A játékok is megjelenhetnek a Netflix kínálatában

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 15.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint az Oculustól igazolt videojátékos vezetőt a Netflix, és "a következő egy éven belül" játékokkal bővítené ki a szolgáltatása kínálatát. A felhasználók ezeket is a már meglévő előfizetésükkel streamelhetnék.

Tavasszal röppentek fel az első hírek arról, hogy a Netflix beszállna a játékiparba, most pedig újabb fejleményét látjuk ennek: a Bloomberg számolt be róla, hogy a szolgáltató leigazolta Mike Verdut, aki a cég játékfejlesztési igazgatója lesz, és közvetlenül az operatív igazgatónak, Greg Petersnek jelent majd. Verdu korábban a Zyngánál, az EA Mobile-nál, legutóbb pedig az Oculusnál dolgozott.

Noha korábban a Netflix is megmártózott a játékok világában, hiszen több címét is adaptálták már, és interaktív filmekkel is próbálkozott, itt most többről van szó: a Bloomberg szerint a streamelhető játékok a következő egy éven belül jelenhetnek majd meg a szolgáltatás kínálatában, ott pedig saját kategóriát fognak kapni, vagyis nem kell külön alkalmazást letölteni hozzájuk. Fontos részlet továbbá az is, a jelenlegi elképzelések szerint az előfizetők felár nélkül, a meglévő tagságukkal férhetnek majd hozzá ezekhez a címekhez.

Az nem világos egyelőre, hogy a Netflix milyen játékokkal töltené fel a szolgáltatását, de Verdu titulusa és a korábbi nyilatkozatok alapján valószínű, hogy kiemelt szerep juthat majd a saját sorozataik és filmjeik feldolgozásainak.

28.
28.
Darkenkhal
Szerintem Nem lesz rajtuk kívül senkinek itt bevétele a Netflix-ből....
27.
27.
kryszisz
#26: Ó tényleg, my bad, néha keveredésbe vagyok a számokkal, plusz meló mellett csak fél szemmel vizslattam a kommenteket, legközelebb igyekszem jobban figyelni, sorry:(

#25: Olyan hatalmas különbség nincs szerintem a két konti között (if it ain't broke, don't fix it ugye), szóval használd a One variánst nyugodtan:) Próbáltam már a vezeték nélküli közvetítést TV-vel (filmnézésre), de túl jó tapasztalataim nem voltak vele kapcsolatban, nem igazán volt megfelelő a sebesség, meg kicsit mintha a színek is fakóbbak lettek volna, szóval hagytam inkább. Plusz TV-PS kombóhoz van székem, tablettel/telefonnal szeretek inkább az ágyban kockulni, úgy kényelmes:)
26.
26.
norbi27
#20: A 17-es kommentem úgy kezdődik, hogy #15. A Te kommented a 16-os. Vagyis nem rád reagáltam. Ha már az alapszintű szövegértelmezésnél tartunk. :(
25.
25.
#24: :) Azt viszont mindig jó hallani, ha valaki jól elvan. Nekem még nem lett meg az új micro kontroller, úgyhogy a nyugdíjazott best of all times 360 joy mellett egy One kontrollerem van. Meg lehetne venni nekem is a series gamepad-jét, de egyelőre kétlem, hogy bármi pluszt hozzátenne a One után és szerencsére (lekopogom: kopp-kopp, hogy így is marad) elkerültek bármilyen problémák az öreg One harcossal, így most nincs valódi indokom újat venni.

Különben nem tudom, hogy androidos, vagy adroidatlan telód van, de erre felé lehet kapni nem drágán több fajta olyan kütyüt is, amit a TV hdmi izéjába lehet dugni, utána meg a teló képét vezeték nélkül streamelni a TV-re (de az androidos okos TV-k is tudják ezt kötyüdékek nélkül is).

