Ismét mozgásban a Forza Horizon 5

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 10.
  • Videó
Link másolása
A Forza Horizon 5 fejlesztői összeültek egy újabb livestreamre, amelyen ismét közel fél órán át láthatjuk mozgásban a versenyjátékot. Bemutattak egy új autót, és a teljes térképre is vethettünk egy pillantást.

A Playground Games és a Microsoft két hónapja mutatta be a Forza Horizon 5-öt, de a fejlesztők azóta sem ódzkodnak a nyilvánosság elől. Let’s ¡Go!-sorozatukban azóta is újabb és újabb újdonságokat mesélnek, mutatnak a játékról, így szó volt már a sugárkövetéses hangzásról, a Mexikó ihlette vidékekről, és tegnap ismét jelentkeztek egy adással.

Az új epizód egyik főszereplője a 2020 Toyota Supra GR volt, amelynek a testreszabhatóságát is megmutatták, és amivel aztán elmentek egy körre néhány korábban már bemutatott pályarészt is érintve. Emellett madártávlatból, egyben is megtekinthettük a térképet (ami másfélszer akkora lesz, mint a Forza Horizon 4-ben), illetve egy Mulegé Town Scramble-futamot is megtekinthettünk, ami a játék hat fesztiváleseményének egyike.

A Forza Horizon 5 november 9-én gördül be PC-re, Xbox One-ra és Series X/S-re, és egyből kereshetjük majd az Xbox Game Passben is.

28.
28.
kryszisz
#27: Majd ha egyszer valamikor lesz Box-szom ránézek, úgyis benne van EA Play-ben, ami meg a Gamepass része ugye:)
27.
27.
adamsfamily
#26: Az irányitás kicsit furcsa,mert nem úgy kell farolni benne,mint a legtöbb autós játékban,hogy csak behúzod a kéziféket,hanem valahogy a fékezés után kell gázt adni.
Ami érdekesség benne,hogy nappal pénzt lehet szerezni,este pedig hírnevet.Az éjszakai versenyzésben vannak rendőrök és minél nagyobb a körözés annál nagyobb a hírnév szorzó.Amikor pedig megunod,vagy nem bírsz a zsarukkal,akkor el kell menni a rejtekhelyre és akkor adja meg a hírnevet,ami az alkatrészeket és a kocsikat nyitja meg.Ha nem sikerül elmenekülni,akkor bukod a hírnevet.
26.
26.
kryszisz
#25: Mondjuk az is elég nagy fail, hogy a Ghost lerakja élete első valamire való NFS-ét, erre elveszik tőle a projektet:D Lassan csak ki kéne próbálnom, csak jókat hallok róla.
25.
25.
adamsfamily
#20: Az EA Codemasters felvásárlás mögött a valós indok szerintem inkább az F1 licensz,illetve a WRC licensz,amit pont a felvásárlás előtt 1 évvel szerzett meg a CM.
Régen az F1 EA játék volt.
Amúgy a Ghost nem a szívem csücske,mert a Payback egy elég nagy hulladék volt,de a Heat egy kellemes csalódás volt,csak nem szabad Forzához hasonlítani,mert teljesen más világ.
24.
24.
delphijos
#23: Na, ez is valami, valahogy nekem ez kimaradt. Ránézek.
23.
23.
Ra1D3n
#13: Be lett jelentve, már legalább 1 éve, sőt még a kiadott anyagokat összehasonlították a GT 7 anyagokkal is. Egyelőre megjelenési dátum nincs, de egy biztos tippnek tűnik a 2022-es év :)
22.
22.
Aanash
#20: Az nfs heat nekem kifejezetten tetszett, de az azt megelőző részek eléggé gagyik lettek.
A grid-et pár napja próbáltam ki és szerintem kissé agresszív az ai benne.
Nagyon hiányzik már egy Forzákkal versenyezni képes cím.
21.
21.
Straga25
végre megint 1 horizon ahol jobb oldalt vezetünk. Legutóbbit otthagytam 2-3 óra után miután minden körforgalomban reflexből belehajtottam a szembe sávba.
20.
20.
crytek
#19: Az EA-nek szimplán kellettek tütüs cuccok mivel az nfs kb egy foshalmaz évek óta. És a Grid, Dirt és Dirt Rally, F1 4-es hozhat nekik némi "megújulást" Nem mellesleg nagy üzemi berkekben "fillérekért" szerezték meg őket
19.
19.
kryszisz
#18: Az a baj a Sony-nak mostanra presztízs kérdés lett a 80+-os metacritic átlag, pedig van élet az alatt is bőven. Én pl. a "szar" 70 pontos Days Gone-nal is bitang jól elszórakoztam.

