Magyar modderekkel dolgozik a CD Projekt RED

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 1.
  • Hír
Link másolása
A CD Projekt RED úgy döntött, olyanokra bízza a Cyberpunk 2077 modtámogatásának fejlesztését, akik igazán értenek hozzá: modderekre. A WolvenKit mögött álló csapattal egyesíti erejét.

A Cyberpunk 2077 tavalyi megjelenése óta a CD Projekt RED szakadatlanul dolgozik a kezdéskor jelenlévő problémák kigyomlálásán (egy hónapja sincs, hogy befutott a legutóbbi patch). A munka még messze nem ért véget, de a közösség több mint segítőkész, így néhány modder alkalmazásáról döntöttek a lengyelek, méghozzá a nyílt forráskódú WolvenKit alkotóit választották.

A WolvenKit lehetővé teszi a modderek számára, hogy könnyedén módosítsák az olyan játékok fájljait, mint a Cyberpunk 2077 vagy a The Witcher 3. Ennek készítői, Blumster, rfuzzo, valamint Hambalkó Bence és Köte Ákos (azaz Traderain és Nightmarea, akik a budapesti Yigsoft alapítói is) egyesítik erejüket a CD Projekt RED-del, hogy a Cyberpunk 2077 modtámogatásán és egyéb háttérprojekteken dolgozzanak.

2.
2.
#1: Ez az egyik, a másik pedig, hogy csak jól teszi egy stúdió, ha a játékaikon már eleve jól dolgozni tudó embereket alkalmazza, mondjuk ahelyett, hogy szénné perelné őket. Bethesda és más nagyobb stúdiók is felvettek már sok moddert, de a legkomolyabban a Valve nyomta, akik modokból és modderekből kvázi önálló sikeres játékokat varázsoltak, pl Dota -> Dota2.
1.
1.
hedzsooo
Eleg csak annyi hozza, hogy foallasban is dolgoztak a Withcer 3-on, valamint a Cyberpunk 2077-en is a kezdetektol is magyarok is naluk mar, szoval kb. tudhatjak mar, hogy mi is tudunk az asztalra tenni videojatekok fejlesztesenek a teren is. ;) :-)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...