Óriási sztorikiegészítőt kap a Warframe

  • Írta: szlav
  • 2021. július 18.
  • Letöltés
Link másolása
Véget ért a TennoCon 2021 és ahogy az várható volt, a cybernindzsák ezúttal sem maradtak óriási bejelentések nélkül. Bemutatkozott a Warframe legújabb kiegészítője, a The New War, de hallatott magáról a cross-play és az új frame is.

A Digital Extremes csapata alaposan ráerősít a Warframe univerzumépítésére, a nagy sikerű játék következő nagy expanziója ugyanis nem egy új nyílt zónával, hanem egy lineáris, történetfókuszú küldetéssorozattal bővíti az alkotást. Az idei év vége felé várható The New War az emberiség bölcsőjébe, a Föld bolygóra hív majd vissza bennünket, hogy megvédjük azt a Sentient-inváziótól.

Kifejezetten érdekes, hogy a kiegészítő nem a looter-shooter elemekre vagy a magas szintű grindra épít, ahogy azt általában elvárnánk egy hasonszőrű tartalmi frissítéstől. Ehelyett egy teljesen kötött új sztoriszál részesei lehetünk, melynek különlegessége, hogy több különböző perspektívából mutatja be az óriási inváziót. Bizony, ezúttal nem csak a saját karakterünkkel szeletelhetjük a rosszfiúkat, s habár ez elsőre kissé furcsának tűnhet, a végeredmény igazán remekül fest. A fejlesztőcsapat egy félórás gameplay-bemutatóval készült, hogy meggyőzzön minket erről.

A jókora frissítés hozadékaként érkezik egy-két új frame is - mit is érne egy ilyen expanzió új páncélzatok nélkül? A Digital Extremes jelenleg a Nidus Prime variánsán dolgozik, amelyet egyelőre csak ötletterveken láthattunk, de igen valószínű, hogy még idén felölthetjük azt. Emellett egy vadiúj, eddig meg nem nevezett frame is érkezik, amely Sentient-technológiával teszi az eddiginél is halálosabbá az eszköztárunkat. És ha már Sentient-tech - a fejlesztők bemutattak egy Sentient-íjat és egy hozzá tartozó kozmetikai páncélszettet is, amelyek egy bizonyos célkitűzésnek eleget téve egyre vagányabb alakot öltenek.


További jó hír, hogy a Digital Extremes szót ejtett egy régóta rebesgetett funkcióról: a cross-save és cross-play támogatásról. A fejlesztőbrigád célja az, hogy előbb-utóbb teljesen zökkenőmentes átjárást biztosítsanak a PC, az Xbox One, az Xbox Series X/S, a PlayStation 4, a PlayStation 5 és a Nintendo Switch között, egyelőre azonban nem tudhatjuk, hogy ez pontosan mikor válik valósággá. Egy rövidke teasert kaptunk ehhez a bejelentéshez is, illetve a stúdió bejelentette, hogy a The New War frissítésétől kezdve minden platformon egy időben érkeznek majd az újdonságok, ami ugyebár nem rossz első lépés a cross-play megágyazásához.

Végül, de nem utolsósorban: a bemutató egyik legkülönösebb bejelentése, hogy a Digital Extremes leleplezte a Warframe mobilos változatát. Ez a verzió első ránézésre a Nintendo Switchre kiadott portra emlékeztet, amely 30 fps és alacsonyabb grafikai opciók mellett teszi játszhatóvá a pörgős akciójátékot - az persze kérdéses, hogy mindez miféle élményt nyújt majd érintőképernyőn. Akárhogy is legyen, a mobilos verzió úton van, pontos premierdátumot azonban ezen a fronton sem kaptunk.

3.
3.
Ooorky
#2: Full lopakodásra pakolt Ivarával :D
2.
2.
Straga25
hogy lehet ez a játékot switchen vagy bármi konzolon tolni egyáltalán? Egyszer próbáltam xbox kontrollerel és agyfasz volt. A slide/glide vagy kurva kényelmetlen vagy megöli az ember kezét
1.
1.
Ooorky
Crossplay jó lenne, Switch-en beleraktam ~150 órát, de szívesen tolnám pc-n is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...