Új talprögzítő csavart kapott a PlayStation 5

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 23.
  • Hardver
Link másolása
Ausztráliában szép csendben boltokba került a PlayStation 5 egy újabb modellje, és bár látványos változtatásokat nem hozott magával, néhány apróságot érdemes megemlíteni vele kapcsolatban: például azt, hogy új talprögzítő csavart kapott.

Habár bevett dolog, hogy a konzolgyártók időről időre látványosan átalakítják a jelengenerációs masinájukat, a jelentősebb modellváltások között is folyamatosan megy a gépek finomhangolása - ezekről jellemzően a cégek be sem szoktak számolni.

Lehetett már hallani róla, hogy hamarosan a PlayStation 5 is kap egy újabb modellt, ez pedig a hírek szerint szép csendben meg is érkezett Ausztráliába, amiről a Press Start magazin számolt be. Az új, lemezes és digitális formában egyaránt elérhető gép sorszámozása már a CFI-11XX jelölés mentén történik (szemben az eredeti modellek CFI-1XXX jelzésével), és alapvetően apróbb változtatásokat hozott magával.

Bal oldalon az új csavar (via Press-Start).

Egyrészt az új modell jó 300 grammal könnyebb, igaz, azt még nem tudni pontosan, hogy mitől. Egy apróság biztosan változott a gépen, de ez még nem indokolná ezt a csökkenést: lecserélték a konzol talprögzítő csavarját, így ahhoz már nem feltétlenül kell csavarhúzó a talp szerelésekor, a legtöbbek számára kényelmesen betekerhető szabad kézzel is. A fenti képen bal oldalon láthatjátok az új alkatrészt.

Korábban egyébként volt szó arról is, a Sony lecseréli a konzol Wi-Fi-vevőjét, de egyelőre ezt nem sikerült megerősíteni. Arról sincs hír, hogy a világ többi részére mikor juthat el az új modell.

105.
105.
D.Sz
#104: Hát igen: az egyensúly és a család... ;)
104.
104.
Zuzmo
#102: De csak azért, hogy egyensúlyban legyen a fikázás...
102.
102.
D.Sz
Hát valahol azért az is elgondolkodtató, hogy hónapokon keresztül szinte kihalt volt az oldal, de bezzeg az új "talprögzítő csavar" csak összehozott vagy 100 kommentet :D
101.
101.
#100: Ezt kicsit túlgondoltad. Egyensúly az annyi, hogy ha értelmetlen Forza fikázás van, akkor lehet értelmetlen GoW fikázás is. Hitelességről meg nem beszéltem, arról te beszéltél. Amúgy te is értelmes fickó vagy, de lépten nyomon előjön, hogy te mondasz valamit és utána azt mondod, hogy én mondtam, illetve hát másokkal is. Minden esetre a 99-es lényege az volt, hogy megfutottuk a bunyóinkat és már nem igazán lehet semmi vicceset hozzátenni, úgyhogy talán a következő hírig legalább lehetne nyugi is.

Ez pedig nem azt jelenti, hogy akkor át kell csapni személyeskedésbe. Amúgy is te is tudod, hogy én is úgy vagyok vele, mint te (meg mindenki): ami nekem tetszik és nekem jó azt használom. Ha én direkt fárasztásnak vagy facepalm alapanyagnak kiírom, hogy csakis és kizárólag a box van, akkor az csak az, aminek látszik és nem tudományosan bizonyított tény, vagy bármilyen kötelezően előírt dolog. Amint elfogadod ezt, meg is spóroltál egy lapát idegeskedést azon, hogy mit mond egy random netes ember.
100.
100.
delphijos
#99: Tudod valamilyen szinten már POFÁTLANSÁG hogy TE beszélsz "egyensúlyról". Én pl. rendszeresen játszom a FH4-el, és fogok az 5-el is, amit írtam vele kapcsolatban az saját vélemény, és olyasmi ami zavar benne. Ellenben tényleg van abban valami hogy amit mostanában művelsz az valami "ámokfutás". Egyszer közlöd hogy a konzol az CSAKIS xbox lehet ( aki konzolt akar nincs is más választása mint ezt venni ) minden ex cím felhájpolt rakás fos, meg eleve akinek ps van alacsony értelmi szinvonalon tengeti a napjait, és utana leírsz ilyeneket hogy "egyensúly" meg "hitelesség" meg "csak rámutattok a valós hibákra". Hagyjuk már komolyan. Pedig értelmes fickó vagy, néha előjön, de tényleg ne csodálkozz ha az ilyen kirohanásaid után nem tudlak komolyan venni. Engem tényleg totál hidegen hagy mások váleménye abból a szempontból hogy azt veszem, azzal játszok, arra fizetek elő ami NEKEM jó. Ha 100 ember beírja hogy szar a GP én akkor is használom, mert jó nekem. Ha 100 beírja hogy szar az SX akkor is az van. Ha 100 azt mondja a Switch-re hogy szar, akkor is használom. Ha 100 beírja hogy a ps5 szar, én akkor is fogok venni ha úgy látom hogy igényem lesz rá. Szóval nem a kritka zavar, de még az se ha valakinek "mosdatlan" véleménye van valamiről ,de az hogy TE a megnyilvánulásaid után hitelességről meg egyensúlyről szónokolsz.... hát bakker....
99.
99.
#98: Az egyik, hogy nem engem idézett, a másik pedig, hogy mint mondtam, csak a Forza csapódik vissza, ami feltehetően nem zavar titeket. Egyensúly, emberek, egyensúly. Egyébként, mivel már mindenki elmondhatta mindenkinek amit akart, most már akár abba is lehetne hagyni és lehetne úgy is egyensúly.

