Nagyon drága lehet majd a felújított GTA-trilógia

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 11.
  • Pletyka
Link másolása
A Base.com áruházlánc honlapján már fogadják a múlt héten bejelentett Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition előrendeléseit, amiből az is kiderült, hogy platformtól függetlenül elég borsos árcetlit kapott a felújított kollekció.

Múlt héten hivatalosan is megerősítette a Rockstar, hogy felmelegített kiadást kap a GTA-sorozat három klasszikus epizódja, a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas. A nagy hármast egy csomagba foglaló Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Editionről azonban semmi lényegi információ nem derült ki múltkor, így érdemes helyén kezelni a mostani részleteket.

Az biztos, hogy a Rockstar ettől a héttől kezdve az eredeti változatokat eltávolítja a digitális üzletekből; addig is a rajongók a Steamen a pozitív értékelésekkel igyekeznek mindenkit arra buzdítani, hogy amíg lehet, szerezzék be az eredeti kiadásokat.

És lehet, hogy ők döntenek jól, mert ugyan még nem tudni, miben is nyújt majd többet a felturbózott kollekció, de nagyon úgy fest, hogy az árazása kapcsán nem volt szégyenlős a kiadásért felelős Take-Two és a Rockstar. A Base.com áruházlánc honlapján található előrendelői oldalak szerint ugyanis az előző generációra szánt változatokért 65 eurót, a PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készülő átiratokért pedig közel 77 eurót kérnek majd el.

Ha ez a hivatalos árképzés, akkor azért nagyon nem szabad meglepődnünk, hiszen a Take-Two vezérigazgatója korábban többször is hangot adott azon véleményének, miszerint a játékosok készen állnak a 70 dolláros játékárakra. Az NBA 2K21 már így került boltokba, ráadásul Strauss Zelnick később azzal is megvédte korábbi álláspontját, hogy utoljára 2005-2006 környékén volt frontális áremelkedés az Egyesült Államokban. Zelnick emellett úgy véli, hogy az, amit az újgenerációs játékaik nyújtanak, az alapján jogos az új árszabásuk.

Az árstratégiával kapcsolatban egyébként a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan is hasonló véleményen van, viszont az Xbox-részleg vezetője, Phil Spencer szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogyan árazza be a termékét, a végső döntést úgy is a játékosok fogják meghozni.

Először csak az előző generációs változat kap dobozos kiadást?

Egy lengyel forrás szerint a Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition dobozos változata első körben csak az előző generáción (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One) lesz beszerezhető, méghozzá karácsony előtt, december 7-én. PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en csak valamikor a következő év során futhat be a fizikai változat.

A mindig megbízható információkat szállító Tom Henderson a Twitteren arról számolt be, hogy a digitális kiadás még ennél is előbb érkezhet. Ő úgy tudja, az online kiadásokra már november 11-én lecsaphatunk.

39.
39.
crytek
#38: A játék vásárlás csak a türelmetlenek velejárója :)
Amit tudom hogy később utánam dobnak miért adjak érte pénzt?
38.
38.
Akutyafáját
#36: jah igen, gamepassba jó, én azthittem te megvennéd
37.
37.
Cikk: "Nagyon drága lehet majd a felújított GTA-trilógia"

Amennyire én imádom és jónak tartom a GTA játékokat, ez a cím akkor is megállná a helyét nálam, ha 5€ lenne a három együtt. Persze, ha valaki szereti, akkor vegye meg ezt az új kiadást is ötször ugyan úgy, ahogy a régieket is ötször és játssza őket végig tízszer, mint ha nem lennének jó játékok a világon és ilyenekkel kéne szarakodni.
36.
36.
crytek
#35: Ahogy anno is volt mindenkinek kedve most is lesz akik beszerzik majd őket.
Aztán majd az final missziós acsikból meglátjuk hány embernek volt kedve végig is vinni őket.
Amint game passba lesz én belevetem magam.
35.
35.
Akutyafáját
#34: ,, Végülis csak a mai folytatások és játékok 99.9%-ban is... " nem érted.. a gta az 3, vice city, meg san andreas nem annyira egymástól eltérő játékok se grafikában se játékmenetben se kinézetben se világépítésben (ugyanúgy fog kinézni ) hogy azt érezd kaptál 3 gamet..gta 3 után mennyi kedved lesz a vice cityre menni? far cry 3 meg 4 meg 5 között van különbség legalább a tájban
34.
34.
crytek
#33: "ugyanazt kell csinálni" Végülis csak a mai folytatások és játékok 99.9%-ban is... Szóval ez nem igazán jó eltántorító érv.
33.
33.
Akutyafáját
#32: nekem is tetszenének a gyerekkori klasszikusaim felturbózva ahogy mondod, de parasztvakítás ez a 3 játék egy áráért, kiégsz az első után hiszen a másik kettőben ugyanazt kell csinálni, játékidő meg jólhangzik hogy 1 millió óra, de ha abból 999.990 órát farmolással meg báziselfoglalással töltünk az nem mérvadó, úgy egy 1 órás game ami maradandó élményt okoz és kivált valamit még az is jobban megéri DE NEM kifejezetten a gta játékokra értem ezt.... ott énis suliból hazaérve kocsikáztam meg autórádiót hallgattam 8 órákat, gépet se kapcsoltam ki hogy mire hazaérek ne kelljen bootolni
32.
32.
delphijos
#29: Ez butaság. Egy játék áránál erősen számít hogy az embernek mennyi időre nyújt szórakozást. Ha valaki megveszi ennyiért, és egy csomó időt eltölt vele, az mégis mitől olyan mintha elszórná a pénzt az utcán ? Ha csak egy kicsit is szebb lesz, és emiatt valaki most szívesebben játszik vele, az mégis miért fáj neked ? A te pénzedet költi ? Főleg hogy nem is tudod milyen ráncfelvarráson esik át…. Én kb. 2 éve toltam ki az Alan Wake-et, szóval amúgy se kellett volna megint, de a videók alapján ott se történt égbekiáltó változás, de örülök ha valaki most játszik a felújítottal. Ezt mindenki maga döntse el. Ja, és van rengeteg azóta “játékoskorba” lépett fiatal, akik az eredetire rá se néztek volna. Talán ezt kipróbálják, és nem fogják megbánni.
31.
31.
crytek
GTA Trilogy: The Definitive Edition PC Requirements & first graphics details leaked

