Nagyot megy Steamen az Age of Empires IV

  • Írta: szlav
  • 2021. október 30.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába, a jó stratégiai játékoknak nehéz ellenállni, a Relic Entertainment pedig igazán odatette magát Age of Empires IV-gyel. A nagy múltra visszatekintő széria legújabb része Steamen is hatalmasat tarol.

Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletes játék lett az Age of Empires IV, hiszen technikai fronton akadnak idejétmúlt megoldásai, de a klasszikus epizódokhoz visszanyúló és ezekre építő játékmenetével nehéz lenne vitába szállni. Az pedig világos, hogy a legendás RTS-sorozat legújabb része a játékosok tetszését is elnyerte, hiszen a jelen cikk írásakor a Relic alkotása toronymagasan vezeti a Steam feltörekvő játékainak listáját, és a teljes toplistán is bekerült a legnépszerűbb címek közé.

A SteamDB adatainak köszönhetően láthatjuk, hogy jelenleg több mint 69 ezer stratéga igazgatja az egységeit az Age of Empires IV-ben, az aktív játékosokat mérő grafikon pedig továbbra is felfelé ível. Nem kis teljesítmény ez, főleg akkor, ha számításba vesszük a tényt, miszerint nem ez a játék egyetlen platformja.

A 60 dollárt kóstáló steames verzió mellett ugyanis elérhető a Microsoft saját platformjain kiadott változat is, amelyhez többek közt azok is hozzáférnek, akik rendelkeznek aktív Xbox Game Pass-előfizetéssel. A szolgáltatás lényegesen olcsóbb árából és a folytonos akciózásból adódóan biztosak lehetünk benne, hogy a játékosok egy jelentős hányada itt próbálta ki a várva-várt RTS-t, ennek fényében tehát a Steamen produkált eredmények csak annál fényesebbnek hatnak.

5.
5.
Lorthirash
Aki azt állítja hogy a játék grafikája nem elég jó az nem éárt a műfajhoz , ugyanis mikor már sok az egység és multiplayer rankedet játszol sokat számít hogy hogyan tudod irányítani az egységeid mennyire vagy pontos, és nem mindegy mennyi az fps.

Én most játszom vele egy ideje.
Master Starcraft játékosként én úgy gondolom elég jól fel van építve a játék, az irányítás gyakorlatilag majdnem hibátlan, mindent be lehet bindelni úgy ahogy akarsz, ahogy én megszoktam starcraftban, van rendes multiplayer, ranked unranked ami az igazi lényegi része egy RTS-nek.
Szerintem amin még lehetett volna csiszolni az az egységek fizikája de az rossz, csak lehetne jobb

Én úgy gondolom hogy összességében ez egy elég jól sikerült játék.
4.
4.
br1Koo
Mi is játszottunk a demóval haverommal, nekem nagyon bejön csak már ezer éve nem játszottam rts-t és folyamat megereőszakolt az enemy. :_D
3.
3.
GAMEROD
Azért már talajnézetet rakhattak volna bele hogy látványosabbak legyenek a csaták. Ha a legutolsó indie fejlesztő is meg tudja oldani, akkor nem értem hogy egy ekkora hátszéllel rendelkező fejlesztő miért nem. Mondjuk ahhoz egy fokkal jobb grafika sem ártott volna.
2.
2.
Lorthirash
A multiplayeren múlik az egész ha az jó akkor nálam megéri befektetni.
1.
1.
Ooorky
Próbálgatom, próbálgatom, de nekem nagyon nem adja.
Valszeg azért is, mert a demo kijövetele óta tolom a 2. részt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...