A vártnál jobban teljesített a Mass Effect-kollekció

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 5.
  • Biznisz
Link másolása
Várható volt, hogy kapós lesz a rajongók körében a teljes trilógiát felújító Mass Effect: Legendary Edition, arra azonban még az EA sem számított, hogy ennyien ráugranak majd a csomagra. A remek fogadtatás jót tehet a franchise jövőjének is.

Az Electronic Arts a minap konferenciára hívta a befektetőit, hogy beszámoljanak az idei év első üzleti negyedévének alakulásáról. A június 30-ig tartó időszak legnagyobb dobása kétségtelenül a Mass Effect: Legendary Edition volt, amely jócskán meghaladta az előzetes predikciókat a kasszáknál, és a szokásos fejőstehenek mellett kivette a részét a vállalat 1,55 milliárd dolláros bevételéből, amely összességében 6 százalékkal növekedett az előző év adataihoz képest.

Pontos számokat nem ismerünk arról, hogy mégis milyen példányszámban talált gazdára a május 14-én piacra dobott remaster-trilógia, az EA elnök-vezérigazgatója, Andrew Wilson azonban annyit elárult, hogy a csomag jócskán meghaladta a kiadó előzetes elvárásait.

Mindez azért is említésre méltó hír, mivel a Legendary Edition népszerűsége a vállalat és a befektetők számára is bebizonyította, hogy a Mass Effect továbbra is egy erős franchise, amelyre érdemes a jövőben építeni. Ennek kapcsán Wilson említést tett a jelenleg is fejlesztés alatt álló új epizódról, melynek első előzetesét a 2020-as The Game Awards ceremóniáján láthattuk.

8.
8.
kryszisz
#7: Mondjuk szerintem annyi savat messze nem érdemelt a játék, mint amennyit kapott, ha a nevet nem nézzük egy decens program volt az Andromeda. Sőt, több szempontból (például harcrendszer, crafting, szintezés, fejlődés) a széria legjobbja. Persze ettől függetlenül pont azokon a pontokon vérzik el a játék (történet, karakterek), ami a szériát az egekbe emelték, de játékként teljesen korrekt volt a cucc, plusz én már a peccselt verziót próbáltam, így a vízihulla kinézetű karakterekből kimaradtam hál' Istennek:D De az, hogy Shepard nélkül nem működne a széria azért erős túlzás, nem is valószínű, hogy visszahozzák, ahhoz kanonizálni kellene egy befejezést, azzal meg végképp nulláznák a döntések súlyát. Mondjuk megtették ezt Revan és Meetra esetében is az Old Republic-ban, és ugye az is BW, szóval akár még ez is befigyelhet, de én speciel csalódásként élném meg ezt.
7.
7.
#5: Heheh, hát ha nem egy fehér ember gyűlölő rasszista indiai közmunkásra és az ott megtalálható munkaerőre bízták volna az Andromeda-t, egy az elvárásokhoz képest alacsony büdzsével - és emellett ezek a szakértők nem random generált játékot akartak volna készíteni, mint mass effect a 4 évből 3-ig, ... a maradék egyben meg sudokut...

... akkor akár Sepárd nélkül is jó lehetett volna.

De nem vót.
6.
6.
KopyAti
#5: Egy másik, jól kidolgozott és felépített karakter is lehet jó! Hatalmas ez az univerzum.
5.
5.
Caleon
ME Legendary Edition a legjobb scifi a piacon, örülök, hogy jól fogyott. Remélem, visszatér Shep, mert ő egyet jelent a franchise-al. Kiveszed, összeomlik.
4.
4.
delphijos
#2: Szerintem szó sincs róla hogy ne tudnák. Egyszerűen egy multi játékból több pénzt lehet hosszú távon “kipréselni”. Még akkor is ha jól fogy a single.
3.
3.
kryszisz
#2: Mondjuk ezzel a trilógiával nemigen lehetett mellélőni, kevés címnek van ekkora rajongótábora.

#1: hát, ha az első (meg igazából a második) rész harcrendszerét lebutítanák az Inquisition 2 gombot spamelős, "kontroller kompatibilis" baromságára, akkor inkább nem kérnék belőle.
2.
2.
crytek
Hát igen ilyen ez amikor lassan a single player fogalmát sem ismerő cég rádöbben hogy élnek még a földön olyanok akik nagy ívben leszarják a multit ,de a jó sigle playert nem vetik meg...Jöhet a többi régi cucc "újrakiadása"
1.
1.
Shao Kahn
Bárcsak ugyanazt megtennék a Dragon Age franchise- al is konzolon, mint a Mass effect-tel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...