According to a snippet – from what appears to be a press release – GTA Trilogy: The Definitive Edition will feature high-resolution textures, increased draw distances and GTA 5-style controls.

“Three iconic cities, three epic stories. Play the genre-defining classics of the original Grand Theft Auto Trilogy: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas updated for a new generation, now with across-the-board enhancements including brilliant new lighting and environmental upgrades, high-resolution textures, increased draw distances, Grand Theft Auto V-style controls and targeting, and much more, bringing these beloved worlds to life with all new levels of detail.”

Additionally, and according to the leaked PC requirements, these remasters will require 45GB of free hard-disk space. Moreover, Rockstar has listed the Intel Core i5-2700K and the AMD FX-6300 as the minimum required CPUs. As for the graphics cards, the Nvidia GeForce GTX 760 and the AMD Radeon R9 280 are the minimum required GPUs.

Below you can find the leaked PC system requirements Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition.
Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition PC Requirements

Minimum:

Intel Core i5-2700K / AMD FX-6300
Nvidia GeForce GTX 760 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB
8 GB RAM
45 GB Storage Space
Windows 10

Recommended:

Intel Core i7-6600K / AMD Ryzen 5 2600
Nvidia GeForce GTX 970 4GB / AMD Radeon RX 570 4GB
16 GB RAM
45 GB Storage Space
Windows 10
30.
30.
crytek
#29: Az a butaság hogy sírtok... Ha kell vegyed meg most... de volt rá 10+ éved... Nem is értem ezt az utolsó hónapos sírást...Akinek nincs meg azt nem is érdekelte egyáltalán az meg ne itt sírjon.
29.
29.
Akutyafáját
#27: SZERINTED lópikula érte 70 euró, 3 olyan játékért amit már most is megvehetnél tizedannyiért és játszhatnád.. ne magyarázd már a butaságot, nem remakekről beszélünk mint pl a shadow of the colossus.. 70 eurót ha te kiszórsz már meglévő 15 éves gamekre ÚJRA??? ne már, és még magyarázod is hogy ez még olcsó is.. ennyi erővel menj a kerékpártárolóba , vedd ki a bringád ülj rá és kezdj el tekerni rajta és képzeld el azt hogy még sose használtad, közben szórj ki az utcára 70 eurót ,nah pontosan ugyanott lennél
28.
28.
cannondale
Gta5 tavaszi megjelenése is lehet késni fog, majd elötte bejelentik tavasz helyett ősz lesz a megjelenés.
Gta4 felújított változata is meg fog jelenni Gta6 elött. Kb:Tuti. ;) :)
27.
27.
godach
Várom a köveket, de én tuti megveszem. Nem vagyok egy platina gyűjtő (kettő van a Far Cry Primal és Days Gone), de annak idején a San Andreast többször is 100%-ra toltam ki és a GTA3-nak és Vice City-nek is vagy 20% híja volt hozzá. Nem vagyok gazdag sem, de lebontva (mivel tudom mennyi időt jelent a három játék) ez a 70euró, lópikula érte. Így már biztosan platinázom és még azt sem tartom kizártnak, hogy első napos vétel lesz. Ha meg később jönne hozzá (akár DLC-be a Vice és Liberty Stories) akkor nyalnám csak a számat.
26.
26.
kopic
Lesz kepuk elkerni ennyit egy felujitott trilogiaert... Undorito
Max fele annyiert kene arulniuk... Szanalmas
25.
25.
crytek
#24: Nem feltétlenül. Ott a Stubbs Zombis cím kb ugyanúgy adták ki mindenre mint ahogy kinézett ezer éve..
24.
24.
DarkLord
Azért, ha ps5-re is kihozzák, akkor ebből kiindulva valahogy kikell néznie is a játéknak... mégsem lehet fából kifaragott CJ ps5-ön :D, mint anno. Ha csak ezt nézem, akkor azt mondom, hogy érdemben nyúltak hozzá a játékokhoz, persze nem Mafia szintre gondolok ezalatt, de vállalható dologra simán, amit mondjuk az árcetli is alátámaszt egy kicsit. Mindenesetre várjuk meg az első látnivalókat és mindenki okosabb lesz a találgatások helyett.
22.
22.
delphijos
Én se értem a hisztit, bár a cikk cime “nagyon drága” már eleve provokatív. Persze sok múlik a felújítás minőségén, de amúgy meg 3 játék 70-ért… Ja, és mint mindig, senkinek sem kötelező megvenni, plusz elő nap sem kötelező rohanni a boltba teljes áron megvenni… ennél sokkal rosszabb , jóval kevesebb játékidővel rendelkező játékok is vannak hasonló áron.
21.
21.
markoci555
egy új minőségi játékért elkérhetnek nyugodtan akár 70 eurót (az más kérdés hogy én nem fizetek ennyit érte), de most nem új játékokról beszélünk, hanem felújításról

