivárgott a Windows 11 előzetese

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 18.
  • Pletyka
Bő egy héttel a hivatalos bemutató előtt felbukkant az interneten a Windows 11 előzetese. A képernyőmentések alapján a Microsoft érkezőben lévő operációs rendszere helyenként alapvető változásokat mutat be.

A The Verge szerint az első képernyőfotók a kínai Baidu weboldalán jelentek meg, ahonnan pár óra alatt futótűzszerűen kezdett el terjedni az információ. Az eddig közzétett képek alapján a Windows 11-gyel több helyen hozzányúlt felhasználói felülethez a Microsoft. Mindez részben a macOS-re hajazó, középre rendezett dokkot jelent, amivel együtt ugyancsak középre kerül át a rendszerben 1995 óta meglévő Start Menü.

Utóbbi egyszerűbb, átláthatóbb megjelenést kapott. Az élő csempék eltűntek, a menü sarkait pedig lekerekítették a tervezők. Különféle alkalmazások rögzítésére továbbra is van lehetőség, továbbá láthatóak a legutóbb megnyitott dokumentumok, illetve lehetőség van a rendszer gyors újraindítására vagy leállítására is. Jó hír, hogy amennyiben valakinek nem tetszik majd a macOS-szerű elrendezés, az visszaállíthatja a Windowsra jellemző balra rendezett kialakítást.

Érdekelnek a további részletek? A teljes cikkért irány a HWSW!

19.
Extol
Undorító ahogy kinéz ez
18.
Ooorky
#15: Oem alaplaphoz kötődik, retail felhasználóhoz.
17.
NemecsekErno
Mennyire jó ez már! Középre rakták a taskbar-on az ikonakat.
Forradalmi!
Én már várom.
15.
Cole
#8: Alaplaphoz köti azt a fajtát. Van egy másik fajtája csak nem jut eszembe a megnevezés, ott mail címhez köti a Microsoft fiókhoz, azzal egy ilyen csere után is rá tudod aktiválni. De alaplapot meg annyira nem cserél gyakran az ember alap esetben.
14.
Darkenkhal
Én úgy vagyok vele mint az Android rendszerrel...ha az Új jobb és hatékonyabb , akkor miért ne !
13.
RootKiskacsa
#12: Meg rettenet ronda volt. Volt szerencsém a Metro Last Light-hoz Linuxon. OpGL 4.3 vs DX11...
12.
Ooorky
#9: Nekem van Linux admin vizsgám (igaz már rég elavult), anno fél évet szoptam vele desktopon, de soha többé.
Persze, fasza rendszer ha csak utility cuccokkal akar mókolni az ember (windows-on is gnu-t használok mindenből), de játékra tökéletesen alkalmatlan, ami elérhető volt rá pl. Steam-en az is érezhetően szarabbul futott, mint Win-en.
11.
hedzsooo
Jöhet ez is akármikor, ha ismét ingyenes upgrade-re is lesz lehetőség
10.
hedzsooo
#3: Az 1 szimpla üzleti fogás volt a részekrül, amit te "hülyeséget nyilatkozni annó"-nak titulász...
9.
godach
Én annyira nem tudom megérteni ezt a windows utálatot.
Aki annyira komolyan tolja, hogy idegesítő hibákat fedez fel benne, az valószínűleg tud használni MacOS vagy Linuxot is. Fel kell rakni azt. (ha a fejlesztők nem támogatják, nem az MS-t kell utálni, magyarul ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye)
Persze én csak átlagfelhasználó vagyok, de játszani tudok rajta. Photoshoppolni, fészbukozni, filmet nézni, youtubeozni, videót szerkeszteni is. Ha belépek, megkérdezi hogy akarok e frissíteni, mert van új verzsön ha meg nem akkor rányomok arra, hogy majd leállításnál. Akkora irigy hiszti ez a windows utálat, hogy az valami hihetetlen. Ha nem tetszik, nem kell használni.
Bebaszna, ha folyamatosan fikáznád a mekis kaját, aztán csak oda járnál. Hihetetlen.
8.
Neotechtr
#7: Valóban. Nekem pár év Win 10 után végső soron alaplap+proci csere után dobta ki, hogy vegyek új Win-t, mert ehhez a géphez nem jó. Aztán rájöttem, hogy igazuk van, mert amikor anno ingyen osztogatták a Win 10-et, akkor végül is OEM lett a kulcs és miután a régi gépból majdhogynem semmi nem maradt, csak akkor akartak új verziót vetetni.
7.
rDAVE
#5: Hát csak itt teljesen lényegtelen, hogy ugyanaz-e vagy sem. Manapság inkább hardverhez kötik a Windows licencét és nem OS verziókhoz. Win7/8-ról 10-re frissítve is digitális licenc társult a géphez, így újratelepítésnél is automatikusan aktiválja a Win10-et.
6.
cyberstaker
Már most ugyan úgy utálom mint a 10 et :D
5.
crytek
#1: Ahogyan a játékkiadok is csinálják. Ugyanazt kiadni csak remastered/Definitive néven.. A régi már nem fogy olyan jól és már olcsóbb sokkal. Dobjunk be egy "ugyanazt" más névvel ismét teljes áron... Nincs ezzel baj.

PC-s game app részét reformálnák meg mert az egy foshulladék trágyadomb
4.
Neotechtr
#3: Ezt a rizsát, hogy a 10-es az utolsó Win és örökké csak fejlesztik én egy percig sem hittem el. Főleg az után, hogy 2-3 éve 1500 és 3000 forint között lehet kapni nem kulcsos oldalról, hanem hivatalos viszonteladótól. Szerintem a behazudás csak arra volt jó, hogy a cégeket letérítsék a Win 7-ről meg XP-ről.
3.
Fanboi
#2: Nem izgat igazán amíg asztali otthoni gépre sem erőszakolják rá az előfizetéses megoldást. Csak kár volt nekik jó majkroszaftosan megint hülyeséget nyilatkozni annó.
2.
Neotechtr
#1: Ja, ezt ismételgeti az egész internet, mint ha bármi értelme lenne, vagy bármit is számítana. Amúgy majdnem ugyan az az egész és vissza lehet rakni a tálcán az ikonokat ugyan úgy balra. Azt tudom, hogy én nem vagyok Windows XP meg Windows 7 master race, majd ha kijött megveszem aztán annyi.
1.
Fanboi
Még jó hogy "A windows 10 lesz az utolsó windows" amit majd metálra kódolnak és marad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...