Delphijos pedig akkor ír és idéz valamit, amikor csak akar. Én pl veled ellentétben még el is olvastam, hogy mit írt és nem lehet rá azt mondani, hogy nincs értelme.
98.
98.
norbi27
#97: Kár érvelni, idézni. Másik hír alatt direktbe írja, hogy "fos platform".
Ámokfutás amit művel, már jó ideje.
97.
97.
delphijos
#93: A GOW amúgy nem az én játékom ( és a Horizon se egyébként ) és amúgy más játéknál se érdekel ha valakinek nem jön nekem viszont igen. Nem vagyunk egyformák.

De ez :

"Oké, de én pl JÁTÉKOT akarok, nem a századik open world húgyot rpg elemekkel, érted barátom, se interaktív filmet, hanem JÁTÉKOT, nekem nem elég egy önismétlő fos alá berakni pár szép grafikájú helyszínt hogy tátsam a szám, játszani akarok RENDES NORMÁLIS JÁTÉKKAL aminek van kezdete ,és vége, nem 20000 órán át farmolok nyersanyagot és lovagolok a kietlen vidéken lovon / robotszarvason / motoron. Ezért inkább jönne egy tes 6 vagy fable 4 vagy akármi csak ne egy mai trendeket követő lebutított szar legyen."

nehogy már a "rámutat az ember egy játék hibáira" kategória legyen. A "fos" ,"rakás szar" jellegű komment nekem nem építő kritika. Már bocs.
87.
87.
Akutyafáját
#84: Nem, természetesen nem, és igazad van. De egyszerűen nem látom be mi olyan nagyszabású a grafikán kívül? Miért van ennyire felhypeolva, amikor a mozgás lassú és szar, harcrendszer szar, videók klisések, szereplők teljesen fantázia nélküliek. Lomha az egész játék. Semmiképp sem év játéka, de egy szolid játék attól meg lehet.
84.
84.
delphijos
#82: "Mert a tesztelőknek elég a szép grafika + a kölök / apaság story, hogy év játéka legyen a játék"

Dehogy, a Sony ügynökök keze van a dologban itt is. Azok a szemetek mindenhol ott vannak... ( Annó a holdraszállást is ők hamisították ) ;)
80.
80.
#79: Köszi az elismerést. :) Amúgy nem litániákat írok, hanem eposzokat - amiért PS-en fizetni kell, GP-ben meg benne van.
79.
79.
delphijos
#77: Tudod az a baj hogy beírsz ide egy litániát hogy milyen szemellenzős fasz mindenki aki nem látja a jót a GPU-ban ( amúgy szerintem is jó ) aztán meg ideböffented ezt ugyanazzal a szemellenzővel , csá most épp rajtad van. ( ja, a világot behálózó Sony ügynökök - akik mindenkit lefizetnek , megvesznek - vizióján mindig jót röhögök )

