Breaking: átnevezhetik a FIFA-sorozatot

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Egyelőre nincsenek konkrétumok, de azt már megerősítette az EA Sports vezetője, hogy felülvizsgálják a FIFA-val kötött megállapodásukat, amely egyébként független minden más licencszerződéstől.

A FIFA 22 első számairól és "a futball jövőjéről" szól Cam Weber, az EA Sports vezetőjének legutóbbi nyílt levele. Ebben Weber megerősíti, hogy a legutóbbi játék rajtja remekül sikerült, eddig 9,1 millió játékos próbálta ki, akik 7,6 millió Ultimate Team-csapatot hoztak létre, és 460 millió meccset játszottak le.

Weber leszögezi, hogy továbbra is elkötelezettek abban, hogy a lehető legjobb futballélményt szállítsák a játékosoknak, akiknek egyébként folyamatosan figyelik a visszajelzéseit. Tisztában vannak vele, hogy ennek része a hitelesség is, ennek érdekében rengeteg energiát fordítanak a licencekre: jelenleg több mint 300 partnerük van, akik 17 ezer sportolóhoz, 700 csapathoz, 100 stadionhoz és 30 ligához biztosítanak nekik hozzáférést, és ehhez jönnek még hozzá az ikonikus bajnokságok jogai, mint például a Bajnokok Ligája.

Viszont: ezzel együtt úgy döntöttek, hogy feltérképezik a lehetőségét annak, hogy átnevezzék a FIFA-sorozatot. Konkrétumokkal még nem szolgált a cég, de azt már megerősítették, hogy átnézik a FIFA-val kötött megállapodásukat, amely egyébként teljesen független a többi licenctől - vagyis egy esetleges váltás azokat semmilyen módon nem érintené.

Hogy mi ennek a háttere, azt még nem tudjuk - az biztos, hogy a dolog még nem eldöntött, tehát lehet, hogy nem is lesz belőle semmi.

A FIFA 22 egyébként épp a minap kapta meg az első nagyobb javítását, amely többek között nerfeli a kapusokat, finomhangol a védekezésen, és a bíró is okosabban fúj majd a letöltése után.

14.
14.
momant
#12: Értem, de egy újság is pénzt keres azzal , h leírja a nevét mégsem fizet érte. egy festô, szobrász is kereshet azzal , h megjeleníti valahol a képmását. Ez miben más? De bármilyen közszereplônél így van. Használhatod a nevét, nyilván nem rágalmazhatod, stb, de pusztán a használat nem tiltott. Itt igen. Egyedül azt látom , h kreáltak egy természetellenes törvényt ami csak azt szolgálja , h mégtöbb pénzt kisajtolhassanak belôlük. Másik szempont. Mást miért ne hívhatnának Ronaldonak? Milyen alapon sajátít ki bárki is egy nevet. Miért nem mondhatom , h az egy fiktív név , nem a valóságot használja, de azt szeretném használni egy szellemi termékben?
13.
13.
urakilaszlo65@gmail.com
EA sports 2023 fottball
ez lenne javaslatom
12.
12.
delphijos
#11: A különbség az - és most nem mennék be jobban hogy ez most jó így vagy sem - hogy valaki pénzt keres a használattal. Mert lássuk be, fele ilyen vonzó nem lenne mondjuk a Fifa, (vagy egy autóverseny kitalált autókkal ) - még ha ugyanez lenne a játékmenet - ha csupa kitalált név szerepelne benne. Ki fizetne egy FUT csomagért amiben kitalált játékosok vannak ? Mondom, abba hogy ez jó vagy sem, nem akarok belemenni, csak a miért részhez szóltam hozzá. Egy hírekkel foglalkozó médium más, de ott is van olyan hogy mondjuk egy fotó közléséhez már engedély kell…..
11.
11.
momant
#8: Azzal teljesen egyetértek, h a licenszekben elkurvult teljesen a világ. én már ott megakadok, h egy játékos ,klub stb neve mitôl termék??? egy közszereplô nevét bármilyen médium szabadon emlegetheti, nem ertem egy jatek miben különbözik ettôl, fôleg úgy ,h ez talán a legkevésbé szubjektív a médiumok közül.
10.
10.
momant
#8: EA egy féreg, az egesz monopolista focimaffiaval, de sztem nem szabad keverni a kettot. azert ez a legjobb focis jatek mert sokkal bonyolultabb az életet szimulálni mint teremteni egy fantáziavilágot bármilyen fizikával ahol inkább örülsz neki ha valami eltér a valóságtól. mindezt úgy , h alkalmazkodni kell a játékosok különbözô erôforrásaihoz és egyenlô feltételekt biztosítani a játékban. Latjuk a Pes is mindent igerget probalkozik, de sokszor inkabb hatrafele halad, mert amugy a lelke,a jatekmechanika tökéletesítése sztem bonyolult. Tény , h senki nem csinalt még szórakoztatóbbat és ez nem hiszem, h véletlen vagy pusztán kapitalista béklyótól származna
8.
8.
thunderTheGun
Valahol a világ igazságtalansága, meg a közgazdászvilágban emlegetett "tökéletesen működő" piacok csődje az, hogy ez napjaink legjobb focisjátéka. Nem értem milyen maffiaüzelmekkel érik el hogy megkapják ezt a sok licenszt, legtöbbjét kizárólagosan. Mint fogyasztó, tökéletes vesztesnek érzem magam ettől a vicctől.
6.
6.
Chdz
5.
5.
zakkantlaci
Tudok egy jó nevet: Rókabőr Football 2023-az örökkévalóságig.
4.
4.
delphijos
Vagy úgy gondolják hogy spórolhatnak kicsit. Kérdés hogy konkrétan a FIFA licensz mit “ad”. De akár ott is lehet több.
3.
3.
fojesz
#2: Tehát nem tudjuk. :)
2.
2.
Hunszi
#1: ...vagy, ha a brandnek valami miatt rossz hírneve kezd lenni, ami veszélyt jelenthet a jövőbeli eladásokra.
1.
1.
Hunszi
"Hogy mi ennek a háttere, azt még nem tudjuk."

Erre egyszerű a válasz, stagnálnak vagy csökkennek az eladások. Egy befutott brand nevéhez kizárólag akkor nyúlnak hozzá a cégek, ha nem jönnek már megfelelően a számok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...