Halo Infinite - saját történetet hoz a multiplayer

  • Írta: szlav
  • 2021. június 26.
  • Hír
Link másolása
A Halo Infinite többjátékos módja számos újdonsággal gazdagítja a korábbi Halo-játékok által lefektetett alapokat. A 343 Industries legfrissebb helyzetjelentéséből megtudhattuk például, hogy a multiplayer saját történetet vezet majd.

Miközben Master Chief a sztorimódban kergeti a hologramlányokat, a Halo Infinite ingyenesen hozzáférhető többjátékos módja is megkapja a saját történetét. A 343 Industries tagjai egy friss blogposztban meséltek az ősszel érkező játék újdonságairól, így többek közt szó esett a megújuló Halo Waypoint applikációról, illetve a free-to-play üzleti modellt kiegészítő Battle Pass-rendszerről is. Az utóbbi kapcsán kifejezetten jól hangzik Ryan Paradis hozzászólása, a játék dizájndirektora ugyanis elárulta, hogy ő személy szerint belefáradt már abba, ahogy a ma népszerű játékok kezelik a szezonbérleteiket.

Ha egy játékos csak azért tesz időt egy játékba, hogy befejezze a megvásárolt Battle Passt, akkor ott bizony komoly probléma van, ezt pedig mindenképp szeretnék elkerülni a Halo Infinite esetében. Egy Battle Pass célja jobb esetben az, hogy újra és újra megjutalmazza a felhasználót a játékba fektetett idejéért, nem pedig az, hogy végeláthatatlan grindolásra késztesse a játékosokat. Ebben nyilvánvalóan segít majd a korábban részletezett rendszer is, miszerint a Halo Infinite szezonbérletei sosem járnak majd le, bármeddig dolgozhatunk majd a jutalmak feloldásán, ráadásul aktiválhatjuk a korábbi szezonokat is, így sosem kell attól tartanunk, hogy végleg lemaradunk valamiről.

Ennél is érdekesebb azonban az, ahogy a Halo Infinite többjátékos módja egybeszövi a szezonális újdonságokat a történettel. Ezen a fronton persze nem a 343 találta fel a spanyolviaszt, hiszen többek közt a Fortnite, az Apex Legends és a Call of Duty: Warzone is önálló narratívát vezet a szezonok közt, az viszont mindenképpen újdonság a franchise-ban, hogy Master Chief kalandja és a sztorimód mellett egy folyamatosan frissülő másodlagos történetszálnak is tanúi lehetünk majd.

Ennek az első állomása a Heroes of Reach lesz, amely a Halo-univerzum egyik legfontosabb eseményét, Reach elestét és a Covenant invázióját helyezi ismét az előtérbe. Ingyenes, egy-egy hétig tartó események lendítik majd előre a történet fonalát, melyek során a résztvevők számos kozmetikai különlegességet bezsebelhetnek majd. Az efféle rendszerhez pedig hosszútávú terveket is köt a 343 csapata. Joseph Staten, a stúdió kreatív fejese elárulta, hogy a végcél az, hogy a többjátékos módban játszott hősünket hivatalosan is beágyazzák a teljes Halo-univerzumba. Ezzel mi, a névtelen spártaiak is a történet részeseivé válhatunk, aktív szerepet vállalva későbbi események alakulásában.

A Halo: Infinite az idei év végén érkezik PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. A játék teljes cross-play és cross-progression támogatást kap, a többjátékos módja pedig ingyenesen játszható lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...