szerintem ezt a 3-ast steamen kb 10 euró alatt szereztem be, ha itt szimpla grafikai felújításról beszélünk, még a 3 játék összeadva se éri meg ezt a pénzt, ennyiért már a gta 6-ot várjuk, 10-20 év kérdése és ki is jön...
19.
19.
A Fénybenjáró
Srácok, 70 dollár, megnéztem 22 ezer forintnak felel meg. Ez kb. egyetlen játék ára (újonnan, megjelenést követően) manapság. Ha valóban felújítják a Gta 3-at, a Vice City-t és a San Andreast, úgy ahogy a Shadow of the Colossussal vagy a Prince of Persiával tették, akkor ez egy tuti vétel lesz! Nem tudom mit gondoltok, hogy majd 200 forintért fogják dobálni, azért mert "csak egy felújított verzió"? Ezek a játékok klasszikusok, előfordul, hogy még ma is előveszem a Vice City-t és qrvára nem a 2002-es grafikája az, amitől jól szórakozom vele...
18.
18.
pécégémer
#17: Hiába léteznek ps4re is régi állapotukban nem fogják több 10órára odaszögezni a játékost, kell egy textúrafrissítés, mert 2021-ben már nem adhatsz ki szart ilyen brigáddal meg főleg nem. Összességében ez egy jó "időhúzás" lesz a gta6-ig.
17.
17.
hedzsooo
16.
16.
dcba
En igazabol azt nem ertem miert para, hogy egy Day 1 jatek mennyibe kerul? Ugyis minden jateknak az ara a porba zuhan amint lement a hype, nem kotelezo mindent megjeleneskor megvenni, nem kell trendi fortnite generacionak lenni, egy jatek 6 honap mulva is ugyanolyan kiraly, sot megmerem kockaztatni, hogy akar 1 evvel a megjelenes utan is ugyanugy fog utni, de persze a mai gamernek minden azonnal kell es meg egy kepkockat sem mutattak a jatekbol, maris ezerrel porog a Pre-order, ergo a kiadok valoban megtehetik, hogy ennyiert adjak, viszont a jatekok 99%a 6-12 honappal megjelenes utan fele aron vagy akar meg nagyobb zuhanason is atesnek. Ez a kis csomag 1 evvel a megjelenes utan mar 20 dollarert fog menni eBayen es akkor is meg lehet venni, a sok turelmetlen meg hadd szorja a penzet ha annyi van neki, rendelje elo az ertektelen digitalis deluxe edition-t mert kap hozza ket ertektelen skint.

15.
15.
crytek
#11: Semmi köze hozzá amiért sírtok..Nem mellesleg nem kötelező megvenni. Akit érdekel úgyis megfogja.

#14: Sehol nem írtam ilyet. Csak nézek ki a fejemből hogy miket vergödtök 3 game 70 euroért az sok miközben 1 db szar is annyiba fáj ma..
14.
14.
xanatos0911
#10: Gondolom Te is rögtön mész megvenni ennyiért, ugye?
13.
13.
pécégémer
Igazából 3 játékért nem sok, főleg úgy hogy a mai fiatalok (írom ezt 30 évesen) nem biztos, hogy játszottak ezekkel a részekkel, szóval szerintem top 10-es lesz hónapokig eladásokban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...