Ebből kitalálod, hogy miért lehetne ez egy jó dolog. 60 négyzetméteres TV > tablet.
24.
24.
kryszisz
#23: Basszus de sokszor leírhattam már itt a jövőbeli terveimet, ha így tudják a népek:D SX kontit használok amúgy most is a Cloudhoz, nagyon pacek a cucc, kényelmes, élvezet használni. Meg most akarok venni átalakítót a kábelhez, hogy rá tudjam dugni a tabletre, mert ott valamiért összeveszik a Bluetooth meg a wifi, szóval wireless nem tudom használni. Aztán ha az megvan végre 10"-on is mehet a csapatás, mégiscsak nagyobb élmény lesz, mint telón, pedig az se semmi, ha valaki pár éve azt mondja nekem, hogy mobilon fogom pótolni a Halo sorozatot 300 pézért, hát legalább 2x pofánröhögöm, erre voilá, itt tartunk:D
23.
23.
#21: Az egy dolog, hogy gyengébb a PS, mint a box, mert ezt "csak" azokban a játékokban látod, amik ki is használják a gépeket és nem direkt úgy lettem megcsinálva, hogy a leggyengébb láncszem a fő fejlesztési irány. A PS5 jelenlegi verziójával a melegedés a baj (mint tech) és hogy kábé leolvasztja a hdmi kábelt, valamint sok esetben sártabb terekben throttlingol. Míg a gamepad jó kis innovációkkal jön, de nem bírja az akksija, úgyhogy lehet kvázi vezetékesnek is nevezni, valamint a ravaszok rugója is állandóan kiakad, mint minőség. Elvileg én lennék itt a szoni hater, de én ez előtt nem láttam ilyen problémákkal küzdő szoni PS termékeket még egy szemet sem. Ettől függetlenül biztos lehet szeretni a PS5-öt és ha elolvad, vagy széthullik a kezedben, akkor arra is lehet mondani, hogy teljesen normális, csak az eleve halkabb xbox-on nincs ilyen sem. Pont ezért fogsz te is xboxot venni PS helyett, utána pedig a ritkán érkező és új korában drága jobb játékaikat évek múlva olcsón bepótolni egy újabb PS5 revízión, amibe jelenleg úgy néz ki, hogy öntenek majd egy kis kakaót, hogy tudja tartani a lépést az X-el. Addig is a boxod miatt lesz egy nem szétesős kontrollered, amit tudsz használni a laptopodhoz, telefonodhoz, TV-dhez és a Steam Deck-edhez is. És az is igaz, hogy ez bár nem tech oldal, de a GP meg kvázi irrelevánsá is teszi a PS-t bármilyen gamernek. Based on true story.
22.
22.
#17: Ezzel a sok díjjal én személy szerint nem tudok mit kezdeni, mert az én tapasztalatom azt mutatja, hogy a díjaknak nincs kötelezően köze a jó játékokhoz. Csak a Cyberpunk 2077 több díjat kapott, mint a kommented hosszúsága, ha le lenne írva. Meg ilyen év játékai, mint Dragon Age Inquisition, satöbbi, hosszú lista lenne, hogy micsoda jó játékokat halmoznak el díjakkal állandóan. Az ilyen különböző remake-ek meg megint egy olyan téma, hogy ... ugye érezzük, hogy itt olyanokkal akarunk jönni, amik abból az időből való cuccok újra kiadásai és eladásai, amikor még jó volt a PS? De csak a felsorolásodból a színes bőrű Spiderman DLC, a nem sikeres Sackboy és az átlagos AAA Returnal mellett csak a Ratchet and Clank egy jó kis értékelhető játék, ráadásul mindenki jobban járt volna, főleg a szoni pénzzel, ha ezek nem exkluzívok. Ratchet-et én is megvettem volna, a Demon's remake-et meg rengeteg soulsborne rajongó.

Nos, a játékhírekkel való ismereteimmel sosem akartam felvágni, inkább csak furának tartom őket néha. Itt volt az eset, amikor Kojima bejelentette 1000 éve, hogy egy új játékon dolgozik (Death Stranding), ami PS-re és PC-re jön. Ezt lehozta a világ összes sajtója, kb két év múlva meg ugyan ezen világ ugyan ezen összes sajtója majdnem egy éven keresztül propagandálta, hogy PS ex a játék. És amikor akkor is szóltam, hogy PS+PC-s fejlesztés, ugyan úgy megmondták, hogy rettenetesen hülye vagyok, meg irigy, meg stb. Utána meg a szokásos: kijött PC-re, most meg kábé a PS-esek tartják a világ legfosabb játékának a DS-t.

