Alan Wake Remastered - ilyen volt, ilyen lesz

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 27.
  • Videó
Link másolása
Kicsit több mint egy hét múlva befut az Alan Wake felújított kiadása, ami ráadásul tartalmazni fogja a korábban megjelent két letölthető bővítményt is, természetesen azokat is felmelegített változatban. Most megnézhetjük, mennyit is változik a játék.

Az Alan Wake Remastered meglehetősen alapos ráncfelvarrást ígér, hiszen a minden DLC-t is magában foglaló újramelegített kiadásban a készítők lényegében a játék minden eleméhez hozzányúltak. Megújulnak az átvezetők, a küllem, de a főhős karaktermodelljét is teljesen újraalkották.

Emellett a most először PlayStationön is kipróbálható Alan Wake kihasználja majd a PlayStation 5 kontrollerének képességeit is, vagyis az adaptív ravaszoknak, illetve a haptikus rezgéseknek köszönhetően is újszerű élményben lesz részünk.

A platformok alapján ezekre a különbségekre számíthatunk majd (natívan renderelt felbontás / skálázott felbontás / framerate / élsimítás): 

  • PlayStation 4 – 1080p / 1080p / 30 fps
  • PlayStation 4 Pro (Performance mód) – 1080p / 1080p / 60 fps
  • PlayStation 4 Pro (Quality mód) – 1296p / 2160p (4K) / 30 fps / 4x MSAA
  • Xbox One – 900p / 900p / 30 fps
  • Xbox One X (Performance mód) – 1080p / 1080p / 60 fps
  • Xbox One X (Quality mód) – 1440p / 2160p (4K) / 30 fps / 4x MSAA
  • PlayStation 5 – 1440p / 2160p (4K) / 60 fps / 4x MSAA
  • Xbox Series X – 1440p / 2160p (4K) / 60 fps / 4x MSAA
  • Xbox Series S – 1080p / 1080p / 60 fps
  • PC – 4K / a framerate nem lesz korlátozva


Az eredeti Alan Wake még 2010-ben jelent meg, mint Xbox 360-exkluzív cím. Ezt később, 2012-ben követte a PC-s változat, illetve két további letölthető bővítmény, a The Signal és a The Writer.

Az Alan Wake Remastered október 5-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

13.
13.
nemfontos
Itt a különbség leginkább az, hogy az új konzolokon is menni fog, semmi más... Amúgy valami borzasztó feje lett alan -nek. Még jó hogy csak a hátát nézed leginkább játék közben.. :D
12.
12.
crytek
#10: Nem lehet, biztos. Már a Controlban is volt rá utalás :)

Shadowman már van kb ilyen alan wake szintű újrakiadás
Capcom miatt a Code Veronika szinte biztos.
Soul Raverről mintha lett volna szó hogy vagy folytatást kap vagy valami újrakiadást
11.
11.
crytek
#9: " és reméli, hogy lesznek emberek, akik bedőlnek ennek"

Játékosok mindig is lesznek, szóval nincs is semmiféle bedőlés főleg hogy psre csak most jelenik meg. Ps tulajok száma meg nem kevés..
10.
10.
DarkCrash
Lehet ágyaznak egy esetleges 2. részhez. Megnézik mennyire van rá igény. Mert ha jól emlékszem nagyon nem volt sikeres a kasszáknál. De ebben a formában most se nagyon lesz. És ha már Remaster/Remake világot élünk, sokkal régebbre is vissza lehetne nyúlni ahol tényleg voltak nagyon fasza játékok.

Soul Reaver
Shadowman
Resident Evil Code Veronica
Silent Hill
Croc
Gex

Lehetne még sorolni
9.
9.
Ps fanboy
#6: Mint mondtam, ez a játék tényleg tartalmaz némi egyediséget sztori és játékmechanikai ellemek kapcsán, ami miatt van egy pozitív emléke a múltból, ami még ma is vízhangzik abból a pár ember szájából, akinek ez valóban tetszett. Plusz, "horrorjáték szerű", ami mostanság elég szépen hoz a konyhára, lásd: például resident evil.
Ráadásul nem túl régi ahhoz, hogy egy minimál "felújítás" után, még ma is vállalható legyen. Ez kellően elég indok ahhoz, hogy egy kedves kiadó újrabepróbálkozzon, hogy ismét ránksózza szinte ugyanazt a játékot, anélkül, hogy egy fillért is költene rá. De mindez nem egyenlő azzal, hogy egy játékot érdemes valóban felújítani és újrakiadni. Itt csak az van, hogy a kiadó olcsón megúszva beprobálkozik a maga részéről és reméli, hogy lesznek emberek, akik bedőlnek ennek. Én sem ellenzem amúgy a remake/remasterkedést, a Dead Space nek is nagyon örülök, hogy jön például, de ez nagyon pite.
7.
7.
Ps fanboy
#6: Te miről beszélsz? Egyáltalán nem lett sikeres eladások szempontjából. Nézd már meg mennyit adtak el belőle. Lol:)
6.
6.
crytek
#5: Szerinted az. De a kiadót a fejlesztőt kicsit se érdekli a véleményed ugyanis oltári sikeres a game. Általában nem azokat a játékokat adják ki újra aki ami anno a kutyát sem érdekelt :)
Letoltam már vagy 6x...
5.
5.
Ps fanboy
#4: Azért a remake-remaster effektusoknak sem feltétlen a könnyen megúszásról kellene szólnia. Ennél a játéknál most ez kifejtettem szemetszúr sajnos. Csak az egyedisége miatt ez figyelmen kívül hagyható egyesek számára, számomra azért nem, mert hiába egyedi, játéknak silány.
4.
4.
crytek
#2: Konami az debil bagázs. Kb egyetlen cég a game iparban akinek nem esett még le hogy mindenki degeszre szedi magát a régi játékok bármilyen formában való újra kiadásával.

Nem mellesleg még mindig nem értem mi az a már megint "újraeladás" stb jelzőket.
Értsétek már meg ez a lehető legkevesebb munkával történő újabb milliós eladásokat produkáló megoldás. Amit az alap régi cím már soha nem produkálni még 50 év alatt sem. Az hogy sokakat nem érdekel mert letolták pc-n amihez képest ez nulla erőlelépés lesz (nem is nekik szól) az egy dolog. Senki se tart stukkert a fejhez hogy ezt is meg kell venni a régi mellé.
A pc-s mindent tud a 4K-t is az acsikat is így nincs értelme megvenni a pc-seknek maximum az elvetemült rajongóknak :)

Én bízom benne hogy ezt a dolgot még sok sok cég követi és egyre több régi cím kerül elő..
3.
3.
csongor1996
Hát ez is felejtős lesz. Én vártam, de ha a hivatalos összehasonlító videóban az xbox360 verzióval hasonlítják, akkor sejteni lehet hogy nem lesz nagy újítás.
"Wow, a 4k szebb mint az 540p, ki gondolta volna!"
2.
2.
Verte meg  a rivotrill
A Shadow of the Colossust megértem ,hogy remasterelték nálam mérföldkő minden idők egyik ha nem a legjobb videójátéka !
Alan Wake talán még azon a határon van amire azt mondom OK. De ,hogy lassan minden új cím Remake -Remaster meg halálom amikor PS5 re mobilos cuccot nyomnak .... De akkor kérném minden horror atyját a Sillent Hill első részét is Ray Tracingel 4K HDR el !!!!
1.
1.
Extol
Na, megint egy újraeladás. Sajnos úgy fest, hogy nem kapja meg a felújított változatot az akinek már megvan. Sőt a fórumokból azt írják véglegesen Epic exkluzív lesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...