U.i.: Gondolom a Codemasters sem tudott volna fentmaradni a végtelenségig, bizonyára nem véletlenül lettek felvásárolva az EA által.
18.
18.
crytek
#17: Egy codemasters fent tud maradni évek óta csak ezekből.. sok játékuk megse közelíti a Driveclub minőséget... Egy hulladék határszar unalomhegy Gridnek már a sokadik része jön és olyan sikeresek hogy 3/4 év után 1$-ért küldik az emberek után...Szóval van sejtés meg hasonlítási alap.
De pl a Days Gone után már megse kell lepődni a sony lépésein..
17.
17.
delphijos
#16: Most nem azért de folyton osztod az észt hogy hogy kell spórolni, meg okosan kezelni a pénzt. Nem látunk bele a cégek belső számaiba, egy csomószor a mi “oldalunkról” érthetetlennek a döntések, de kár az alapján “ítéletet hozni” hogy “szerintem tök jó volt”. Plusz, a cégvezetők is emberek, van hogy ők is hibáznak. Lehet hogy itt tényleg elbaszták, de nem tudhatjuk mi volt a fejlesztés mögött. Mibe került, mennyit hozott. Nem csak a puszta eladási szám a lényeg.
16.
16.
crytek
#15: Sonycskának nagyon az igényei a 3-4 milliós eladás az náluk bukás. Ekkora kreténeket hogy egy über Driveclubot el tudtak kaszálni és ledozerolni a studiót...
15.
15.
Aanash
Nem értem hogy a sony miért nem csinál egy exkluzív autós szériát.
A driveclub kezdésnek nagyon is jó volt.
A gran turismo talán reménysugár, addig a dirt jól lefoglal, bár a rally nem a kedvencem, de valamiért beszippantott.
Sok jó történet központú játéka van/lesz a sony-nak, de az autós exkluzív borzasztóan hiányzik a felhozatalból, mintha direkt tojnának az olyan játékosokra akik ezt a műfajt kedvelik.
14.
14.
DarkCrash
Szép játék. Jól el lett találva ez a Horizon széria. Bár én nagyon hiányolom a PGR szériát. Nálam az volt az Arcade király a Driveclub mellett. Mind a 2-ért nagy kár.
13.
13.
delphijos
#11: “ Amúgy rendes gépekre meg ott a Forza Motorsport”

Hát én ezt is szóvátettem ( nem tudom ezt szabad-e ) hogy nemsokára kivonják a forgalomból a 7-et, és még be sincs jelentve az új. Pedig ez 1 évvel öregebb mint a FH4. Aztán benne van hogy bejelentik a 8-at és pikk-pakk kihozzák, de továbbra is azt gondolom hogy arra hamarabb ráfért volna a frissítés
12.
12.
br1Koo
Nagyon tetszetős a map!
11.
11.
#5: Én úgy tudom, hogy készül továbbra is egy GT (azt még én is szerettem és szeretem). Ezt nem fikából, vagy hasonlók, mert tényleg jó a GT, de a fejlesztőik sok pénzt felemésztve és lassan dolgoznak. Tehát jönni fog, csak vélhetően vagy PS5 Pro-ra, vagy az előtt nem sokkal.

Szerintem amúgy egy bodenlose Frechheit volt, amit GT Sport néven adtak ki, ráadásul sokáig készült és az autók hangjai olyanok voltak, mint egy szivargyújtós hűtóládáé. Oké, voltak autók, meg pályák, de nem volt benne az a karrier mód, mint egy régi GT2-ben, hanem multis f... akarom mondani cucc volt. Engem addig nem zavarna, ha lenne bent egy jó multi, de semmilyen (bármilyen platformon) játéknál nem szeretem, ha letudják azzal, hogy nesze, lehet menni, itt egy kis multi.

Amúgy rendes gépekre meg ott a Forza Motorsport. De hozzáteszem, nekem a régi GT akkor is jobban tetszett és pont.
10.
10.
#7 #8 meh

XD fck

Ebbő nem lesz még egyszer tudományos vita.
9.
9.
norbi27
A környezet gyönyörű, az autók is, változatos a táj, élmény benne autózgatni, ezeket meg kell adni neki.
De amikor mindjárt a videó elején megy fel a 45 fokos havas hegyoldalon a raliautóval döccenés nélkül, please. Nem kell szimulátor legyen, nem kell , hogy mindent be lehessen állítani az utolsó milliméterig, de azért na. Egyetértek a korábban említettekkel, ez egy autós játék, baromi nagy dolog lenne, ha a talajtípusokhoz párosítanának egy kis plusz rázkódást, kipörgést, csúszást? Nem a csillagokat kellene lehozni...
8.
8.
Ooorky
#7: Sőt, ha túl sokat mész kavicson átléoed a fénysebességet.
7.
7.
delphijos
#3: Az kimaradt hogy a való életben is ha lemész az útról nem lassul az autó. Ugye ?
6.
6.
Zuzmo
#5: Amiket felsoroltam, azok megjelentek PS4-re is, és komolyabb kihívást jelentenek. Vagy milyen játékra gondolsz? Olyan, ami openworld, rendes fizika van benne, és törnek az autók?
5.
5.
PS4jacksony
Csupán arra próbáltam rávilágítani,hogy Playstation-on gondolhatnának arra a rétegre is akik mint annak idején a Gran Turismo egyfajta komolyabb kihívást szeretnének ,és nem mint a vadászgépeket megszégyenítő gyorsaságú autók ,és a korcsolyzókat idéző árkád autós cuccokat . És nem szidom a Forzát olyan amilyen én momentán szemernyit nem tudom komolyan venni hisz egy autós játékról beszélünk könyörgöm és az autók viselkedésének KÖZE nincs a valósághoz de ettől még akit szórakoztat szórakozzon vele ...... Talán a GT7 Még pótolja majd eme hiányérzetemet más remény a kanyarban sincs ....
4.
4.
crytek
#1: "Lehet itt jönni ,hogy ÁRKÁD" PONT. Ez nem is akar több lenni soha nem is lesz az.Ezt szeretik az emberek és több millióan játsszák.

Továbbra sem értem miért kell ezt mindig felhozni..atól hogy le van írva minden forza horizon cikknál még nem lesz hirtelen full sim belőle. Egyébként meg inkább minden hónapban 1 forza horizon mintsem semmi vagy a codemasters féle életemet elunom mire végigmegyek rajta grid és társai...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...