Mobilokhoz tervezett kontrolleren dolgozik a Sony?

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 29.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment japán részlege nemrég szabadalmaztatott egy PlayStation-kontrollert, aminek az a különlegessége, hogy kifejezetten mobilokhoz tervezték.

A VGC szúrta ki, hogy a Sony Interactive Entertainment egy olyan szabadalmat nyújtott be nemrég, ami egy mobilokhoz tervezett PlayStation-kontrollerről szól. A szabadalom az SIE japán divíziójához kapcsolódik. A leírás és a csatolt tervek alapján kijelenthető, hogy a kontroller kialakítása erősen hajaz a PlayStation 4-féle DualShock 4 formavilágára.

Egyelőre nem világos, mi a terve a Sonynak az ötlettel, de nem kizárt, hogy vadonatúj területen próbál piaci részesedést szerezni magának a Sony. Mint ismert, októberben csatlakozott az Apple Arcade korábbi tartalomfelettese, Nicola Sebastiani az SIE mobilos részlegéhez, amely korábbi álláshirdetések szerint azzal a feladattal jött létre, hogy a Sony legnépszerűbb sorozatait mobilra költöztesse. Hogy mennyire komolyan gondolja a mobilos előretörést a Sony, azt jól mutatja, hogy Jim Ryan, a PlayStation főnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy még a 2022 márciusában végződő üzleti évben szeretnének valamelyik ikonikus sorozatuk mobilra költöztetésével előrukkolni.

6.
6.
DarkCrash
Miért nem csinálnak egy Xperia Play 2-öt? Az első telefon és konzol volt egyben. :)
5.
5.
TrishtanAG
#2: Az Ipega a megoldás: https://ae01.alicdn.com/kf/Heff8d070d5a549a5828f1e739f171873T/iPega-PG-9167-bluttoth-Wireless-Gamepad-Stretchable-Game-Controller-for-iOS-Android-Mobile-Phone-PC-Tablet.jpg

A persze a gyári Remote Play nem támogat semmilyen kékfogas controllert, de szerencsére ez két mozdulattal áthidalható.
4.
4.
Zisten
Bármilyen is jön belőle fogadni mernék rá, hogy nem lesz kompatibilis a jövőben vásárolt telefonommal. :D :D Valahogy mindeg ez szokott lenni.
3.
3.
Heldengeist
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41oMIJNqxRL._QL40_SX400_.jpg
2.
2.
Heldengeist
Voltak már ilyen próbálkozások. Az ilyen dokkolós kontrollerekkel szerintem az a baj, hogy nem egyformák a telefonok. 5.5-től 6.7"-ig mindent kellene fogadnia és azonos képátló mellett sem egyformák a telefonok méretei. Vagy megint csak a saját telefonjaikhoz csinálják meg és akkor ez megint egy halva született ötlet.

A legegyszerűbb, ha simán csinálnak egy tartú kütyüt a DS-hez (ami már van):

41oMIJNqxRL._QL40_SX400_.jpg>41oMIJNqxRL._QL40_SX400_.jpg
1.
1.
Zuzmo
Szerintem a PS Now jön majd mobilokra, és ez ahhoz készül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...