Úgy tűnik, valamilyen formában visszatér a Quake

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 19.
  • Pletyka
Link másolása
Ma veszi kezdetét az idei QuakeCon, és egyre több jel mutat arra, hogy Quake-bejelentést is hozhat az esemény. Naná, hiszen idén ünnepli a huszonötödik születésnapját a sorozat!

Ma este, magyar idő szerint nyolc órakor veszi kezdetét az idei QuakeCon, amely nem túl meglepő módon digitális eseményként tér vissza. A korábban közzétett részletes program alapján egyértelmű volt, hogy több Bethesda-játék is tiszteletét teszi majd a rendezvényen, a legnagyobb várakozással azonban a Quake-rajongók tekinthettek rá, hiszen a sorozat most ünnepli a huszonötödik születésnapját.

Egy ilyen évforduló márpedig bejelentésért kiált, és könnyen lehet, hogy nem is maradunk meglepetés nélkül: az amerikai korhatár-besorolásokért felelős ESRB honlapján a minap feltűnt a "Quake" adatlapja, méghozzá PC-s, PS4-es, PS5-ös, Xbox One-os, Xbox Series X/S-es és switches megjelenéssel. Noha ez akár az eredeti játék mezei újrakiadását is takarhatja természetesen - ezt estig nem is fogjuk biztosra tudni -, a korábbi szóbeszédek szerint többről lehet szó.

Épp a fent linkelt program árulkodott ugyanis arról, hogy a QuakeCon műsorát megnyitó panelbeszélgetésen a Quake egy "újraélesztett kiadásáról" és annak plusz tartalmairól esik majd szó, ráadásul a Digital Foundry és az új generációs Wolfenstein-játékokat is jegyző MachineGames közreműködésével. Ennél is konkrétabb az XboxEra értesülése, miszerint az id Software és a MachineGames egy új résszel készült az évfordulóra, amelyben single és multiplayer módoknak is örülhetünk majd, és amelynek női főhőse lesz.

Akárhogy is legyen, este jó eséllyel már okosabbak leszünk. Egyébként a QuakeCon egy másik meglepije is kiszivároghatott, a Best Buy oldalán ugyanis már Nintendo Switchre is listázzák a Doom Slayers Collectiont. Az 50 dollárt kóstáló, szeptember 2-án megjelenő csomag abban különbözik a PS4-re és Xbox One-ra már megjelent kiadástól, hogy a Doom első három része és az új DOOM mellett a Doom 64-et is tartalmazni fogja.

Update! Végül a Quake remasterelt kiadását jelentették be - részletek és látnivalók erre!

9.
9.
kryszisz
#8: De az a multis fos máig a legjobb multis fos sokak szerint (pl. én) ;) Amúgy ha a nem az id, hanem a Machine Games lesz a fejlesztő, akkor kb. fix, hogy a Strogg háborús vonalon haladnak tovább/kezdik újra, abba könnyebb implementálni a karakterközpontú/bandázós sztorit, ami a Wolfikban volt (és amit a New Colossus-ban szépen túl is toltak), gótikus horror közegben ezt nehezebb lenne megoldani. Pedig ezt a vonalat amúgy szívesebben látnám id Tech 7/8 köntösben:)
8.
8.
#6: Szerintem is azért adták ezt most ki, mert eszükbe jutott, hogy kéne vele valamit kezdeni. Sokan emlegették eddig is a Quake-et, főleg a Doomok miatt is, úgyhogy most jön ez a Q és biztos megnézik a visszajelzéseket, meg elolvassák a kommenteket itt GK-n, hogy mit szólunk. Egyébként abban a gótikus felállásban jöhetne egy reboot Quake, amúgy is sokan csak azt szerették igazán, de vannak olyanok is, akik szeriont a Q-nek nincs is folytatása, mivel ugye a 2 és a 4 nem az volt, a 3 meg ugye multis fos volt.
7.
7.
kryszisz
#6: Szerintem ez egyfajta előszele lehet a revitalizálásnak:) De látom már GP-ben is van, holnap csapatás.
6.
6.
Nicodemus
Wolfensteint brutalisan igenyesen elesztettek fel a NewOrder-rel.
Doom is kapott egy szinte tokeletes ujra boot-olast.
Miert pont a Quake az amivel ennyire nem tudnak mit kezdeni basszus??!!!
4.
4.
kryszisz
#3: Mint kiderült egy "szimpla" 4K kiadás az egész, de ahogy azt írtam alant, nekem tökéletesen megfelel:) Plusz az ára is baráti.
3.
3.
br1Koo
#1: Szerintem a Doom után simán kitellik tőlük hogy végre hozzányúlnak a Quake-hez is komolyabban. Csak reménykedni tudok abban hogyha rebootolják az elsőt nem lesz olyan csiri-csáré színkavalkád mint a Doom Eternal, hanem meg merik lépni azt a gót-horror sztilót ami az egyre jellemző volt.
2.
2.
kryszisz
#1: Nekem a Quake 1 csak részleteiben volt meg havernál, a 2 pedig kb. teljesen kimaradt, szóval nekem ez a scenario is tökéletesen megfelel:)
1.
1.
Ahhoz képest, hogy ezt a hírt a többi oldal úgy hozta le, hogy szinte 100% egy új Quake érkezése, szerintem is csak egy sima újrakiadásról van szó. A Machine Games nagyon max csinált hozzá egy új epizódot, vagy pár szem pályát és annyi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...