GC 2021: Ismét mozog a Forza Horizon 5

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 24.
  • Videó
Link másolása
Nem telhet el Microsoft-műsor Forza Horizon-játék nélkül, és nem volt ez másképp ma este sem. A Playground Games egy több mint nyolcperces játékmenet-felvétellel kedveskedett a rajongóknak a széria soron következő részéből.

Alig volt egy pár hete, hogy utoljára mozgás közben láthattuk a Forza Horizon 5-öt, és most ismét kaptunk egy velős játékmenet-felvételeket tartalmazó videóanyagot a versenyjátékról a Microsoft esti adásában. Ezúttal egy Mercedes-AMG ONE és a 2021-es Ford Bronco Badlands volánja mögé pattanhattunk többek között, hogy végigszáguldozzuk a játék első nyolc percét:

A Forza Horizon 5 november 9-én gördül be PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re, és mindegyik platformon egyből beparkol az Xbox Game Pass garázsába is.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

41.
41.
#40: Nem lehet unalmasabb, mint fél évig egymás után játszogatni azt az évi 1-2 exet.
40.
40.
Ps fanboy
#36: Azt az FH nem unalmas, mindennap játszani azt a fost? Ne már... Lol
39.
39.
Josi21
Válasz : vegyél egy boxot játsz a Motorsport al. Ezek után ki fogod dobni a másik műanyag dobozt. Nekem is van Ps, 1 azaz egy cím miatt. Nem a GT az. ;)
38.
38.
Josi21
#36: Szeva Ati ! Almát körtével... Ez te sem gondolod komolyan. Persze lehet, de akkor komoly gondok lehetnek a motorháztető alatt. Horizont a 20 éves másik Ps húzó mellet említeni sem lehet, de van a motorsport.... Hányszor szaladsz szembe a mondanóddal ? Még 100x ? XD
37.
37.
delphijos
#36: Hát ez egy jó nagy bullshit magyarázkodás volt a se füle se farka kommented után.

Ezt a szöveget

“Gran Turismo meg Nekem olyan hogy köszi, de nem. Unalmas”

ezzel magyarázni hogy ezt “így értetted”

“ a GT-t unalmasnak tartom, nem venném elő minden nap mint a FH4-et”

Na mindegy….
36.
36.
ATi0021
#35: 35: Akkor segítek értelmezni. Az első annak szól, hogy a GT-t unalmasnak tartom, nem venném elő minden nap mint a FH4-et. Így ha választási lehetőségem lenne, melyiket is akkor Forza Horizon menne, a GT-re nemet mondanék.

A másik a Sony Playstation brandnek szól, ha vennék PS5-t, a két említett játék amit érdemleges exkluzív címnek tartok, amit megvennék rá. De ez nem jelenti azt, hogy GT-t játszanék minden nap, attól még unalmas lenne egy FH-hoz képest.
Remélem sikerült értelmezni.
35.
35.
delphijos
#29: “ Gran Turismo meg Nekem olyan hogy köszi, de nem. Unalmas.”

“Igazából nincs semmi Számomra értékelhető címük…esetleg a GT”

Én nem nagyon értem ezt egy kommentben.
33.
33.
Josi21
#32: Remény hal meg utoljára. Viszont a " remény hal " már rég kihalt... GT 3 volt volt az utolsó, ( legalábbis számomra) ami be tudott vonzani. Aztán jött az Xb. Kár érte. Lehet műanyag a Forza, viszont van egy motorsport.
32.
32.
PS4jacksony
#29: Na végre egy normális fikázás nélküli ellenérv !
a GT7 ben én is bízom és talán jön még valami
Mindenkinek jó játékot !
31.
31.
Ooorky
#30: Ha már hasonlítani akarja vmihez akkor Forza Motorsport, de ott meg brutálisan elvérzik a GT Sport.

