HWSW: Gyorsan normalizálódik a videokártyák ára

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 7.
  • Hardver
A német 3D Center magazin elemzése szerint gyors csökkenést mutatnak a videokártyák árai - írja nagytestvérünk, a HWSW. Egyelőre azonban még nem érdemes megvásárolni őket.

Cikkében a lap a német és osztrák piacot vizsgálta, melynek adatai az árak meredek zuhanását mutatják. A július 4-én regisztrált összegek átlaga nagyon közel vannak a február 14-én feljegyzettekhez. Ez alapján a jelenlegi árak már csak mindössze 5 százalékponttal magasabbak a télen megfigyelt értékeknél. A 3D Center adatai szerint az elmúlt két hét viszonylag nagy mérséklődést hozott: a GeForce-videokártyák átlagára 38, a Radeonoké pedig 28 százalékponttal csökkent.

Bár a mérséklődés vitathatatlan, a 153 százalékos érték még mindig nagyon magas. A magazin a 100 százalékot a német MSRP-nél, vagyis a gyártó által ajánlott eladási árnál húzta meg. Ez alapján jelenleg bő 50 százalékkal kérnek többek kereskedők a különféle termékekért, ami vaskos felárat jelent.

Még ne vásároljatok, további árcsökkenés várható - még több részlet a HWSW cikkében!

26.
crytek
#25: Itthon nem kell kínaitól tartani.
Nem mellesleg semmi bajuk a bányász kártyáknak. Nekem is anno 1 évig bányászott vele a srác mikor megvettem tőle. Nem kell parázni.
25.
NemecsekErno
Majd jönnek a levedlett kinai cryptobányászok kártyái, amiktől meg akarnak szabadulni lehetőség szerint még gyári áron.

Jó esetben a használtpiacon, de amennyire ezek nyomják a cigány seftelést azon sem csodálkoznék, hogy ha hivatalos gyári csomagolásban tünnek majd fel a leharcolt kártyák túl szép, hogy igaz lenne áron, had vigye a sok paraszt.
24.
crytek
#21: Na 280 nál vesszük is... Csak sajna annyi nem lesz :)
Remélem a használtakat tömegével tolják majd fel.
23.
Fanboi
#21: Az nem lehet, akkor már ketten hazudunk.. :D
22.
GAMEROD
A magyart minden irányból lehúzzák a szándékosan gyengülő tartott forinttal és a rengeteg adóval. Így hát nem csoda hogy az olcsó is drága.
21.
fankiz
Ma már 450-500 között láttam 6900xt-t hardverapro-n. Ez mar azért bíztató. Nekem még drága, de már lényegesen jobb a helyzet.
20.
bitchka
#19: Az ovit te kezdted a személyeskedéssel, most meg a hazudozással folytatod.
19.
Fanboi
#18: Látom megint kezded az ovit nembaj told orvérzésig. :)
18.
bitchka
#17: Te égetted be magad a nő maffiózókkal, most meg a hazudozással.
17.
Fanboi
#14: Sokan fogják venni akkor mert már a 6900xt (amit lent irtam) jár 500 alatt. :D
Bujj vissza az ágyikóba mielött megint beégeted magad a totális tudatlanságoddal és ezzel a gyerekes megverős fotelharcos dumával.
16.
Fanboi
#12: Olyan hogy nem fogja megérni bányászni már lehet sosem lesz. Viszont olyan hogy hobbibányászkodás meg pár kártyás rigezés nem hoz nagy gazdagodást viszonylag gyorsan az már most megvan, nem véletlenül esnek ennyire az árak. Rengetegen szabadulnak a rigektől és kártyáktól és míg alig 1 hónapja 700-800 alatt nem találtál például 3080-at vagy ha fel is került olcsóbban azonnal vitte a bányász, most 500 körül simán levadászható, a boltok készleteit sem kopasztják.
15.
Extol
Az azért durva volt, hogy amit két éve vettem videokártyát idén minimum dupla áron láttam
14.
bitchka
#5: Pontosan ugyanannyiba kerül a 6800 xt mint akkor, amikor beszéltünk róla, talán kicsit drágább. Ismét hazudsz fotelharcos.
13.
Neotechtr
#12: Ez az egyik ok, amiért nem építettek új chipgyárat, mert akkor hamarosan túlkínálat lenne.
12.
markoci555
a piac bedőlésére kell várni, amikor már nem fogja megérni bányászni, ha egyáltalán lesz ilyen, és akkor talán majd elönti a piacot a használt cucc, csődbe is mennek a ****be a gyártók, mert nem félretették a nagy nyereséget, hanem ment a vezetők zsebébe gondolom...
11.
imice
Nekem egy MSI 1060-as van,Cold war multi 144HZ full hd 55-80 fps.
max minden beállítás motion blur ki lőve Ray tracing off.
10.
Tibcso
#7: Az 1060 simán viszi a mai címeket medium grafon Full hd-ben 60-70 fps-sel. Természetesen a 4k 120 hz, illetve Ray Tracing kilőve, de egy lassan 5 éves középkategóriás kártyához képest megszolgálja/megszolgálta az árát!

9.
0Hagyma0
#8: Az, hogy kinek mi éri meg.. Az szerintem egyéb függő...
Én 300ezernél húztam meg a határt... Ha a 3070-es lemegy ez alá, akkor már veszem is meg.
8.
crytek
#7: Oda nem kakaó kell hanem minimum 1+ millió ft annyit meg a büdös életbe nem fog érni a gaming
7.
Dester
#4: Nem mindenkinél full HD 30 fps-sel az igényszint. Nálam sem. 4K@120Hz-hez azért kell már kakaó, a 1060 már a dolog hallatán is kapitulál.
6.
Darkenkhal
Az a baj hogy amig a kereslet meghaladja a kínálatot , olyan árral dolgoznak amivel csak akarnak . Persze akinek nem 1 millió K képminőség kell , az megint meg szívta a geci gazdagok miatt akiknek Qva mindegy...
5.
Fanboi
#1: Itt is durván javul. Pár hete 800 alatt nem volt 3080 vagy 6900xt. Már 500 körül mennek és nem viszik.
Milyen jól járt volna ha pár hete bevásárolt volna valaki az okosgyerek véleménye alapján miszerint megéri most gépet összerakni. Pár hét alatt 300 bukó.. :D
4.
GemForge
Várni kell és nem venni, az fogja észhez téríteni az árakat. A 1060 is elég mindenre.
3.
Zedas
A másfeles szorzó itt is stimmel. Egy MSI RTX 3070 Ventus megjelenéskor 252e volt, most 379e.

Inkább az a gond, hogy most csak a kínaiak miatt zuhant be a kereslet, amint megállapodik az árfolyam, azonnal elkezdik újra vásárolni a kártyákat más országokban, és az árak megint elindulnak a sztratoszférába. Én nem látom azt, hogy bármikor is lemenne msrp szintre, legfeljebb ha az összes kriptovaluta beszakad.
2.
pszihoapu
#1: neeeem. mindenhol nagyon-nagyon-nagyon gyorsan normalizalodnak a dolgok, csak meg nem most.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...