Tovább gyűlnek a viharfelhők Bobby Kotick felett

  • Írta: szlav
  • 2021. november 20.
  • Hír
Link másolása
Hatalmas hullámokat keltett a hír, miszerint Bobby Kotick is sáros lehet az Activision Blizzard zaklatási botrányaiban. Több mint 1700 alkalmazott indítványozza a leváltását, ráadásul a cég legnagyobb partnerei is a bizalmukat vesztették.

Egész biztos, hogy Bobby Kotick nem örül annak, hogy nem sikerült eltussolni az Activision Blizzard szexuális zaklatással és nemi visszaéléssel kapcsolatos botrányát - főképp azért, mert a napokban kiderült, hogy maga a CEO is nyakig sáros lehet az ügyben. A vezérigazgató maga is tudott az erőszaktevésekről, ezeket az eseteket azonban rendre igyekezett a szőnyeg alá söpörni, emellett pedig Kotickot személyesen is megvádolták egy múltbéli visszaéléssel, illetve egy női alkalmazott megfenyegetésével.

Mára tehát mindenki számára világossá vált, hogy a romlott irodai kultúra problémája gyökeresen húzódik az Activision Blizzardnál, ez pedig a napokban a dolgozók és az üzleti partnerek körében is komoly ellenreakciókat váltott ki. Már több mint 1700 alkalmazott írta alá azt a petíciót, amelyben Kotick azonnali leváltását követelik. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a botrányra reagálva a vállalat nemrég zéró toleranciát hirdetett a zaklatókkal és a szexuális alapon visszaélő személyekkel szemben, a vezetőség szerint azonban nincs elég bizonyíték, amely Kotick bűnösségét igazolná.

Az elmúlt napok fejleményei egyébként üzleti szempontból is szorult helyzetbe hozták az Activision Blizzardot - Kotick sárosságáról tudomást nyerve többek közt Phil Spencer és Jim Ryan is a határozott nemtetszését fejezte ki a cég eljárásával és a vezérigazgatóval kapcsolatban.

Az Xbox fejese szerint a zöldek vezetőit is mélyen megrázták azok a szörnyűségek, amelyek Irvine-ban zajlanak, és mivel az efféle magatartásnak nincs helye a játékiparban, Spencer szerint itt az ideje annak, hogy átértékeljék az Xbox és az Activision Blizzard kapcsolatát. Eközben a PlayStation elnöke, Jim Ryan is a nemtetszését fejezte ki az üggyel kapcsolatban. A PlayStation és az Activision hosszantartó kapcsolatot folyatott az olyan címek felett, mint a Call of Duty, a Crash Bandicoot vagy a Tony Hawk's Pro Skater, Ryan szerint azonban az Activision Blizzard nem tett eleget annak érdekében, hogy elszámoljanak a problémáikkal.

2.
2.
crytek
Aki az ezer éves címeket se képes értelmesen leárazni az menjen is :)
1.
1.
Sheparrd
Gyönyörű nap lesz mikor ezt a kapzsi férget végre eltávolítják a cég éléről.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...