Túl népszerű a Final Fantasy XIV, leállt az árusítása

  • Írta: szlav
  • 2021. december 16.
  • Hír
Link másolása
Nem mindennap találkozunk azzal a jelenséggel, hogy egy játék olyan népszerűvé váljon, hogy be kelljen szüntetni a forgalmazását, a Final Fantasy XIV esetében azonban pontosan ez a helyzet. Az Endwalker megjelenése kicsinálta a szervereket.

Már több mint egy hete megjelent a Final Fantasy XIV Online legújabb nagy expanziója, az Endwalker, a szerverek azonban azóta is füstölnek a játékosok tömegei alatt. Az MMORPG producere és igazgatója, Yoshi-P már számos alkalommal elnézést kért a rajongóktól a kellemetlenségekért, először egy-, később pedig további kéthétnyi ingyenes játékidőt ígérve a csalódott előfizetőknek.

De hiába a hatalmas sorban állások és a rendszeres összeomlások, a játékosok továbbra is csak özönlenek az online világba, így a Square Enix egy olyan lépést hozott, amire nem gyakran látunk precedenst: a túlzott érdeklődésre való tekintettel ideiglenesen beszüntették a Final Fantasy XIV forgalmazását, ráadásul a játék ingyenesen letölthető próbaverziójára is lakatot tettek.

Mindez természetesen nem érinti a már meglévő játékosokat (ők továbbra is várhatnak a bejutásra), s mivel az Endwalker expanzió még mindig elérhető a digitális piactereken, a lezárások nem érintik azokat a rajongókat sem, akik némi szünet után térnek vissza, hogy lecsekkolják az új tartalmakat. Hogy pontosítsunk, a Square a Final Fantasy XIV Starter Editionjét és Complete Editionjét (és a korábban említett Trial-verziót) vette le az online áruházakból, így az ideiglenes áruszünettel csak azok járnak pórul, akik most szeretnének először megismerkedni a Final Fantasy XIV világával.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...