Három résszel indít a Final Fantasy: Pixel Remaster

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 1.
  • Megjelenés
Link másolása
Tegnap már írtunk róla, hogy valószínűleg júliusban rajtolhat el a Final Fantasy: Pixel Remaster-sorozat, és ezt a minap meg is erősítette a Square Enix: igaz, első körben csak három epizódot kapunk majd.

A Square Enix még az E3-on jelentette be, hogy némileg felfrissítve, újra kiadja az első hat Final Fantasy-epizódot PC-re és mobilokra, méghozzá a Final Fantasy: Pixel Remaster elnevezés alatt. Tegnap már írtunk róla, hogy valószínűleg ebben a hónapban válik esedékessé a premier, a minap pedig ezt is megerősítette a japán kiadó.

Már tegnap pedzegettük, hogy a Square valószínűleg nem egyszerre dobja majd piacra az összes remastert, és ez is beigazolódott: első körben, július 28-án csak az első három epizódot kapjuk majd meg, a maradék három játék pedig még nem kapott megjelenési dátumot, mindössze az biztos, hogy idén számíthatunk rájuk.

Ezzel párhuzamosan a készítők fellőtték az újrázások Steam-adatlapjait, amelyek még több infót árulnak el róluk. A játékok némi bónusztartalommal, valamint frissített soundtrackkel és grafikával érkeznek majd, ez utóbbi azonban a Pixel Remaster elnevezésnek megfelelően szigorúan pixeles marad - a Square épp most készül eltüntetni a Steamről az ötödik és a hatodik rész jelenlegi verzióját, amely borzasztó módon igyekezett "kipofozni" az eredeti látványvilágot.

Azért így sem elégedettek maradéktalanul a rajongók: egyrészt a remasterek rendkívül drágák, egyenként 12-18 dollárért vesztegetik őket, és csomagban is 75 dollárba fájnak, másrészt az első screenshotok alapján a szövegezés betűtípusát sem sikerült a legjobban kiválasztani, az ugyanis nem olvasható túl jól ebben a méretben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...