Remasterelt kiadást kapott a Quake

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A QuakeCon apropóján mutatkozott be, és rögtön meg is jelent a huszonöt éves Quake remasterelt kiadása, amely némileg feljavított látvánnyal és kibővített tartalommal várja a játékosokat.

Kezdetét vette a QuakeCon, és ezzel befutott az esemény első nagyobb bejelentése. Habár a rajt előtt pletykálták, hogy valamilyen formában visszatérhet a huszonöt éves Quake-sorozat, azt nem tudtuk pontosan, hogy mire számítsunk: végül az első rész remasterelt kiadását kaptuk meglepetésként.

Ez már mától megvásárolható PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre, később pedig dedikált PS5- és Xbox Series-változatokra is számíthatnak a rajongók, amire ingyenesen frissíthetnek majd. Az újrakiadás egyébként 10 dollárba kerül, de ha PC-n ott figyel a Steamen vagy a Bethesda Launcheren az eredeti játék, fizetés nélkül megkapjuk.

A Quake remastere feljavított látványt ígér, ez azt jelenti, hogy 4K-ban, felturbózott fény-árnyék effektekkel, motion blurrel, karaktermodellekkel és élsimítással tolhatjuk a klasszikus lövöldét. Az eredeti soundtrack visszatér, és a multiplayert is változatos formában tolhatjuk: van osztott képernyős játék és keresztplatform-támogatás is többek között. 

Ami a tartalmat illeti, a megújult Quake magába foglalja a Scourge of Armagon és Dissolution of Eternity kiegészítőket, ezenkívül újdonság a Dimension of the Past, amit az új Wolfensteineket is jegyző MachineGames fejlesztett a játékhoz. Ezenkívül modtámogatásnak is örülhetünk.

Még egy apróság: a Quake újrázása, továbbá a második és a harmadik rész bekerült az Xbox Game Pass kínálatába. A remaster mindenkit érint, a másik két játék értelemszerűen a PC-sek kiváltsága.

24.
24.
Helium Prime
#23: Igen és nyilván a ps digitális boltja is majd leárazza az összes gamepass-ban szereplő játékot+leveszi belőle a gamepass meg esetleg az EA pass miatti kedvezményeket is miközben 80 eurókat kérnek jelenleg is biszbasz miatt akkor elég lesz nekik 10-20 is miközben a Microsoftot is tömik! Ha te ilyen vagy akkor esetleges házépítésnél megcsináljuk neked a belsőhálozatot,ha te cserében felépítesz nekem egy házat+havonta utalsz némi zsebpénzét míg használod.Mindenki jól járna,de különösen te! :)
23.
23.
crytek
#22: Az megvan hogyha lenne game pass ps4-re akkor a ps4 storeból vennék az emberek a játékokat? Hol tanítják ezeket a faszságokat amiket összehordtok? Vagy mit szívtok ?
22.
22.
Helium Prime
#21: Az megvan,hogy a játékokat vásárló emberek gamepass esetében a Microsoft Store-ból veszik a játékokat? Ja nem mert te nem veszel semmit! :)
21.
21.
crytek
#16: Szerinted ha a fejes azt mondja leszarja hogy veszel-e hozzá konzolt és csak annyit mond fizess elő ha játszani akarsz akkor mennyire érdekli őket hogy te most mobilon , tableten ,pc-n vagy switchen vagy ps-en tolnád a játékaikat?

Csődbe ja ,ilyenkor vajon mikre gondolhatsz
19.
19.
DragonBleacPiece
#18: Bocs, nem blood 2 hanem Catacomb volt
18.
18.
DragonBleacPiece
Fasza, de egy descent vagy blood 2 remastert simán megvennék inkább. 20 éve infó órán nyomattuk ezeket úgy hogy 10 gép volt, 15 gyerek, és a kisebb, gyengébb iskolásoknak mindig hatalmas verés volt előlegezve ha nem adták át a gépet a nagyobbaknak. Hjajj de rossz is volt állnom és csak nézni ahogy mások játszanak.. :D
17.
17.
Gerzson95
Értem hogy egy klasszikus stb, de ma már 10 eurót nem ér szerintem.
16.
16.
Helium Prime
#10: Szerinted a Microsoft vagy bármily más cég aki több mint egy évtizede fejleszti az infrastruktúrát és a szerverparkokat dollármilliárdokat költve a technológiára az ingyeb adja a konkurenciának? Azt kell,hogy mondjam egyet értek azzal,hogy nyilvánvalóan 1-2 nap alatt csődbe vinnél egy készenkapott nagyválalatot is ezzel a felfogással! :)
15.
15.
#14: Casual filter, de sajnos a hülye kommenteket nem szűri.
14.
14.
LGHDTV+
13.
13.
Raam989
Köszönjük M$, hogy gondoltál a ps tulajokra is.
12.
12.
Anti4730
Hat ez kurva nagy, a multi hatalmas megyek is megvenni, a quake3 is brutalis, nagy kedvenc, multis jatekelmeny csucsa sztem, plusz vicces.
11.
11.
kryszisz
#10: Szerintem épp elég cég mond igent a GP-re (és sanszosan egyre több fog) ahhoz, hogy se a Sony, se a Nintendo ne kérjen ebből az üzletből - teljes joggal. Plusz több mint valószínű, hogy nem egy MS ex is fog jönni ezekre a platformokra (amik 0 day Gamepassben lesznek, ha neked ez ennyire számít), szépen, teljes áron. Az emberi hülyeségből és márkahűségből kiindulva pedig szerintem lenne egy nem elhanyagolható réteg, aki elvből nem élne ezzel az egésszel, mert hát Microsoft. Bárhogy is nézem, nem lenne ez jó üzlet nekik. Ha az lenne, már lett volna példa ilyen kollaborációra, de nem nagyon láttam én még olyat, hogy cégek a saját szolgáltatásaikat adogatták volna a konkurenciának. Legalábbis nem ilyen formában. De látod, ha nem írnál hülyeséget nem fordulna állandóan a világ;) Persze szó se róla nem igazán értek az üzlethez, de hogy te sem, az fix.
10.
10.
crytek
#9: Az nem esett le hogy az xbox game passba a Skyrim nem 0 day került bele? Szóval meg nem történt dolgokon te miért akarsz kérdőre vonni bárkit?
És nem mellesleg nem a MS dönti el mit adnak a kiadók game passba. Mert ha valamelyik kiadó azt mondja kösz nem akkor a MS felduhatja a dollármillióit akkor se lesz game pass. Szóval ha bárki úgy döntene hogy ha lenne ninentóra ps-re is xcloud és oda 0 day beteszi a GTA 6-ot akkor beteszi..Nyilván nem azért teszi be mert tudja bukna rajta. Ti szoktátok szajkozni biztos ott hülyék dolgoznak akik nem értenek hozzá... Most hirtelen akkor ti vagytok ezeknél az okosabbak ugye? Ej de nagyot fordult megint a világ...,de persze csak mert én írtam megint valamit :)