Ha a következő GT visszahozza a GT 1-4 éra játékmenetét feljavított grafikával akkor lesz mire csorgatni a nyálunkat.
30.
30.
Josi21
#22: Melyik GT ow ? Egyik sem szerintem ebből indulj ki. Beszélhetsz bármiről, kőzelében sem lessz annak amit mondani szeretnél. Ergó a semmi hasonlítod a valamihez. Tovább megyek melyik autós Ps cím ow... Ja ugyanaz a helyzet. Mit is színlelsz. Orgazmust szeretnél, ami nektek nincs ! Szerintem zárni lehet a vitát. :)
29.
29.
ATi0021
#22: " Évről évre ismétli önmagát" - Ami jól működik, azt miért kellene elrontani? A Forza Horizon az egyetlen olyan autós játék amire azt lehet mondani, hogy szórakoztató autós téma. Ok lehet Neked más tetszik, de ettől még van akinek így jó.

Amikor jó volt az NFSU és NFSU2, majd a Most Wanted és NFS fronton mindig csak újítottak és most visszatérünk a gyökerekhez duma, de a sorozat egyenlő lett a garantált szeméttel. A Crew csak a map miatt említhető meg, de ennyi. Nincs más cím. Ami meg a megújulást illeti Day1 napi szinten megy a FH4 Nálam és képzeld sorra jöttek a tartalmak, hetit versenyek, havi feladatok stb. És amennyire tudom a FH5-el párhuzamosan fog futni továbbra is a 4. Amúgy is találóbb lenne a TDUval hasonlítgatni, tekintve, hogy MS onnan másolta a Horizont.

Gran Turismo meg Nekem olyan hogy köszi, de nem. Unalmas. Maga a PS is ilyen, a PS2 GTA only stb kor után már csak másodhegedűs Számomra a piacon a Sony PS. Igazából nincs semmi Számomra értékelhető címük, kivétel The Last of Us és esetleg a GT, bár inkább egy Driveclub 2 jöhetne. A Japán animés mobile gaming szintű játékokért biztos nem vennék PS5-t.
27.
27.
delphijos
#26: Aki nem a csirkejelmezben nyomja az úgysem való semmire… ;)
26.
26.
D.Sz
A FH4-be több, mint száz órát beraktam és ami engem leginkább zavart az a versenyek utáni jutalom "zokni-gatya-dudaszó-tánc".
22.
22.
PS4jacksony
#19: Röviden tömören nem hasonlítottam a Gran Turismot a FH - hoz én az élményről beszélek . Az FH sem tud mást csak Évről évre ismétli önmagát más helyszíneken és ez elég….
Könyörgöm csak annyit látok egy autós játékban hogy szép és ezzel el van intézve az autók meg úgy mennek 500-al minden fajta terepen mintha egy sík asztal lap lenne a pálya. Fákat karton papírként szakítja szét az autó a kőrakásokat szint úgy . Kanyarok hóban ezerrel ? A Fh ban nem probléma ! Rendelje meg még ma ! :) ezek számomra akkora kiábràndító dolgok , hogy 5- 10 perc utàn dobom el a kontrollert megpaskolom haver fejét és játszál vele Pistike neked való :) Kb
20.
20.
#17: Na, ez egy értelmes hozzáállás. Én is utálom az OW-t és szerintem is csak rosszabbá teszi még az autós játékokat is.
19.
19.
#15: Maga voltam a szoni póni, amikor a GT megjelent és szénné játszottam az 1-et és a 2-t is. De az akkor volt. Utána a 3-4 nem igazán tudott mutatni újdonságokat. Én mindig jobban szerettem a régi GT-t, mint a Forza Motorsportot, nekem elhiheted. De azért észre kell venni, hogy 1997 óta sok idő eltelt. Az óta volt sok jó autós játék, mind árkád, mint úgynevezett félszimulátor (amúgy a GT soha a büdös életben nem volt szimulátor). Született és lement sok sorozat. De mindegyikben a korabeli GT-t keresni, azt, amit fiatal korunkban játszottunk, amikor először láttunk olyat... felesleges. A Forza Horizon a Need for Speed vonal és nem a GT, míg ez utóbbi a Forza Motorsport. Köze sincs egymáshoz és a világ legnagyobb leégése összehasonlítani őket. Csak azt bizonyítja, hogy nincsen egyáltalán semmi, de semmi, amivel játszhatnátok. Nincs ilyen játék nálatok ugyan úgy, ahogy micro-n nincs ex. Mikor volt utoljára jó GT? Egy évtizede, vagy 2 évtizede? Olyanok tudtok lenni, mint ha valaki azzal jönne minden egyes FPS játéknál, hogy a Doom 2 volt csak a jó. Még csak fel sem fogjátok, hogy közötök sincs már a témához: nem is tudjátok miről beszéltek, amikor egy 8 perces videóból 2 percet megnézve itt kínlódtok, mint a kígyó a szabadrúgásnál.

