eFootball címen, ingyenes játékként folytatja a PES

  • Írta: szlav
  • 2021. július 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Jobb, ha elbúcsúzunk a Pro Evolution Soccer címtől, és megszokjuk az eFootball nevet, így folytatódik ugyanis a Konami FIFA-kihívója. A névváltás azonban nem minden, a focis széria ugyanis free-to-play vonalon halad tovább.

Az eFootball: Pro Evolution Soccer idén elhagyja az utótagját, így mostantól csupán eFootball néven kell hivatkoznunk a japánok futballjátékára. Ha azonban a változtatásokról beszélünk, akkor ez bizony csupán a jéghegy csúcsa, a Konami ugyanis a teljesen digitális utat választva elhagyja a játék dobozos disztribúcióját, ami magától értetődő, miután a széria mostantól free-to-play üzleti modellel veszi fel a versenyt az EA őrületesen népszerű FIFA-sorozatával.

De beszéljünk magáról a játékról is. A Konami láthatóan ezen a fronton is beleadott apait-anyait, az új felvonás ugyanis alaposan kifényezett grafikával és számtalan új animációval csábítja majd a focirajongókat. Ahogy az a fenti trailerből is kiderül, a fejlesztők különös figyelmet fordítottak a játékosok közeli interakcióira, legyen szó cselezésről, szerelésről vagy általánosságban a labdakezelésről. A Motion Matching technológiáját használva a játék egy óriási adatbázisból választja ki a helyzethez illő animációkat, ezzel remélhetőleg jóval életszerűbbé téve a játékosok mozgását.

Az idén ősszel érkező játék hat sztárcsapattal indítja a bemutatómérkőzéseit, a premiert követő hónapokban pedig befutnak majd az online ligák és a csapatépítős játékmód is. Ekkor startol majd az első Match Pass is, amely vélhetően a free-to-play üzleti modell gerincét képezi majd. A játék tehát könnyen elérhető lesz mindenki számára, a jó hír pedig az, hogy a közös játék is pofonegyszerű lesz. Erről a cross-platform játék gondoskodik, amely egymásnak ereszti a PC-s, konzolos és mobilos játékosokat.

Az eFootball PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és iOS-es, illetve androidos mobilkészülékekre érkezik az idei ősz folyamán.

Update! A Konami megerősítette, hogy a Master League és a sorozat más offline játékmódjai DLC formájában lesznek megvásárolhatóak a későbbiekben.

5.
5.
delphijos
#3: Amúgy pont erre gondoltam. Hogy “hagyományos” módon nem ment úgy a bolt ( és lássuk be, főleg a Fifa miatt )
4.
4.
Astrisal
Sokáig nem gondoltam volna ,hogy egyszer (majd 10 év után) megint a Fifa mellett török lándzsát... Pedig mióta felfedeztem magamnak a fifás női focit, le se tudom tenni! Magamra se ismerek! :) So long PES!
3.
3.
crytek
#2: Ha hiszed ha nem ez nem a fifáról és a tartalomról szól. Hanem így jobban le lehet húzni az embereket. Nem véletlen minden 0.5. bejelentett új game netes baromság.
2.
2.
delphijos
Azért valahol érthető. Egyszerűen évről évre látszott hogy ( a jobb gameplay ellenére ) hogy tartalom szempontjából esélyük nincs a FIFA ellen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...