FIFA 22 PC, PS4, PS5, SW, XBOXONE, XSX

Természetesen idén sem maradunk FIFA nélkül.

Hivatalos: EA Sports FC címmel folytatja a FIFA-játéksorozat

Közel harminc év és majdnem negyven játék után az Electronic Arts szakít a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel. A FIFA-játéksorozatot a jövőben a már korábban is pletykált EA Sports FC címen találjuk majd meg.

FIFA 22 - közeleg a crossplay funkció tesztje

Nemrég szárnyra kelt a pletyka, hogy az EA crossplay-támogatással is ellátja a focis sorozatának következő darabját. Ezt mindenképp megerősíti, hogy hamarosan tesztelni kezdik a funkciót a FIFA 22-ben.

Frissítve: Felsorakoznak a PlayStation Plus májusi játékai

Kár is lenne meglepődnünk rajta: ebben a hónapban is idő előtt leleplezték a PlayStation Plus következő ajándékait. Ha minden igaz, májusban focisták, sírrablók vagy vikingek lehetünk.

Brit toplista: továbbra is vezet a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Miután nem igazán volt említésre méltó megjelenés a múlt héten, a brit toplistán sem történtek látványos változások. Ennek köszönhető az is, hogy megint a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vezet.

Brit toplista: tarolt a LEGO Star Wars

Rendkívül erősen kezdett a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga a brit játékboltokban, így alap természetesen, hogy ő vihette haza az aranyérmet is. De más LEGO-játékok is megtáltosodtak a héten.

Úgy néz ki, tényleg EA Sports FC lehet a FIFA-ból

A jelek szerint az EA Sports tényleg elhatározta magát, és készen áll a FIFA-val való szakításra. Belsős források alapján azt is eldöntötték, hogy EA Sports Football Club néven folytatódhat a sorozat.

Kivették Maradonát a FIFA-játékokból

Egy jogvita miatt kivették Diego Maradonát a FIFA-játékokból - legalábbis egy időre. A legenda szerepeltetéséről még a korábbi menedzsere állapodott az EA-vel, azonban nem volt jogosult erre, és máig nem tisztázott, hogy ki a jogtulajdonos.

Az EA törli az orosz csapatokat a sportjátékaiból

Oroszország és Ukrajna háborúja a videojátékos világot is megrengette. Több fejlesztőstúdió és kiadó a szolidaritását fejezte ki Ukrajna mellett: az Electronic Arts például úgy döntött, hogy eltávolítja az orosz csapatokat a FIFA- és NHL-játékokból.

Crossplay-támogatást kaphat az idei FIFA

Bár relatíve messze van még az új FIFA megjelenése - már ha ezen a néven fut majd az EA következő focis játéka -, a szivárogtatók jóvoltából már most elkezdtek szállingózni az infók a játékról.

EA: hátráltat bennünket a FIFA-licenc

Úgy tűnik, az Electronic Arts készen áll rá, hogy megbontsa a hosszú múltra visszanyúló kapcsolatát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel. Andrew Wilson szerint a FIFA név komolyan hátráltatja a focis játékaik fejlődését.