Zuckerberg szerint megvalósulhat a metaverzum

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem teljesen videojátékos téma, de nem is független attól: a Facebook atyja szerint már a nem túl távoli jövőben megvalósulhat a metaverzum, amely a Ready Player One-rajongóknak biztosan ismerős lehet.

A Facebook atyja, Mark Zuckerberg szerint a következő nagy internetes innováció a metaverzum megvalósítása lesz - erről a The Verge-nek beszélt az úriember. A metaverzum kifejezést Neal Stephenson 1992-es regénye, a Snow Crash honosította meg, az utóbbi években pedig a Ready Player One-nak köszönhetően kapott reflektorfényt, és egy mindent átfogó virtuális valóságot takar.

Zuckerberg szerint a metaverzum a mobilinternet utódja lesz, tulajdonképpen érdemes úgy gondolni rá, mint a "megtestesült internetre". A Facebookon belül már létre is jött a Metaverse Product Group, amely arra hivatott, hogy közreműködjön a megépítésében, sietett leszögezni ugyanakkor, hogy ez nem egyetlen cég projektje lesz, hanem több vállalat, alkotó és fejlesztő közös munkájának gyümölcseként születhet majd meg.

A metaverzumban nem csak nézzük a tartalmakat, hanem benne is vagyunk azokban más emberekkel karöltve, így olyan élmények is megnyílhatnak előttünk, amiket egy 2D-s weboldalon vagy alkalmazáson keresztül képtelenség lenne tálalni; például táncolhatunk vagy edzhetünk majd.

Zuckerberg szerint a legtöbben a VR- és az AR-eszközökkel kapcsolják össze a metaverzumot (nem véletlen, hogy ennyi pénzt fektet a Facebook ezekbe a területekbe), azonban azt minden eszközről, így mobilokról, PC-kről és konzolokról is el lehet majd érni, és 2D-s tartalmak is helyet kaphatnak benne. Az sem teljesen állja meg a helyét, hogy csak a játékokról vagy úgy általában a szórakozásról szólna egy ilyen alternatív valóság, inkább a mai közösségi oldalak mintájára érdemes elképzelni a funkcionalitását.

És hogy mikor valósulhat meg mindez? Zuckerberg a nem túl távoli jövőre tippel, a Facebooknak legalábbis az a célja, hogy a következő öt év folyamán közösségi médiás cégből metaverzum-orientált vállalattá váljon.

9.
9.
KopyAti
Valahogy így kezdhette az Arasaka is! :)
7.
7.
GemForge
6.
6.
delphijos
#3: Hát az embereknek millió kifogása van hogy épp most miért nem sportol, most lehet még egy. “A metaverzumot várom” : )
3.
3.
xanatos0911
“… például táncolhatunk vagy edzhetünk majd.”

Csodalatos. Ez nyilván a ma emberének - így metaverzum nélkül - megvalósíthatatlan. FeJLoDiK a ZemBeRiSeG
2.
2.
Extol
Szerintem meg a Facebook célja mindig is az adathalászat marad, míg létezik
1.
1.
Extol
Nem tudtam megnézni a filmet, még nekem is túl gyermeteg volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...