Ez mit sugall?
21.
21.
kryszisz
#19: Én a PS4-gyel kezdtem a szoni "pályafutásom", szóval az azt megelőző generációkról nemigen tudok nyilatkozni, arról viszont igen, hogy bár a gép szerintem sem túl jó (aka: hangos, mint a picsa), az exkluzív felhozatal viszont, ha összességében nem is olyan flawless, mint azt sokan mondják, mindenképp a nagyszerű és a zseniális közé tehető. Az 5-ről - gép híján - nem tudok nyilatkozni, de ha az szarnak számít minőség és technológia terén, akkor gondolom a másik oldal masinája is az, tekintve, hogy amennyire tudom eget rengető különbségek nincsenek köztük.
20.
20.
kryszisz
#17: De....izé...norbi barátom, hát pontosan ezt írtam én is, tudod az idézőjelnek azért idézőjel a neve, mert idézni szokás vele. És én pont ezt tettem, majd leírtam, hogy nem értek egyet az idézőjelbe foglaltakkal. Tehát te maximum Neot szeretted volna lebutázni, nem engem:'( Persze lehet én vagyok a hülye, hogy alapszintű szövegértést várok el ezen az oldalon. Az pedig egyértelmű, hogy jönni fognak a single címek rendesen, a kérdés az arányokban lesz keresendő.
19.
19.
#16: Szerintem a ps a PS1-2, sőt még a 3 korszakban is nagyon jó volt. A 4 már nem annyira is eközben szépen fogyatkozásnak is indultak a hozzá való igazán jó játékok. Azt én már nem igazán tudom megérteni, hogy ez a PS5 revízió mind technikailag, mind minőségben hol számít jó gépnek és így előre azt sem látom, hogy milyen jó exek lesznek abból, ha a nóti meg insomniac gőzerővel multis cuccot fejleszt.
18.
18.
norbi27
#16: A Sony tudja, hogy nagyon magas minőségű játékokkal tudja egyelőre felvenni a versenyt és ezt szem előtt tartva több, mint 200 millió dollárt pumpált a first party fejlesztőstúdióiba, aminek eredménye, hogy fejlesztői létszámban durván fel lettek duzzasztva. Hiába van több stúdiója a Microsoftnak, létszámban kicsi a különbség és az sem mindegy, hogy hol csoportosul a tehetség. "A Naughty Dog multit fejleszt.", kürtöli világgá a gaming sajtó és Neotechtr. Igen, a hírek szerint másik 3(!) fejlesztés alatt álló játékuk mellett (abból egy a Last of Us PS5 remake). Az Insomniac vajon hogyan fejlesztette le az új Ratchetet és Spidermant egymás mellett fél éven belül? Ez a koncepció. Tehetségesek, kaptak egy tőkeinjekciót, azzal bővítették a létszámot és a két fejlesztőstúdiójuk két játékon dolgozott egyszerre. A Guerilla Games is lenyilatkozta, hogy nem csak az új Horizonon dolgozik, ez valahogy elsikkadt Neotechtrnek. "A szoni multi only játékokat feljeszt". Hát hogyne. (A Horizon: FW egyébként mi? Multi?)
17.
17.
norbi27
#15: A nagyon buta embereket onnan is meg lehet ismerni, hogy butaságokat írnak. Mint Te.
A Sony-nak "már nagyon rég volt minőségi játéka és platformja". Igen, itt akár be is lehetne fejezni a témát, de azért FYI a tavalyi The Game Awards-on a 6 GotY jelölt közül 3 Ps játék, amik elvitték a Game of the Year, Best Role Playing Game, Best Game Direction, Best Narrative, Best Art Direction, Best Score and Music, Best Audio Design, Best Performance, Best Action/Adventure Game díjakat. Túl sok díj nem maradt másoknak ;). A 6 GotY jelölt között volt 0 XBox játék btw.
Az új konzolok megjelenése óta letette a PS az asztalra a Spiderman MM-t, a Sackboy-t, a Demon's Souls Remake-et, a Returnalt és a Ratchet and Clank: Rift Apartot (mindegyik single, a Sackboy játszható 1-3 baráttal is). Eközben az XBox mit is? A 3rd party Mediumot. De szerinted "egyelőre csak ők viszik tovább a single player értékeket".
És akkor Te butázol itt embereket. Jajj.
A játékhírekkel kapcsolatos ismereteiddel pedig inkább ne vágj fel, mert nagyon homályban vagy, ha azt hiszed, hogy a Sony kizárólag multis játékokat fejleszt. A kizárólagot azért írtam, mert nyilván nem ezt gondolod, de ezt sugallja a kommented.
16.
16.
kryszisz
#15: Én a "szoni nem gyárt már minőségi játékokat/konzolokat régóta", meg a "csak az lmbtq-t nyomatja" passzusokra értettem jobbára, hogy nettó faszság, mert az. A mondandód többi részével egyetértek, az nekem sem tetszik, hogy ennyire megindultak a multi irányába, de ettől függetlenül nem hiszem azt sem, hogy teljesen kispályára kerülnének náluk az only single címek. Azt azért ők is nagyon jól tudják, hogy egy ilyen lépéssel pont a keménymagot veszítenék el.
15.
15.
#14: Ez egész pontosan így van. A szoni multi only játékokat feljeszt, amik a micro infrastruktúráján fognak futni, miközben a zöldeknél ott van már egy csomó jól tejelő multis játék és a kettő közül ők fejlesztik nagyüzemben a single player játékokat. Akárhogy is nézed, ez így van és akár rá is kereshetsz az interneten te is, meg bárki más is, aki szerint faszság, amit oda írtam. Ha az ember nem csak a platformháborút szító gaming hír oldalakat nézi, hanem a különféle régi-új üzleti bejelentéseket és nyilatkozatokat, akkor mindez ott van feketén-fehéren.