Nem értem amúgy, ha BÁRMELYIK platform ANNYVAL jobb lenne a másiknál ( és MINDENKI SZÁMÁRA ) ahogy itt a szószólók előadják, már rég csak egy lenne.
77.
77.
#74: A probléma valóban ez: PS játék = TPS karakterdráma OW. Mindegyik dettó gally ugyan az. A megélhetési újságírók és a pónik lehuggyozzák tőle a bokájukat, a többiek meg csak keserűen vigyorognak rajta. Az új GoW is mekkora hatalmas fostalicska volt? Gagyi, önismétlő, ötlettelen játék két videóval, a beat 'em up stílus minden szempontjából elszarva. Rendes 7 pontos tákolmány, ezek meg az óta is arra hokiznak. Bár az nem a PS-es játékosok hibája, hogy egy totál másik (nem GoW) játék első, botladozó része pont ezen a címen jelent meg. De a kiadójuk úgy csinál belőlük hülyét, ahogy csak akar. Az egy szem szeretett autós címüket is lehúzta a szoni a klotyón, most meg sírnak, hogy szar Forza H5. This is for the players. A többieknek meg ott van az xbox.
71.
71.
#66: Mindig ez a lemez megy a GP-vel kapcsolatban, de nem látjátok, hogy nincs igazatok. Az elején szögezzük le, hogy én mindenkinek mindent elhiszek, ha tetszik neki a GP, ha nem. De nem igaz a gyümölcsös duma sem, hogy azt eszed, amit adnak, meg az sem, hogy nincs benne semmi. Először is ki mondta, hogy GP mellett nem vehetsz meg bármi játékot bármelyik kiadótól, ahogy PS-en is teszed? Bírom a logikát, ahogy ezt kizárjátok, utána meg a PS+ -ba bekerül egy 20 éves rom játék és örültök, hogy jó a hónap, megéri a pénzét a szolgáltatás. (?WTF)

Ugyan az a szitu, ahogy Godach mondta a minap: amikor nem volt EA Access PS-re, akkor minden póni szarozta, hogy nem is kell, aztán ahogy lett egyből rekordokat döntöget az előfizetés. (Mert Fallen Order, SW Squadrons, Battlefieldek, Titanfallok, Mass Effectek, Dragon Age-ek, sport játékok, Sims, stb) Na ez az EA Access pl pont benne van GP-ben, mint egy kisebb része neki. Ahogy az egyik arc írta lejjebb, kb egy játék árából be lehet vásárolni 2 év GP-t. Onnantól neked első nap jött az Outer Worlds, míg PS-re pénzbe került. Ott volt a Medium is. Nem azt mondom, hogy hű, meg ha: de brutál jó kötelező játék, csak azt, hogy ott világít első nap, hogy csak egy gombnyomás a telepítés. De benne volt a FF15 is. Wasteland 3. Most ott a Hades, meg az Art of Rally. Doom-ok, Quake-ek, meg az egész Bethesda Falloutostól, meg minden szarostól. A Microsoft saját játékai, amik nem a Halo, Gears, Forza, hanem ott kezdődik, hogy Age of, abból is jön a 4 ennyi év után. Az egész Yakuza széria, azt úgyis keveset emlegettem mostanság. Sokat fel lehetne sorolni, de hegyekben állnak mindig a jobbnál jobb cuccok és 2 élet nem elég hozzá, hogy csak azokkal játsszál, amik tetszenek.

Azt teljesen megértem és oké, hogy valaki nem venne meg (mit valaki, hiszen én magam sem) egyes játékokat, mert annyira nem érdekli, hogy fizessen érte. Pl a sok 2D-s platformer és RPG cucc, vagy nem mainstream stílusok, mint Plague Tale és egyéb hasonlók. De viszont a GP-ben benne van. Szóval külön nem vennéd meg, de egy darab játék árából két évig minden ott lesz? Nem nyomsz rá soha, mert egyik sem érdekel? Hazugság. Stalker 2 első nap, meg ... érted. Ha nem vennéd meg, akkor is ott van és többet játszol, több címet és stílust kipróbálsz és neked jobb lesz utána, mint gamernek.

Persze, megértek én mindent, meg hogy PS, de ezzel szemben védhetetlen az a platform, legalábbis azokkal az állításokkal, amiket mondtok, mindenképp. Ha lenne PS-re GP az összes pici póni előfizetne rá, ezt garantálom. Mit hogy 4000-ért nagyon sok....???? Ezt be lehetett vállalni, hogy kiírod? Mert az évi 1, vagy 2 db közepes ex ca.30 ezerért darabja az már viszont olyan karaj, hogy azokat szeretitek csak?