Meg mondd meg: milyen ingerküszöböm legyen egy autós játéknál, amikor készülnek (a GT-vel ellentétben), megjelennek és csak annyi a dolgom, hogy feltelepítsem, ha játszani akarok vele? És mi van, ha játszottam is vele és nem írok akkora hülyeségeket, mint ti? Nekem is volt pár PS-em, én is játszottam a hozzá való játékokkal és vannak kedvenceim is köztük. De amíg mi haladunk, addig ti úgy éltek a múltban, ahogy a PS maga a múlt. Ma már semmilyen téren nem tud labdába rúgni az xbox-szal szemben, a közössége egy része meg úgy ismeretes, mint a játékiparból kilógó nárcisztikus csőcselék és nem úgy, mint akiket komolyan lehet venni bármilyen témában.

Most hivatalosan elnézést kérek minden rendes PS játékostól, de nekem ne jöjjön ide egy sem azzal, hogy egy 1997-es játék olyan jó volt neki, hogy a 2021-es azért szar egy videó alapján, mert azt hiányolja, mi meg igénytelenek vagyunk, aztán gépe nincsen, hogy játsszon vele. A két dátum között van b+ 24 év gaming tapasztalat. Én sem mondom senkire, hogy igénytelen, aki nem a Deus Ex 1-et (2000) tartja az óta is a legjobb immerzív FPS-nek, a következőnek meg a Human Revolution-t (2011). Persze, én is azokat hiányolom, de most nem mondom ezek miatt azt a Doom-ra, hogy szar. Ezeket a szinteket írjátok állandónan halál komoly fejjel. És még csak nem is értitek.
18.
18.
Aanash
#17: Meg annak se vagyok a híve, hogy sokáig megragadjak egy játékban
17.
17.
Aanash
Forza horizonban tuning nélkül semmilyen kocsival nem indulok el sehova.
Azt aláírom hogy fura ahogy az autók száguldanak át mindenen, azt viszont nem, hogy ne lenne különbség a terepek és az autók között és ajánlott a tuningolás.
Anélkül normálisan kanyarodni nekem nem sokszor sikerült.

A Driveclub egy fokkal szigorúbb játék, talán ez is hozzájárult a bukásához, de én a mai napig szórakoztatónak tartom.
A szégyen az, hogy ez az egy darab exkluzív autós cím készült egy konzol generáció alatt.

