Rég benne lehetne a FIFA-ban a magyar bajnokság

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 12.
  • Hír
Link másolása
Hosszú idő után újra van magyar csapat a FIFA-ban, nagy öröm ez - pedig már rég benne lehetne a sorozatban a teljes magyar bajnokság is. A Telex derítette ki, hogy annak idején az MLSZ halasztotta el ezt a lehetőséget.

Mi is megírtuk, hogy hosszú idő után újra bekerült egy magyar csapat a FIFA-ba, a Fradi érkezése mellett pedig további újdonság, hogy a válogatott is teljes licenccel kapott helyet az idei felvonásban. Mindenkiben felvetődik persze a kérdés, hogy miért kellett erre ennyit várni, a Telex pedig utána is ment egy kicsit a dolognak: ők tudták meg, hogy tulajdonképpen már rég benne lehetne a sorozatban a teljes első osztályú magyar bajnokság.

A lap az EA akkori magyar PR-menedzserével, Kováts Tamással beszélt a témában, aki elmondta, hogy az MLSZ 2006-os elnökváltása idején megkereste a szövetséget egy esetleges együttműködés reményében, de sem a leköszönő, sem az új elnök nem állt kötélnek: az MLSZ - valószínűleg nem ismerve a játékot és az abban rejlő reklámlehetőséget - százmilliós nagyságrendben kért volna licencdíjat a magyar bajnokságért, amit a hazai eladások nem tudtak volna kitermelni.

2013-ban aztán a kiadó bezárta a magyar piacot is menedzselő cseh irodát, Kováts szerint pedig azóta nem is foglalkoztak a kérdéssel, a cég is máshogy áll ahhoz. Mindez azért is fontos, mert a Telex cikkéből kiderül, hogy az MLSZ ma már lényegesen nyitottabb, és mindent megtesz az együttműködésért - tehát nem náluk pattog a labda.

3.
3.
gorgo
Pénzéhes szemétládák.!!!
1.
1.
Goofey84
Idióták! Talán meg kellett volna kérdezni valakit, hogy mi ez. Mindig a saját vezetőink tesznek alánk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...