Jeltolmácsot kap a Forza Horizon 5

  • Írta: szlav
  • 2021. november 5.
  • Hír
Link másolása
A Forza Horizon 5-ben már a megjelenés napján rengeteg funkció segíti az akadálymentes hozzáférést, hamarosan azonban egy olyan funkciót kap a játék, amelyet eddig nem sok helyen láthattunk.

A Forza Horizon 5 amellett, hogy egy nagyszerű játék, számos olyan funkciót is tartogat, melyek segítségével azok is gondtalanul részt vehetnek a versenyzésben, akiknek egyéb esetben ez nehézséget okozna. A színvakokat segítő vagy magas kontrasztos opciók és a testre szabható feliratozás mellett narrátort társíthatunk az írott szövegekhez, ráadásul offline módban akár a komplett játék sebességét is lelassíthatjuk, ezzel megkönnyítve a gondtalan kalandozást.

Ezek a funkciók egytől-egyig elérhetők már az új Forzában, a Playground Games azonban bejelentette, hogy egy érkező frissítéssel hamarosan kap még egy újabb segédleti funkciót a játék. Ahogy azt a mellékelt videó vége felé is láthatjuk, egy valódi jeltolmácsot is bekapcsolhatunk majd a játékban, aki az átvezetők során az amerikai (ASL) vagy brit jelnyelven (BSL) továbbítja majd a párbeszédeket. Eddig nem sok játékban láthattunk hasonló megoldást, de csakis támogatni tudjuk a Playground Games kezdeményezését.

A Forza Horizon 5 PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik. A prémium változat már elstartolt, a teljeskörű launch pedig november 9-én esedékes.

9.
9.
Ooorky
8.
8.
SLi
#3: lol
mikor az ostobaság magabiztossággal párosul :D
7.
7.
markoci555
jó amikor támogatják az olyan lassú felfogású embereket mint én :D
de komolyan, miért olyan nehéz több opciót hagyni a játékosnak, mint pl notifikációs időbeállítás stb? Szarul programozzák a játékokat vagy csak egy kis plusz munka lenne?
Nagyon örülök hogy ilyenek vannak, eddig gondolkoztam hogy nem kell nekem ez a játék, inkább majd a 4-et veszem meg, de már hajlok rá, hogy inkább ez lesz, csökkentett grafikával

a lassítást is jól jöhet néhány szituációban, de egész versenyre nem szeretném, csak amikor ilyen 400-al megyek, alig fogom fel mi van előttem, erre ilyen egy gombos beállítás jönne jól, solo játékmenetben

turista módot meg el tudom képzelni egy kisgyereknek milyen jó kezdést nyújthat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...