Míg a gaming oldalakon az ilyen gaga0408-ak elvannak a saját kis exkluzívos meg beképzelt világaikkal és üzleti eredményeikkel, addig már eleve több éves hír, hogy a szoni csatlakozott a micro-hoz az új, netes infrastruktúra fejlesztésében, amit közösen fognak használni az amazon, google és facebook ellen, miközben a micro és a szoni is megtartja a saját exkluzív tartalmait. Erről beszéltem én is korábban, hogy ugyan ott fog minden futni, csak az egyiken kék a másikon meg zöld a háttér. Az is ott van a hírekben, rá lehet keresni, hogy a micro nem tartja a gaming iparban ellenfélnek a szonit és ezt is lehet fajankó módjára értékelni, hogy biztos nagyképűek, de valóban azért van ez, mert nem is ellenfelek, hanem együtt dolgoznak sok új dolgon.

Különben meg onnan lehet megismerni az igazán buta embereket, hogy amikor hallanak valamit, ami nem úgy van, ahogy ők totál alaptalanul megálmodták, akkor azt mondják, hogy hülyeség. Így van ez a világpolitikai, a járványhelyzet és ugye a gaming témákban is.
14.
14.
Giga0509
#7: "micronak már van sok jól tejelő multi only játéka és emellett egyelőre csak ők viszik tovább a single player értékeket," LOL MS és a single player értékek? Te miről beszélsz? próbáld újra...
13.
13.
Giga0509
#7: Csak azért jelentkeztem be hogy elmondjam,ennyi baromságot egy kommentben még nem láttam.Nagyon el vagy tévedve,maradtál volna inkább csöndben.
12.
12.
nemfontos
#7: Hogy mi van???? Nem teljesen értem mit akartál írni, vagy cáfolni...
Az lgbt++++ sokbetű propagandát nagyon unom, de sajnos minden nagy amerikai érdekeltségű cég elkezdte aktívan tolni, és ma már a sony sem kivétel, de szerencsére nem olyan élharcos, mint a neflix. Erről megvan a - nagyon negatív - véleményem, de én most nem erről írtam, hanem arról hogy a hatalmas játékpiacból egyre többen akarnak egy egy darabot, és a neflix is bejelentkezett.
11.
11.
Zuzmo
#3: A Netflix egy nagyon általános streaming szolgáltató, van rajta mindenféle műfaj, emiatt tud a tévézés alternatívája lenni. Ehhez a széles célközönséghez én olyan játékokra gondolnék, amik minél nagyobb réteget lefednek azokból akik a Netflix tartalmait nézik. Olyan emberekre is, akik alig, vagy eddig nem is nagyon játszottak semmivel, nincs otthon konzoljuk, vagy gaming pc-jük. Az EA is egy elég általános, széles termékskálával rendelkezik. De könnyen lehet, hogy nem lesz senkivel komoly együttműködés.
Azt el tudom képzelni, hogy a Netflix a saját filmjeihez, sorozataihoz készítettne egyszerűbb játékokat, és azokkal lehetne náluk játszani, és/vagy Telltale-szerű címekre tudok még gondolni, sztori központú, kis interakcióval operáló játékokra.
10.
10.
kryszisz
#7: Ennyi f@szságot egy kommentbe, te jó ég...
9.
9.
hedzsooo
...*Ha a GeForce NOW-hoz hasonloan a jatekokat nem kell majd ujra megvennunk hozza, akkor latok benne fantaziat, lehetoseget a piacon.

