HWSW: Tovább emelkedik a videokártyák ára

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 4.
  • Hardver
Link másolása
A német 3D Center magazin legfrissebb adatai szerint a márciusi szintre drágultak vissza a videokártyák - írja a HWSW. Pedig a nyáron még árcsökkenésre számítottak a szakértők.

A forrás szerint vásárlók szemszögéből kedvezőtlen trend szerint mindössze három hét leforgása alatt átlagosan 16-18 százalékponttal drágultak az AMD és az NVIDIA különféle videokártyái. Ezzel az AMD termékei már 101, az NVIDIA-é pedig 88 százalékkal vannak a németországi ajánlott kisker ár felett. A folyamatos, nagy mértékű emelkedés alapján egyre inkább kereslet oldalára kezd átbillenni a mérleg nyelve, amit az árak alakulása szerint a gyártók most sem tudnak kezelni.

Az újabb áremelkedési hullám augusztus elején indult. Ekkor még "csak" 50-60 százalékkal az ajánlott ár (MSRP) felett mozogtak az összegek. Az azóta eltelt közel három hónap során fokozatosan emelkedtek az árak, a trendnek pedig valószínűleg még nincs vége. Az ünnepi szezonhoz közeledve egyre nagyobb problémát jelent a szűkös chipellátás, amely idén már egészen biztosan nem fog megoldódni.

A nyáron még árcsökkenésre lehetett számítani - olvasd el a további részleteket a HWSW-n!

17.
17.
ayreon
#10: Igen, szerintem is az a jovo, hogy munka helyett kepzeletbeli ertekeket gyujtunk es varjunk hogy meg tobb kepzeletbeli erteke legyen. Latszik is hogy jofele megy a vilag igy... Eljenek a bankok, a tozsdek, a spekulacio es a nyereszkedes, vesszen a mocskos munka!
16.
16.
Fooxfire
A fene adná egy kocsi árát VGA-ra..
Ha meghal a VGA-m, megyek át konzolra.. kicsit olcsóbb
kekW
15.
15.
Lorthirash
#14: steam deck 30 fps-t tud elég kevés az.
14.
14.
XuChi
Steam Deck jó lesz. Ha megjelent, adom is el az asztalit a francba. 1660Ti még garis 2 évig. 200K-ért 5 perc alatt eladom :)
13.
13.
GAMEROD
Nem csak a chiphiány meg a bányászok az oka ennek. Mindenki rekordnyereséget akar minden negyedévben. Persze a magyar duplán szív, mert jók az adók meg a pénz értéke is.
12.
12.
r3dman
Ps5 vagy gaming notebook.Ezek még mindíg jó árban vannak.Tudom egy asztali pc jobb de faszomat érdekli a 200 fps ultra setting.
11.
11.
Lorthirash
#10: A pc gaming ipart hazavágja rendesen, én nem panaszkodok mert nyáron mikor volt egy kis csökkenés vettem egy 3070 Ti-t jó áron.
Előtte eladtam 4 éves 1080 Ti-t így nagyon sokat nem is kellett hozzárakni, de ez akkor is szar úgy ahogy van.
10.
10.
crytek
#8: Én nem kívánom a pokolra mivel benne vagyok az ETH-ban. Én azt kívánom minél jobban lőjön ki az árfolyam :)
9.
9.
Extol
#3: Nekem ha tönkremenne a videokártyám megvan a régi HD 6950-es 1Gb-s 12 éves kártyám visszatenném azt. Még azzal is elfutna jó pár régi cím ami kimaradt anno.
8.
8.
Extol
Asszem aki kivárt az megszívja és a pokolra fogja kívánni a kirptovalutákat
7.
7.
PS4jacksony
#1: A munkaerőnket/ időnket mi továbbra ia 20 évvel ezelőtti áron adjuk miért emelnék ?
A munkaerőnk árát mi szabjuk meg amikir reggel bemegyünk ugyanannyiért dolgozni ilyen árak mellett.... És nem azt mondjuk ,hogy ennyiért nem dolgozunk....heti40 órás mu káért a minimum már 500-600 ezret kellene itt is kapni és még abból sem vergődhetnél....
6.
6.
crytek
Series X pipa
PS5 pipa

Magasról leszarom a pc-t....majd valami ddr5-ös amd-s igp-s procit veszek azt azt elég lesz a pc-n szüttyögni..
5.
5.
Heldengeist
#4: Múlt szeptemberben vettem egy használt RX480 8GB-ot 45 ezerért, mondom el leszek vele még januárig, mire kijön az RX6800XT. Most simán elmenne a háromszorosáért és ha rátennék még egyszer annyit, kiadná az RX6600-at ha jó irányból fúj a szél.

Inkább vettem volna 5700XT-t.
4.
4.
Grabowsky30+
Majdnem duplájáért adtam el a 1080ti-t 4év használat után, mint amennyiért vettem.
3.
3.
csongor1996
#2: Én is ma gondoltam rá, hogyha tönkremenne a gépem, vennék egy újat a spórolt pénzemen. Hát, RTX3070 400k fölött... Asszem ebből egy PS5 lesz majd végül.
2.
2.
Matt94
Múltkor tönkrement a videókártyám. Szerintem ebben az életben már nem veszek újat.
1.
1.
Dízel
Vicces hogy minden emelkedik, csak a fizetesek nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...