HWSW: 10 gigabites otthoni net jön a Diginél

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 20.
  • Hardver
Link másolása
A lakossági szegmensben egyedülálló sávszélességet kínáló, száloptika alapú internetszolgáltatást vezet be kínálatába a Digi - írja a HWSW. Havi pár ezer forintért a 10 gigabites net is elérhető lesz az előfizetők számára.

Ismét rekorderré válik a Digi Távközlési Kft. a magyar vezetékesinternet-piacon. A cég elsőként vezette be Magyarországon az optikai (G-PON) elérésen keresztül biztosított, 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló otthoni díjcsomagjait, idén év végén pedig szintet lépve jönnek az akár 10 Gbps letöltési sebességet biztosító díjcsomagok XGS-PON technológiával.

A szolgáltató mai sajtótájékoztatóján közölte, a cég FTTH-hálózata ma már szinte a teljes vezetékes lefedettségi területen elérhető, ráadásul az iparágban egyedülálló módon kizárólag egyetlen díjcsomaggal, mely letöltési irányban 1 Gbps, feltöltési irányban pedig 300 Mbps sávszélességet kínál.

Budapest egyes részein decembertől, bizonyos vidéki városokban pedig márciustól - a további részletekért irány a HWSW!

11.
11.
GAMEROD
#9: 10Gbps net 1 óra alatt 4,5 TB-ot tud leszedni ha jól számolom. Lehet hogy jól jön ha 170 gigát szed le az ember (mint nálam az MSFS, igaz sose jött full sebességen) de annyira kevés olyan alkalom van, meg annyira kevés tárhely hogy ez folyamatosan ki legyen használva hogy egyelőre felesleges az egész.
10.
10.
Helium Prime
Nálam tökéletes! Persze gigás net mellé sem olyan routert kell használni ami 100 mbps-ot osztogat!
Arról nem is beszélve,hogy elsősorban szolgáltatást nyújtanak a cégek amihez a router csatolása nem kötelező! Cloud vagy Ps Now mellé sem jár konzol!
9.
9.
Obi Wan Kenobi
#7: azért gamedrivenak nem rossz ha belegondolsz, főleg ha ilyen sebességgel elmész a budira és készen van a letöltés. Csak akkor van szükség 2-4 TB-os driveokra ha mondjuk egy régi társasház DSL kábelein a max 40megabit (mint nálam). Ha gigabites akkor meg 10 percet vársz amíg letölti a villámgyors 1 terrás SSD-re, 10 percet talán tud várni minden ember, még a zoomerek is.
8.
8.
markoci555
amióta átcserélték optikaira 10x gyorsabb netet ígérve, azóta kalap **** a net
nem még gyorsabbat kéne ígérgetni, hanem a jelenlegit befoltozni vagy normális routereket adni hozzá
7.
7.
GAMEROD
#6: Oszt mire mész szaros 1TB-al? Leírtam lentebb is, hogy előbb megtelik, mielőtt felgyorsul.
6.
6.
norbi27
#4: Hülyeségeket nem kellene hirdetni.
50890 forint az nem az "egész kóceráj", márpedig most ennyi egy ADATA S70 SSD 1 TB-os tárhellyel és hűtőbordával, ami 7400/5500 MB/s olvasási/írási sebességet tud. Nagyon leárazták nemrég.

https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/adata/xpg-gammix-s70-1tb-m-2-pcie-agammixs70-1t-c-p630886110/
5.
5.
GAMEROD
#4: ja, kis s-el, Gbps nem mindegy :)
4.
4.
GAMEROD
#3: 5,5GBps a PS5, pont a fele. Mondjuk lehet jobbra cserélni benne, ha beletörődik valaki hogy drágább az új ssd mint az egész kóceráj.
3.
3.
zozo76hun
#2: a PS5 eleg gyors SSD szintjen, nem?
2.
2.
GAMEROD
Ezzel van tele minden. De azt senki nem írja még apróbetűs részbe se, hogy nem ártana mellé háromszor gyorsabb SSD az átlagnál, mert hiába jönne gyorsabban az adat, ha nincs ami kiírja olyan gyorsan. Kiszámolva 1250MBps írási sebesség kell, a legtöbb embernek 550MBps-el ír az SSD-je, még ez az elterjedt. Akinek gyorsabb van, azoknak meg a tárhely kevés ilyen sebesség mellé, mert ahogy eléri a 10Mbit sebességet, már meg is telt. Egykét kivételnek biztos van többszázezres cucca mellé, de gyanítom hogy nem ők lesznek a fő előfizetők. Most is az a tendencia hogy többnyire azoknak van gyors netük akik sehova nem osszák szét, akik meg laknak együtt vagy negyvenen azoknak meg a leglassabb.
1.
1.
Heldengeist
Akkor jó, ha elkezdek gondolkodni, mire cseréljem le a routerem és az ipari menedzselhető switchem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...