Csak novemberben jelenik meg az Icarus

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 2.
  • Csúszás
Link másolása
Ha minden a tervek szerint alakul, jövő héten már nyúzhattuk volna a DayZ atyjának következő fejlesztését, a készítők azonban az utolsó pillanatban lefújták a premiert, és eltolták novemberre - hiába, a "tervek" már csak ilyenek.

Dean Hall és a RocketWerkz augusztus 11-én szerette volna piacra dobni az Icarust, azonban az utolsó pillanatban szóltak, hogy eltolták a premiert, és csak novemberben jelenik meg a játék - az eredeti elképzelésekkel ellentétben egyébként nem epizodikus formában, hanem egyben.

Hall az Icarusszal is marad a kaptafánál, egy újabb túlélőjáték érkezik ugyanis az úriembertől. A cím egy idegen bolygón játszódik majd, amely a második Föld lehetett volna, ha a terraformálás nem megy félre, és nem lehetetleníti el az életet a planétán. Vannak azonban, akik maradnak, és őket alakítják majd a játékosok: miután xenobiológusok felfedezik, hogy a bolygó benépesítését egy egzotikus anyag akadályozza meg, szabályos aranyláz tör ki, kalandorok indulnak rövidebb-hosszabb portyákra, hogy minél többet be tudjanak zsebelni az értékes erőforrásból.

Az Icarusban legfeljebb nyolc játékos vághat neki a kalandoknak, méghozzá kooperatív módban: néhány órás, vagy akár több hetes túrát is bevállalhatunk, a célunk pedig az, hogy minél több anyagot vigyünk haza a bázisunkra. Eközben különféle épületeket és gépeket építhetünk majd, amelyek a védelmünket szolgálhatják, és két menet között fejleszthetünk is természetesen, hogy legközelebb már hatékonyabban menjen a túlélés.

Az augusztusi premier helyett a RocketWerkz augusztus 28-án indítja el az Icarus bétatesztelését, amely öt hétvégén át tart majd. Ezek közül mindegyik újabb tartalmakat hoz magával:

  • az augusztus 28-29-i tesztelés az erdős környezetet,
  • a szeptember 11-12-i a viharokat,
  • a szeptember 25-26-i a sarkvidéki terepet,
  • az október 9-10-i a sivatagokat,
  • míg az október 23-24-i a frakcióküldetéseket hozza magával.


A tesztelés egy közösségi hétvégével zárul, ez november 6-án és november 7-én lesz. Az Icarus egyébként már előrendelhető a Steamen; a bétához is azok férhetnek hozzá, akik előjegyezték a játékot. A fejlesztők igyekeztek megnyugtatni mindenkit: az előrendelés a bétás játékidőtől függetlenül visszamondható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...