Bohócok csak ha már így tegeződünk
9.
9.
kryszisz
#8: Te állatidomár (már bocs, de ezt most így nem tudom szebben mondani), nem az MS exkluzív címekről van szó, hanem a multiplatformokról. Szerintem a Skyrimből elment PS-en jópár millió darab, zöme teljes áron, 21K-ért. Na mármost, szerinted mégis mennyi ment volna el belőle úgy, hogy benne van Gamepass-ben fillérekért, amiből az MS még ráadásul le is csípi a részét... Jézus, ennyire nem lehetsz értelmetlen az isten áldjon meg.
8.
8.
crytek
#7: Ja rájuk rohad.Azért nyilatkoznak egyre többen hogy nagy siker a game pass mert megtolta a game eladásokat. De ja amint lenne ps-en is gears of war tolható verzióban egyből csak ezért nem adna el több játékot a Sony

Ilyeneket mondjatok még akkora oltári baromságok hogy visitok
7.
7.
kryszisz
#6: Mondjuk jogos. Többek között ő is milyen jó ötletnek tartotta pár hírrel ezelőtt (és ahogy más oldalakat néztem nem csak ő), hogy GamePass legyen PS-en meg Nintendo-n, mert hát az nekik is pénz...ja, a storeban meg rájuk rohad a teljes áron kínált játék, mert 4000-ért benne van Pass-ben, szuper üzlet, valóban:D
6.
6.
#5: Hát nem csinálná, mert amennyi üzleti érzéke van egy nap alatt beleállítaná a földbe az egész céget. :)
5.
5.
kryszisz
#4: Te hangoztatod a legjobban, hogy milyen jól csinálják a cégek, legkisebb befektetéssel a legnagyobb haszon, ízi mani stb...akkor most ne sipákoljál, hogy mi ez a fos, ha te valami kiadó fejes lennél koppra ugyanezt csinálnád, ebben 100%-ig biztos vagyok:D
4.
4.
crytek
Anno mutogattak valami AI-t amin átküldve a régi játékokat azok szebben néznek ki. Na az a fos 200x különb munkát végzett volna a game-el mint ezek...De hát ki lepődik már meg az újra kiadásokon amiben kb zéró munka van...
3.
3.
kryszisz
#2: Nekem anno kimaradt, most pedig konkrétan a telefonomon játszhatom az ágyból, kényelmesen. Számomra teljesen megfelel. Ha pedig most itt lenne előttem mondjuk ez meg a Far Cry 6, és választanom kellene, hogy melyiket toljam, hát szemrebbenés nélkül erre voksolnék. Pedig 29 évesen annyira takan még nem számítok öregnek:)
2.
2.
kgiga
Nekem ez már gyenge. Régen jó volt, de akkor még nem voltak jobb FPS-ek. Ideje felébredni és rájönni hogy az öregek már végig tolták jópárszor, a fiatalok meg nosztalgia faktor híján inkább modernebb játékokkal játszanak. És igazuk van. Meg már a Nokia 3310-es sem menő, inkább ciki.
1.
1.
Különben azért sem csoda, hogy kiadták ezt, mert a fele indie játékipar Quake klónokat készít most (sokszor még ennyire sem jó grafikával), de az emberek meg szeretik és várják őket, mert olyanok, mint a Quake. Akkor nesztek, itt egy kis eredeti anyag.

Ezzel játszottam először havernál online multit telefonos betárcsázós internetről gyerekkoromban - de már akkor is a single tetszett jobban. Viszont, ha ennek megy a multija, lehet be kéne egyet nézni, nem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...