Játékot fejleszt a District 9 rendezője

  • Írta: szlav
  • 2021. július 21.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Neill Blomkamp a hollywoodi produkciói után a játékiparban kamatoztatja a tudását. A District 9 direktora a Gunzilla Games csapatához csatlakozott, hogy egy futurisztikus világot építsen egy online lövöldéhez.

A Warface fejlesztőcsapatából kiválva Vlad Korolev és Alexander Zoll tavaly ősszel megalapították a Gunzilla Games csapatát (via GamesIndustry.biz). A 25 millió dolláros kezdőtőkével indító új stúdió határozott célkitűzéssel vágott bele a munkába: egy olyan AAA-kategóriájú online lövöldét szeretnének készíteni az újgenerációs hardverekre, amely könnyen felveheti a versenyt a zsáner legnagyobb címeivel is. Komoly ambíciók ezek, hiszen egy ilyen projekt talán csak akkor lehet igazán sikeres, ha egy határozott vízió szerint megalkotott világgal csábítja el a játékosokat.

Itt lép be a képbe Neill Blomkamp, a District 9, a Chappie és az Elysium rendezője, aki pontosan ezt a feladatot vállalta el a Gunzilla Games új tagjaként. A dél-afrikai-kanadai direktor korábban már szemezett a játékiparral, hiszen neki köszönhetjük az Anthem egyik rövidfilmjét, illetve egy ideig úgy tűnt, hogy részt vesz az elkaszált Halo-film, később pedig a Halo-sorozat munkálataiban is, de láthatóan ezek a tervek zsákutcába futottak. Most azonban úgy tűnik, hogy Blomkamp jóval nagyobb fejest ugrott a videojátékok világába, hiszen ő vezényli majd az eddig meg nem nevezett shooter kreatív munkálatait.

A filmrendező keze tehát benne lesz a nem túl távoli jövőben játszódó alkotás általános vizuális dizájnjában, a történetvezetésben és az audiodizájnban - Blomkamp gyakorlatilag minden olyan ponton belenyúl a játékba, ahol valódi kreatív munkára van szükség. A rendező eddigi munkássága után valószínűleg senkinek sem kell bizonygatni, hogy Blomkamp képzelőereje nagyon is a helyén van - reméljük, hogy ezt kiválóan tudja majd kamatoztatni a Gunzilla Games csapata mellett is.

5.
5.
markoci555
3 years, I promise.

Ja hát, ha valami történetkzpontú cuccról lett volna szó, engem is kíváncsivá tett volna, de egy online lövöldénél nem várok sokra
4.
4.
Aanash
#2: Elvileg már készül
2.
2.
Stark666
District 9 folytatást akarok . Utána felőlem jöhet az online lövölde :D
1.
1.
Heldengeist
"online lövöldéhez"

Hát ez eddig érdekelt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...