Egyebkent ugy fog jarni majd, mint a G.Stadia. :)))
8.
8.
hedzsooo
Meglatjuk, a vak is azt mondta... :D
7.
7.
#1: Ez az a komment, amiben nem sok dolog stimmel. Egyrészt a szoninak már nagyon rég volt minőségi játéka és platformja, a micro meg pont, hogy a szonival és a saját felhő és streaming infrastruktúrájával karöltve, közösen áll ki a google, facebook, amazon és ilyenek hirtelen ötletek mellett, mint a netflix. Az új multi only szoni ex játékok, pont hogy a micro szerverparkján fognak futni/streamelődni és a kékek nagy reményeket fektetnek abba, hogy szerintük kitaláltak egy jó kis receptet, amitől majd mindenki hanyatt esik (kivéve a játékosok, mivel a multi az pont nem nekik való). Pedig ennek a sikere közös cél a micro és sony tábornak, de ha a kékek továbbra is túltolják a genderpropagandát és a multit, akkor nekik kvázi be is fellegzett, mivel eldobják az egyetlen ütőkártyájukat. A micronak már van sok jól tejelő multi only játéka és emellett egyelőre csak ők viszik tovább a single player értékeket, miközben az amazon mmo-val és engine-ekkel töketlenkedik, a facebook meg saját magát veri át a reklámok számolásával és a google meg hegynyi pénzeket éget el sikertelenül a stadiával, hol jön képbe a netflix? Pont a netflix, akik saját magukat qrják át azzal, hogy elhiszik, hogy minden fizető vásárló valójában LGTVFULLHD+++ tartalmakat akar nézni, ugye néger Jézus meg élő Elvis The Game Episodic Shit...? Vagy hogyan köp bele a netflix és milyen levesbe?
6.
6.
patka21991
#1: Nekem nincs bajom velük. Sok szennyet dobnak piacra, de vannak jó sorozataik és filmjeik. Bár érzésem szerint a mérleg nyelve a szenny felé billen. Ettől függetlenül én nézegetem, mert vannak jó tartalmak, csak szűrnöm kell őket.

#2 szerintem a Capcom, Square, Namco Bandai, esetleg Ubisoft kínálata elférne náluk. Az EA Playt pont nem tudom elképzelni.

Egyébként szerintem ilyen indie, vagy mobil telefon szintű játékok lesznek. Így, hogy nem lesz felár, nem hiszem, hogy más belefér a büdzsébe. Játékok terén nem hinném, hogy elkezdenének saját tartalmat gyártani, hacsak nem vásárolnak fel valakit.
5.
5.
Őrnagy
Javaslom a GTA 5-öt. Azt havonta megveszi több millió ember. Tulajdonképp több fogyott, mint ahány ember él a Földön, de a folyamatos születések miatt örökké hiány lesz belőle.
4.
4.
Caleon
Szolgáltatásbővítés extra előfizetési költség nélkül? Jöhet. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...