A Netflix a mobilos játékosokat célozza elsőként

  • Írta: szlav
  • 2021. július 21.
  • Hír
Link másolása
Hamarosan a Netflix is belép a játékiparba, eddig azonban kissé képlékeny volt, hogy a streamingóriás ezt mégis miféle módon tenné meg. Most végre fény derült az üzleti modellre, és megtudhattuk, hogy milyen játékokat várhatunk a kínálatban.

Úgy tűnik, a Netflix nem követi a Google és az Amazon által kitaposott ösvényt, a videóstreaming-szolgáltató ahelyett, hogy egyből fejest ugrana, egy fokkal óvatosabban mártózik meg a játékiparban. A vállalat a minap közzétette a második negyedéves üzleti összesítését, a dokumentumnak hála pedig számos érdekes újdonságot megtudhattunk a videojátékos tervekről is.

Eddig is sejthettük, de ezzel hivatalossá vált, hogy a Netflix egy afféle új kategóriaként tartja majd számon a videojátékokat a streaming-repertoárjában, az eredeti filmekhez vagy az animációs sorozatokhoz hasonlóan. Ez egyben azt is jelenti, hogy a könyvtárban megjelenő játékok a hagyományos előfizetés részévé válnak, vagyis nem kell semmiféle extrát fizetnünk a hozzáféréshez.

No, de miféle játékok várnak majd bennünket? Nos, úgy tűnik, hogy elsőként mobilos címek, valószínűleg az Apple Arcade kínálatához hasonlóan. A Google Stadia és az Amazon Luna (illetve az Amazon fejlesztőstúdiói) nem arattak osztatlan sikereket a keményvonalas játékosoknál, így a Netflix egy biztonságosabb utat választ: azt a casual közönséget célozza meg, akik alapvetően nem feltétlenül neveznék magukat gamereknek.

Nyilvánvaló, hogy a Netflix nem arra törekszik, hogy egyik napról a másikra a játékipar legnagyobb óriásává váljon, de a streamingplatform nem is a PlayStationt vagy az Xboxot tekinti a fő vetélytársainak. A vállalat saját bevallása szerint inkább a YouTube, a TikTok és az Epic Games jelenti a konkurenciát - azok a platformok, amelyek az elért nézőszám és képernyő előtt töltött idő maximalizálásával termelnek profitot.

2.
2.
C0m1n65un
Van Netflix-em, úgyhogy néhány próbát biztos teszek vele. Szerintem jó ötlet egyébként, de tény, hogy most ingoványos talajra tévedtek.
1.
1.
Őrnagy
Lássuk, mi lesz ebből!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...