HWSW: Kiszivárgott a Windows 11 előzetese

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 18.
  • Pletyka
Link másolása
Bő egy héttel a hivatalos bemutató előtt felbukkant az interneten a Windows 11 előzetese. A képernyőmentések alapján a Microsoft érkezőben lévő operációs rendszere helyenként alapvető változásokat mutat be.

A The Verge szerint az első képernyőfotók a kínai Baidu weboldalán jelentek meg, ahonnan pár óra alatt futótűzszerűen kezdett el terjedni az információ. Az eddig közzétett képek alapján a Windows 11-gyel több helyen hozzányúlt felhasználói felülethez a Microsoft. Mindez részben a macOS-re hajazó, középre rendezett dokkot jelent, amivel együtt ugyancsak középre kerül át a rendszerben 1995 óta meglévő Start Menü.

Utóbbi egyszerűbb, átláthatóbb megjelenést kapott. Az élő csempék eltűntek, a menü sarkait pedig lekerekítették a tervezők. Különféle alkalmazások rögzítésére továbbra is van lehetőség, továbbá láthatóak a legutóbb megnyitott dokumentumok, illetve lehetőség van a rendszer gyors újraindítására vagy leállítására is. Jó hír, hogy amennyiben valakinek nem tetszik majd a macOS-szerű elrendezés, az visszaállíthatja a Windowsra jellemző balra rendezett kialakítást.

Érdekelnek a további részletek? A teljes cikkért irány a HWSW!

19.
19.
Extol
Undorító ahogy kinéz ez
18.
18.
Ooorky
#15: Oem alaplaphoz kötődik, retail felhasználóhoz.
15.
15.
Cole
#8: Alaplaphoz köti azt a fajtát. Van egy másik fajtája csak nem jut eszembe a megnevezés, ott mail címhez köti a Microsoft fiókhoz, azzal egy ilyen csere után is rá tudod aktiválni. De alaplapot meg annyira nem cserél gyakran az ember alap esetben.
14.
14.
Darkenkhal
Én úgy vagyok vele mint az Android rendszerrel...ha az Új jobb és hatékonyabb , akkor miért ne !
13.
13.
RootKiskacsa
#12: Meg rettenet ronda volt. Volt szerencsém a Metro Last Light-hoz Linuxon. OpGL 4.3 vs DX11...
12.
12.
Ooorky
#9: Nekem van Linux admin vizsgám (igaz már rég elavult), anno fél évet szoptam vele desktopon, de soha többé.
Persze, fasza rendszer ha csak utility cuccokkal akar mókolni az ember (windows-on is gnu-t használok mindenből), de játékra tökéletesen alkalmatlan, ami elérhető volt rá pl. Steam-en az is érezhetően szarabbul futott, mint Win-en.
11.
11.
hedzsooo
Jöhet ez is akármikor, ha ismét ingyenes upgrade-re is lesz lehetőség
9.
9.
godach
Én annyira nem tudom megérteni ezt a windows utálatot.
Aki annyira komolyan tolja, hogy idegesítő hibákat fedez fel benne, az valószínűleg tud használni MacOS vagy Linuxot is. Fel kell rakni azt. (ha a fejlesztők nem támogatják, nem az MS-t kell utálni, magyarul ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye)
Persze én csak átlagfelhasználó vagyok, de játszani tudok rajta. Photoshoppolni, fészbukozni, filmet nézni, youtubeozni, videót szerkeszteni is. Ha belépek, megkérdezi hogy akarok e frissíteni, mert van új verzsön ha meg nem akkor rányomok arra, hogy majd leállításnál. Akkora irigy hiszti ez a windows utálat, hogy az valami hihetetlen. Ha nem tetszik, nem kell használni.
Bebaszna, ha folyamatosan fikáznád a mekis kaját, aztán csak oda járnál. Hihetetlen.
8.
8.
#7: Valóban. Nekem pár év Win 10 után végső soron alaplap+proci csere után dobta ki, hogy vegyek új Win-t, mert ehhez a géphez nem jó. Aztán rájöttem, hogy igazuk van, mert amikor anno ingyen osztogatták a Win 10-et, akkor végül is OEM lett a kulcs és miután a régi gépból majdhogynem semmi nem maradt, csak akkor akartak új verziót vetetni.
7.
7.
rDAVE
#5: Hát csak itt teljesen lényegtelen, hogy ugyanaz-e vagy sem. Manapság inkább hardverhez kötik a Windows licencét és nem OS verziókhoz. Win7/8-ról 10-re frissítve is digitális licenc társult a géphez, így újratelepítésnél is automatikusan aktiválja a Win10-et.
6.
6.
cyberstaker
Már most ugyan úgy utálom mint a 10 et :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...