Nekem csak annyi a bajom a forza horizonokkal, hogy maximum 10 órára tudnak lekötni, utána valahogy meguntam eddig mindegyiket.
Nem igazán vagyok a nyílt világ híve.
15.
15.
PS4jacksony
#13: Bocsi de neked alacsony az ingerküszöböd mi az autós játékokat illeti … amikor megjelent a Grand turismo és ami akkor még csak egy pixel halmaz volt mindenkinek leesett az álla.
Egészen a negyedik rész ig olyasvalamit adott játékos közönségnek amit azóta sem tudott megismételni egyetlen autós cím sem ezt hiányoljuk. !!!! Ezek a Forzák ma már maximum csak a zöldséges piac ra készülnek megveszik igen mert szórakoztató és trendi ezt alá is írom…. De nekem nem veszi azt a gyomrom be ne haragudj hogy a mai technikával még mindig csak ennyit tudnak hogy egy játék szép …..Ne hülyéskedj a nagyapámmal egyidős Dirt 1 be komolyabb fizika volt mint ebbe az illúzióba akár milyen árkád.
14.
14.
Aborg
#13: Soha nem jatszottam FH-t, ez igaz. Egyszeruen eltantoritanak a kiprobalasatol a gameplay videok (az is igaz hogy a fenti videokat nem neztem vegig... lattam mar eleget korabban). Ha irod hogy vannak kulonbsegek a talajok kozott, elhiszem neked. Nekem az a legnagyobb bajom a jatekkal hogy nem latom realisnak ahogy terepen viselkednek a verdak (es foleg ahogy szinte lassulas nelkul taroljak le a telefonoszlopokat, kokeriteseket stb.) Ez nalam kicsapja a biztositekot, ehhez az elethu grafikhoz nagyon kontrasztos ez a gyalogkakukk fizika. GTAt jatszottam, nekem foleg a IV tetszett fizikailag. Ott terepen is megfelelonek lattam az autok mozgasat. (persze lehet szidni azt is hogy igy nem elethu meg ugy nem elethu, olvastam mar egy csomo ilyen velemenyt is, nekem tetszett).
Persze tudom hogy hiaba panaszkodunk, nem valoszinu hogy megvaltozna a FH. Keresgelunk mashol. Nektek meg jo jatekot :)
13.
13.
#12: Legalább a videót nézted volna meg, mielőtt ilyet írsz. De ilyen okosság után nem csak azt tudom, hogy nem, játszottál még életedben egy FH-al sem, de szerintem még a GTA-val sem. Azon meg már nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, hogy miután az első matyi kitalálta ezt a terep dolgot, hogy az egész tábor csak ezt tudja mondani. Hát igen, képzeljétek el, hogy itt tartanak már az autós játékok, hogy mindenféle autóval mindenféle terepen lehet menni. Nem úgy, mint a demónak való Driveclub-ban, aminek elrontották a rajtját, utána meg annyira nem vették a PS-esek, mint amennyire most dícsérik, amikor már a szervereket is lelőtték és az embereket is szélnek eresztették. Miért? Mert ott annyira jó volt minden, hogy az a kevés eladási szám is abból jött össze, hogy egy konzol mellé büntették rá ajándékba az emberekre a játékot. Utána meg betették ingyen játszhatóba, azt ott is befulladt a cucc. Ne haragudj, de ilyenek mellett a FH egy csodajáték, ha meg kipróbálod, majd rájössz, hogy változik-e valami a különféle autókkal a különféle utakon. Kb olyan hülyeséget mondtál, mint ha amellett kampányolnál, hogy a másik foshalmaz, a God of War egy repülőszimulátor.
12.
12.
Aborg
Nekem is csipi a szemem ahogy repeszt arkon-bokron. Pedig nem vagyok szimulatormanias aki kormannyal nyomja a ringes ultrarealis fizikaju jatekokat. De egy GTA szintu terepmegkulonboztetes azert nem artana meg a FH-nak sem, attol meg boven arkad maradna.
11.
11.
#10: Árkád autós játékok mindig is voltak, meg lesznek is. Lassan nevetséges ez a küszködés, amit nyomatsz.
10.
10.
PS4jacksony
#7: Hidd el pedig emiatt az egy játék miatt képes lettem volna venni boxot is de a szépség nálam nem minden sajnos elég kritikus vagyok.
Amikor egy halom kőrakást sportkocsi. Hungarocelként kezel na álljon meg a menet :) Egy Crash Nitro Cart nak elnézem vagy egy Sonic All Star racingnek . Mi jöhet mrg FOrza Horizon Cart ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...