Akkor ne fizess be GP-re, hanem fizesd a szoni pluszt ugyan annyiért. De megint visszatérünk oda, hogy egyes platformok szószólóitól (tisztelet a kivételnek) egyre kevésbé lehet elhinni bármit is, mert nem szándékosan beszél hülyeséget, hanem nem ismer és próbált játékokat meg szolgáltatásokat és úgy beszél róla. Ahogy a féltékeny elméjében elképzeli, ahogy neki tetszik a kitalált valósága. Ha fordítva van, akkor meg megy a sértődés. Szeretem, ahogy próbálják egyesek csóró szakadárnak beállítani a GP-seket, a szolgáltatást meg a micro szemetesvödrének, de szerintem nem csak valódi csóró, hanem még komplett hülye is az, akinek nincs. Aki meg még magyaráz is ellene az meg egy igazi vesztes.
69.
69.
Hogthar
Még márciusban rendeltem Alzától PS5 öt, azóta se tudták kiszállítani.
Rákérdeztem finoman és kulturáltan várhatom e a közeljövőben és mivel elég bunkó elutasító választ kaptam megfogadtam a Fanboi tanácsát és berendeltem a Konzolstudio-tól másfél hete. 2 nap alatt kiszállították, nem is akartam elhinni.
Ahogy nézem jelenleg nincs nekik, de érdemes figyelni mert gyorsak és elég korrektek.
64.
64.
nemfontos
#44: Lehet kapni mind a kettőt. Ps5 öt már ajánlott fogyasztói áron is sx et egy 20 assal drágábban
63.
63.
nemfontos
#62: Meg persze ha még is tarthat ám a játékot és soha nem vennék el.
62.
62.
nemfontos
#42: Ha ez igaz lenne akkor sx et vásároltam volna az éven.
55.
55.
Marcus88
#44: Lehet kapni 185-ért lemezest.
Ha valakinek annyira kellene akkor már rég előrendelte volna.
Pl áprilisban a KV-tól és akkor pont most kapná meg,mert kb 4 hónap a várakozás.
Vagy egy kis leleményeséggel fórumokon lehet elcsípni,hogy valaki megrendelte több helyről és az elsőt mikor megkapta a többit nem mondta vissza és felajánlja,hogy árában átadja(igen vannak még jó fej emberek).A napokban több ilyenbe is belefutottam.
54.
54.
Marcus88
#52: Még jó,hogy javítottak rajta,mikor még a legelvakultabb Halo fanok is fel voltak háborodva.
Magyarán bele szartak a szánkba és elvárták,hogy bólogassunk,hogy finom!
Új erős gép nagy húzó cím és egy 6-7 évvel ezelőtti szintet akartak ránk erőltetni.

Még egyszer mondom volt X-em több is! Jó gép,erős,jó a hűtés jó a gampass,de ex játékokat nem nagyon tudnak csinálni és nekem ez döntő a választásnál.Mivel multis cím mind kettő gépre van,így az ex dönt.
Halo,Gears,Forza ebből próbáltak eddig megélni,most lesznek új címek.Várom őket és ha netalán lesz olyan amire azt mondom váóóó akkor lehet idővel lesz még X-em is.
52.
52.
Oistrakh01
#49: Azóta már jön másik trailer béta is a játékból és gyönyörű a játék, de hát egy Kratos profilképű felhadználótólmit is várok :D
49.
49.
Marcus88
#37: Én egy szóval sem vitatom a gamepass jóságát egy remek ötlet volt.
Mondjuk nemfoglalttal értek egyet (38.) én szeretnék dönteni,hogy mivel játszak.Aki kihasználja egészségére és jó játékokat hozzá.

...Ja és 22 exkluzívot gyártani tudó stúdióval rendelkezik a Microsoft már....

Szép szám,csak idővel mutatni is kellene majd valamit.
Amúgy igazság szerint én még gondolkodtam is rajta,hogy beszerzek idővel egy X-et.
A Halonak és Gearsnek nagy imádója vagyok,csak ezért a kettőért simán vennék egy gépet de.....
A tavalyi Infinite bemutató után,ha Phil Spencer személyesen hozná el és ingyen adná sem kellene a gépük.Mikor övék a világ összes pénze és nem tudják a legnagyobb húzó címüket úgy megcsinálni,hogy az ember tátott szájjal nézze,annak én nem nagyon hiszek,hogy majd a többi játékuk minőségi és nagy siker lesz.Max 1-2 kivétel pl Forza.
Az a Halo előzetes egy szégyen volt,a mai napig el sem hiszem,hogy azt be merték mutatni!
45.
45.
Marcus88
#17: Kérdésre kérdéssel válaszolni ájjáj!
44.
44.
Neo1989
Kivalló, majd ha konzolt is lehet emberi áron kapni (nem 240-meg 300 + E-kért) akkor majd pezsgőt bontok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...