Fény derült az új Mátrix címére

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 25.
  • Cooltúra
Link másolása
A Gamescommal párhuzamosan javában zajlik a CinemaCon is, ahol ugyan zárt ajtók mögött, de levetítették az új Mátrix első előzetesét. Ezzel együtt a folytatás végleges címére is fény derült.

A Warner Bros. az épp zajló CinemaConon vetítette le az új Mátrix első előzetesét, ezzel együtt pedig a film végleges címét is elárulta: a januári pletykáknak megfelelően The Matrix Resurrections néven érkezik majd a folytatás december 22-én, és párhuzamosan rajtol el a mozikban, valamint az HBO Max kínálatában.

Noha a trailert zárt ajtók mögött mutatták be, a beszámolók alapján tudjuk, hogy mi történt benne. A Deadline szerint a kedvcsináló elején Neót, pontosabban Mr. Andersont (Keanu Reeves) látjuk a jövő San Franciscójában, miközben egy Neil Patrick Harris alakította pszichiáter kezeli. Hősünk láthatóan kényelmetlenül érzi magát, a The Hollywood Reporter szerint pedig az orvos napi két kék pirulát ír fel neki.

Később egy kávézóban találkozik Trinityvel (Carrie Anne Moss), a páros pedig nem ismeri fel egymást, úgy tűnik, nem emlékeznek semmire a korábbi filmek történéseiből. Ezután a fiatal Morpheus következik, "ideje repülni", mondja, és átnyújt egy piros pirulát Neónak, miközben a háttérben a Jefferson Airplane White Rabbit című dala szól. A trailer néhány akrobatikus mozdulattal és egy kis közelharccal ér véget, és Neót is láthatjuk még, amint telekinézissel próbál irányítani egy rakétát.

Az nem derült ki sajnos a hírekből, hogy ki alakítja a fiatal Morpheust, de az ismert színészgárda alapján Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) az esélyes. A jelek szerint Laurence Fishburne nem tér vissza, a korábbi filmekből Jada Pinkett-Smitht, Daniel Bernhardtot és Lambert Wilsont láthatjuk viszont, míg az újoncok sorát Christina Ricci, Jessica Henwick, Priyanka Chopra és Jonathan Groff erősíti majd.

11.
11.
Ps fanboy
Az első rész voltaképp nem is a W. tesvírek alkotása, hanem innen onnan összecsórták. A Dark City-ből magát a koncepciót, a 13-ik emeletből pedig a számítógéppel regenerált világot. Ebből a kettőből már nem volt nehéz összetenniük egy saját sztorit... Lol
Az a minimális amit hozzátetek, nameg az összecsórt 80 százaléka a filmnek adja ki a Mátrix első részét. Tehát ezen rendező páros valódi értékmérője valójában a második és harmadik résznek kellene lennie, amit már saját kútfőből kellett összehozniuk, nem az első résznek, holott az első rész sikereit is kizárólag nekik tulajdonítják. És érdekes a 2-3 rész már nem is sikerült olyan fényesen. Ettől függetlenül nekem mind3 rész tetszett, de attól a tények még tények.
8.
8.
semike
…..jajajjjj…lesz baj…
7.
7.
Astrisal
Nekem hiányzott volna a 2. és a 3. rész, ha nem készül el. Nemcsak az akciójelenetek miatt, érzelmileg is felkavaró volt. Én kiváncsian várom a negyediket is.
6.
6.
Scat
Én már a második és harmadik rész létezését sem értem.

Az első egy kerek egész, olyan egzisztenciális kérdésekkel és válaszokkal(!), amik nem igényeltek további kifejtést.

Igaz, nem is kaptak, mert a két folytatás már akciófilm lett, hátrahagyva a filozófiát. Bár a harmadik egész jó akciómozi lett, ezt elismerem.
5.
5.
Dízel
Ez nem ertem miert kellett folytatni. A trilogia az egyik legjobban lezart 3 reszes tortenet volt valaha. Persze lehet majd ebbol is csinalni egy multiverzumos, vegtelen virtualis valosagos szarsagot. De a valosag csak egy van. Kar volt ezt megbolygatni. Tobbet nem fog mar hozzaadni a matrixhoz ez a plusz egy resz. Ami csak a penzre megy, nem a trilogia bovitesere.
4.
4.
markoci555
#1: Elvileg folytatás kéne legyen, én se értem hogy jön ide fiatal Morpheus.
Csak úgy lehetne hogy Neo nélkül mutatják mit csinált előtte, de itt neki adja a pirulát...

Jővő San Francisco-ját sem értem, mivel a 20. században van a mátrix, az a legjobban megtartható virtuális valóság. Most hirtelen továbbmegy a szimuláció összeomlás nélkül, csak mert Neo segített kigyomlálni Smith ügynököt?

Mindent meg lehet magyarázni, csak ha agymenés lesz az egész, akkor nincs értelme.
3.
3.
DarkCrash
Hát ez nem tűnik valami acélosnak a beszámolók alapján. :(
2.
2.
Hab
Hát én eddig se nagyon vártam, de ez alapján nem lesz valami jó. Talán majd letöltve.
1.
1.
Takacs014
Ha fiatal Morpheus feltűnik, akkor miért kellene emlékezniük a trilogia eseményeire?! Érdekes lesz, remélhetőleg nem egy Zs kategóriás baromság lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...