Végre lehet menteni a Returnalben

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 27.
  • Letöltés
Link másolása
Frissítést kapott a Housemarque roguelike sci-fi témájú bullet hell shootere, a Returnal, ami olyan újdonságokat is tartalmaz, amelyek kifejezetten hasznosak lehetnek a leendő és a jövőbeli játékosok számára is.

A Returnal talán egyik legnagyobb hiányossága az volt, hogy nem lehetett benne menteni, de legalábbis nem voltak benne olyan checkpointok, ahol automentett a játék. Ez érthető is, hiszen egy roguelike-játékról van szó.

A Housemarque azonban kifejezetten szigorúan kezelte a zsánerre jellemző mentésnélküliséget. A Returnal esetében ugyanis még arra sem volt lehetőségünk, hogy kikapcsoljuk a PlayStation 5-öt, ha pedig alvóállapotban hagytuk a konzolt, akkor csak reménykedhettünk, hogy ne jöjjön mondjuk egy új szoftverfrissítés, mert akkor bizony hiába való minden.

A csapat megértette a rajongók egy részének elégedetlenkedését, és jelezték, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan tudnák áthidalni a problémát úgy, hogy közben a rougelike-élmény se csorbuljon.

A stúdió végül tegnap, a PlayStation Blog egyik friss bejegyzésében jelentette be, hogy sikerült megoldást találniuk a problémára, így a Returnal legújabb frissítésében már lesz mentési lehetőség. Az úgynevezett Suspend Cycle lényege, hogy most már nyugodtan kiléphetünk a játékból, nem fogjuk elveszíteni a mentett állásunkat. Persze azért vannak korlátai a megoldásnak, ugyanis bossharcok, átvezető pillanatok vagy intenzív harcok közben nem áll rendelkezésünkre a mentés.

A játék legújabb frissítése emellett egy másik hasznos újdonságot is magával hozott, ugyanis megérkezett a fotómód, úgyhogy már alig várjuk, hogy a Gamekapocs Instagram-oldalán is viszontláthassuk az alkotásaitokat!

2.
2.
Verte meg  a rivotrill
Szóljon valaki ha tapsolnunk kell ......
1.
1.
TrishtanAG
" akkor csak reménykedhettünk, hogy ne jöjjön mondjuk egy új szoftverfrissítés, mert akkor bizony hiába való minden."
Nincs olyan szoftverfrissítés, ami magától felmenne. Ellenben az alvó üzemmód lefagyása már reálisabb veszély.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...