Halo Infinite - ütős lesz a PC-s verzió

  • Írta: szlav
  • 2021. október 22.
  • Videó
Link másolása
Kamera elé ült a 343 Industries csapata, hogy eláruljanak egyet, s mást a Halo Infinite PC-s verziójáról. A fejlesztők a látottak szerint igazán odatették magukat, nem csak hétköznapi portot kap Master Chief következő nagy kalandja.

A Halo-játékok történetében idén decemberben történik meg először, hogy a széria új fősodros epizódja egyszerre jelenik meg konzolon és számítógépen. A 343 Industries ennek megfelelően komolyan vette a dolgát, egy olyan PC-s verziót dobtak össze, amelyre a platform pártfogói mind büszkék lehetnek majd. Lássuk tehát az erről szóló bemutatót!

Örülhetnek azok, akik minden játékot először a grafikai beállítások közt kezdenek. A fenti videón látottak alapján óriási szabadságot kapunk majd a Halo Infinite optimalizálására, ráadásul a legtöbb esetben ki-be kapcsolók helyett részletesen kalibrálható csúszkákkal ügyeskedhetünk. A a grafikai alapsémák mellett a játék tartogat majd egy hasznos opciót, amely segítségével megcélozhatjuk az általunk elvárt minimum frame rate-et, a rendszer pedig ehhez méri majd a beállításokat. További jó hír, hogy teljeskörű támogatást kapnak az ultrawide monitorok, mégpedig nem is akárhogy: ahelyett, hogy a megfelelő méretarány érdekében a fejlesztők levágták volna a kép alját és tetejét, inkább az oldalsó látószöget szélesítették ki.

Mivel a Halo Infinite többjátékos módja ingyenesen kerül a piacra, kifejezetten fontos lesz a hatékony anti-cheat. A csapat egyelőre sokat nem árult el a védelmi rendszerről, viszont mivel a "relatíve DRM-mentes" és "non-intrúzív" jelzőkkel illették azt, valószínű, hogy nem kernelszintű megoldásról lesz szó. Ez egyébként fontos lehet a konzolos játékosoknak is, hiszen az Infinite teljes cross-play és cross-progression támogatással érkezik majd.

A Halo multiplayer mindig is a közösségről szólt, így kifejezetten jó hír, hogy a 343 jókora csontot dobott a széria veteránjainak is: PC-n saját LAN-szervert hostolhatunk majd, így semmi akadálya nem lesz a hajnalig tartó LAN-partiknak. Ami pedig az online közösségépítést illeti: az Xbox saját barátrendszerén kívül integrációt kap a Steam és a Discord is, így közvetlenül innen is behívhatjuk majd a csapattársainkat.

Végül pedig jöjjön egy kis hardveres nyalánkság! A Microsoft és a 343 Industries a játék megjelenésére készülve összeállt a Razerrel és az AMD-vel, aminek meg is lett a termése. A perifériagyártól Halo Infinite témájú egérrel, billentyűzettel és fejhallgatóval, illetve spéci chroma-effektekkel köszönti Master Chief új kalandját, míg az AMD egy egyedi videokártyát "dobott a piacra". Az idézőjel nem véletlen, ez az RX 6900 XT ugyanis olyannyira exkluzív, hogy valójában meg sem vásárolhatjuk azt - a Microsoft és az AMD különféle nyereményjátékokkal szórja majd ki őket a közeljövőben.

A Halo Infinite december 8-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. A játék többjátékos módja ingyenes lesz, a kampány pedig az első naptól benne lesz az Xbox Game Pass kínálatában is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...