Vadonatúj VR-szemüvegen dolgozik a Valve?

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 30.
  • Pletyka
Link másolása
Brad Lynch youtuber a SteamVR kódját bújva bukkant rá Deckard kódnéven futó projektre, ami az eddigi információk alapján valószínűleg a Valve következő, Oculus Questre és Quest 2-re hajazó VR-szemüvege lehet.

Brad Lynch a YouTube-csatornáján arról számolt be, hogy a SteamVR kódját túrva rábukkant egy Deckard kódnéven futó projektre, ami minden bizonnyal a Valve következő VR-szemüvegét takarja. A kódban található adatok szerint ráadásul eléggé előrehaladott állapotban állhat a fejlesztés, mert a szemüvegből már létezik prototípus, amit utoljára most júniusban frissítettek.

Lynch azt is kinyomozta, hogy a Deckard valószínűleg az Oculus Quest-féle vonalat követi, vagyis önmagában is használható lesz a szemüveg, és így nem igényel majd PC-s csatlakozást, mert önmagában is képes lesz majd futtatni a játékokat.

A youtuber által talált részleteket az Ars Technica annyival egészítette ki, hogy valószínűleg frissített optikát kap a Deckard, ami azt jelenti, hogy a lencséket közelebb tudjuk majd mozgatni az arcunkhoz, ami állítólag több előnnyel is jár, például jobb teljesítménnyel és súlyelosztással.

A Valve legutóbbi VR-próbálkozása, az Index még 2019-ben jelent meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...