Peter Molyneux blokklánc alapú játékot fejleszt

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 13.
  • Bejelentés
Link másolása
A kétségkívül ambiciózus ötleteiről híres (hírhedt?) Peter Molyneux újabb projekttel állt elő: a Legacy egy olyan menedzserjáték lesz, amely blokkláncalapokon, saját kriptovalutával működik majd.

Ha minden jól megy, 2022-ben rajtolhat el Peter Molyneux és a 22cans következő játéka, amely a Legacy címet viseli. Noha első blikkre egy mezei menedzserjátékról van szó, amelyben felvirágoztathatjuk a saját cégbirodalmunkat, természetesen van némi csavar is a dologban: az egész blokkláncalapokon működik.

A játékot leleplező blogposzt szerint a Legacyben az lesz a feladatunk, hogy felépítsük a saját üzletünket, ehhez pedig mi tervezhetjük meg a cégünk által gyártott termékeket, és a szükséges épületeket is fel kell húznunk persze, ahol az alkalmazottak el is készítik azokat. Utána vár bennünket a nagybetűs Piac, ahol áruba bocsáthatjuk a munkánkat, és nyílt versenyben kell megméretnünk magunkat. Ahhoz, hogy túléljünk, innovatívnak és gyorsnak kell lennünk, törődnünk kell a munkatársakkal, ráadásként pedig mindenféle eseményen részt vehetünk, amely busás jutalomhoz, például játékbeli pénzhez vezethet.

De hogy jön ide a blokklánc? Ahhoz, hogy belevághassunk az üzletünkbe, földtulajdonossá kell válnunk a játékban, amely egy NFT beszerzését jelenti a gyakorlatban, ezenkívül hozzáférünk majd az úgynevezett kulcsokhoz, amelyekkel meghívhatunk másokat, hogy az üzlettársaink legyenek. A munkájuk gyümölcsét mi is élvezhetjük, a nyereségük egy részét ugyanis mi kapjuk meg a játék kriptovalutájában, a LegacyCoinban. Ebből már kitalálhattátok, hogy a LegacyCoin hajtja a Legacy gazdaságát: a termékeinkért LegacyCoinban lehet fizetni, ebből vehetünk újabb kulcsokat és más különleges NFT-ket.

Habár az ötlet kétségkívül érdekes, a Legacy egyelőre a linkelt blogposzt szintjén létezik mindössze a nyilvánosság számára: a hivatalos weboldal még nem elérhető, és látnivalókat sem kaptunk hozzá.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...