Rég benne lehetne a FIFA-ban a magyar bajnokság

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 12.
  • Hír
Hosszú idő után újra van magyar csapat a FIFA-ban, nagy öröm ez - pedig már rég benne lehetne a sorozatban a teljes magyar bajnokság is. A Telex derítette ki, hogy annak idején az MLSZ halasztotta el ezt a lehetőséget.

Mi is megírtuk, hogy hosszú idő után újra bekerült egy magyar csapat a FIFA-ba, a Fradi érkezése mellett pedig további újdonság, hogy a válogatott is teljes licenccel kapott helyet az idei felvonásban. Mindenkiben felvetődik persze a kérdés, hogy miért kellett erre ennyit várni, a Telex pedig utána is ment egy kicsit a dolognak: ők tudták meg, hogy tulajdonképpen már rég benne lehetne a sorozatban a teljes első osztályú magyar bajnokság.

A lap az EA akkori magyar PR-menedzserével, Kováts Tamással beszélt a témában, aki elmondta, hogy az MLSZ 2006-os elnökváltása idején megkereste a szövetséget egy esetleges együttműködés reményében, de sem a leköszönő, sem az új elnök nem állt kötélnek: az MLSZ - valószínűleg nem ismerve a játékot és az abban rejlő reklámlehetőséget - százmilliós nagyságrendben kért volna licencdíjat a magyar bajnokságért, amit a hazai eladások nem tudtak volna kitermelni.

2013-ban aztán a kiadó bezárta a magyar piacot is menedzselő cseh irodát, Kováts szerint pedig azóta nem is foglalkoztak a kérdéssel, a cég is máshogy áll ahhoz. Mindez azért is fontos, mert a Telex cikkéből kiderül, hogy az MLSZ ma már lényegesen nyitottabb, és mindent megtesz az együttműködésért - tehát nem náluk pattog a labda.

9.
Fanboi
#8: A magysr kommentár az viszont jöhetne ugyan abban a formában, szórakoztató volt.
8.
bitchka
#5: Sokan. Ráadásul abban az időben rengetegen élveztük a magyar kommentátorokat a játékban, amit az MLSZ idióta hozzáállása miatt ki is vettek a későbbi kiadásokból.
7.
bitchka
Egyébként nem reklámozni akarom, de ez egy magyar FIFA vs. PES liveban hangzott el.
6.
bitchka
Valahol már össze kéne foglalni, hogy az idióta Kisteleki mennyit ártott a magyar futballnak.
5.
delphijos
#4: Te miről beszélsz ? Ki ne akarna BL-t nyerni a Puskás Akadémiával, vagy a Gyirmóttal ? :D
4.
Fanboi
Baromira hiányzik hogy a fifába is betolják a falábú fiúkat...
3.
gorgo
Pénzéhes szemétládák.!!!
1.
Goofey84
Idióták! Talán meg kellett volna kérdezni valakit, hogy mi ez. Mindig a saját vezetőink tesznek alánk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...