Nevet váltott a Facebook, bemutatkozik a Meta

  • Írta: szlav
  • 2021. október 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A közösségi oldal természetesen megtartja az eddigi címét, a mögötte álló anyavállalat azonban Meta néven folytatja az útját. Mark Zuckerberg így ágyaz meg a metaverzumnak.

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy névváltásra készül a Facebook, az akkori pletykák pedig nem voltak alaptalanok. Mark Zuckerberg tegnap este bejelentette, hogy az óriási közösségi portál mögött is meghúzódó Facebook anyavállalat mostantól új néven lesz felismerhető. Habár a madarak azt csicseregték, hogy a cég a Horizon nevet veheti át, Zuckerberg csapata még ennél is egyszerűbben és célirányosabban képzelte el a jövőt: Meta névre keresztelték át az anyavállalatukat.

A név egyértelműen Zuckerberg legújabb nagy elképzelésére, a metaverzumra utal, amely egy számos fejlesztő és alvállalat közös munkájaként új szintre emelheti az internetes közösségi interakciót. A Facebook atyja szerint "a metaverzumban szinte bármit megtehetünk, amit csak el tudunk képzelni. Találkozhatunk a barátainkkal és a családunkkal, dolgozhatunk, tanulhatunk, játszhatunk, vásárolhatunk és alkothatunk benne, ezek mellett pedig olyan élményeket is átélhetünk, amelyek elképzelhetetlenek a számítógépek és telefonok ma ismert kontextusában".

"Ebben a jövőben hologramként egy pillanat alatt megjelenhetünk a munkahelyünkön, a barátaink mellett egy koncerten, vagy a szüleink nappalijában. A metaverzum rengeteg új lehetőséget biztosíthat bárkinek, a lakhelyétől függetlenül. Több időt szánhatunk arra, amit igazán fontosnak tartunk, és visszanyerhetjük az utazással elvesztegetett időt - ezzel csökkenthetjük a széndioxid-kibocsátást is."

Zuckerberg ismét kihangsúlyozta, hogy habár a Facebook, az Instagram és a vállalat többi közösségi platformja nem megy sehová, a Meta fókusza - nem meglepő módon - a metaverzum kiépítésére irányul majd. A kezdeményezés hivatalos weboldalára látogatva egyből világossá válik, hogy a Metaverzum elsősorban a VR- és AR-technológiára építhet majd, Zuckerberg azonban már korábban elárulta, hogy ez a mindent átfogó digitális valóság felületei (illetve annak 2D-s tartalmai) elérhetők lesznek mobilkészülékekről és hagyományos számítógépekről is.

10.
10.
CitromH
#2: Én viszont igen. Mert nem igaz. A Facebook nem váltott nevet, csak a tulajdonosa a Facebook Inc.
9.
9.
xanatos0911
8.
8.
Extol
A metaverzum célja is az lesz valószínűleg a jövőben mint a Facebook-é. Még jobban digitális láncra verni a világ polgárait, ellopni magánéletüket és pénzzé tenni az adataikat. Az emberek eddig is ki voltak zsákmányolva, mióta van Facebook, Twitter stb, azóta önként szolgáltatják ki magukat óriáscégeknek, csak gratulálni tudok...
7.
7.
Neo1989
Azért mert valaki átnevez v mit az még nem fog megváltozni embereknél.
Lásd Moszkva tér, Stadionok vagy éppen Burma.
6.
6.
Nothing
#1: "Higgye el, nem szívesen teszem. Szintetikus vagyok, de nem hülye."

:D
5.
5.
Geribácsi
Olyan mint egy albínó romulán, még a füle is hegyes.
3.
3.
Darksiders84
#1: Erről az jutott eszembe, hogy az új Etele plázában olyan robot gurulgat a mellkasán egy tablettel segítve ,ha nem találsz valamit és közben beszél használja a kezeit ,hogy szinte félelmetes mint egy filmben .
2.
2.
A Fénybenjáró
Kicsit félrevezető ("clickbait") a cím, de én nem haragszom.
1.
1.
Ooorky
Félelmetes milyen realisztikus robotokat tudnak már gyártani, így állóképen már teljesen emberinek tűnik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...