Menekülnek a fejlesztők a Ubisofttól?

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 22.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a megszokottnál látványosabb az elvándorlás a Ubisofttól mostanában, a két legfontosabb kanadai stúdió például több fontos fejlesztőjét is elveszítette, ami már a projektekre is hatással van.

Házon belül csak "nagy kivonulásnak" nevezik a Ubisoftnál azt a jelenséget, hogy az utóbbi időben a megszokottnál nagyobb létszámban hagyják el a munkavállalók a céget - erről számol be legalábbis az Axios, amely tizenkét volt és jelenlegi Ubisoft-munkatársat interjúvolt meg a témában.

A beszámolók szerint a Far Cry 6-csapat huszonöt legfontosabb fejlesztője közül öt már elhagyta a fedélzetet, míg az Assassin's Creed: Valhalla alkotói közül tizenkét olyan munkatárs távozott, akiket az ötven legfontosabb ember közé soroltak. Ez persze nem csak a nevekről szól: az Axios szerint a felmondások konkrétan lassítják a fejlesztés alatt álló projekteket.

A távozások hátterében több indok is meghúzódik, sok a panasz a céges kultúra kapcsán, alacsonyak a fizetések, ráadásul a kanadai stúdiók székhelyén sok a kedvezőbb álláslehetőség. A Kotaku még novemberben jelentette, hogy a Ubisoft megpróbálkozott a fizetésemeléssel az érintett csapatoknál, ami segített is a munkavállalók megtartásában, cserébe viszont más stúdióknál nőtt az elégedetlenség.

11.
11.
Ps fanboy
A Ubisoft nincs bajban, csak a kreativitással állnak kicsit hadilábon. A majmos játékkal is mi van? Xd
Kíváncsian várom az Avatar-ból mit hoznak ki...:)
10.
10.
almaspite
Szerintem elég ránézni a játékaikra, főleg az r6-ra. És leesik hogy nincs valami rendben az ubinál.
9.
9.
HMoody
#7: Úgy tűnik, ők jobban tudják.
8.
8.
markoci555
én végigmentem kb az angolon és nekem nem úgy tűnik, hogy nagy bajban lenne az Ubi...
az vicces hogy van játék amihez senki nem ért, de szerintem pont lesz***ják az ilyen eseteket
7.
7.
delphijos
Bocs, de baromira el vagytok ti varázsolva ha azt hiszitek hogy egy fejlesztő azért elmegy mert nem neki tetsző dolgot fejleszt. Aki “kreatívkodni” akar, az eleve nem ilyen nagy céghez megy. De azért ne gondolja senki hogy egy szuper kreatív kis fejlesztocsaptnak gyalog galopp az élet. Ja, és a fejlesztőnek ott is megmondják mit csináljon. Elég kevés ember az egy projektnél aki konkrétan “megmondóember”. A többi mindenhol teszi a dolgát.
5.
5.
Dízel
Es ti mindent elhisztek amit egy cikkben irnak indoklas gyanant? Persze, ez a hivatalos info, nem irhatjak azt, hogy igenytelen egykaptafara epulo fantaziatlan jatekokon senki sem akar dolgozni es inkabb elmennek az emberek egy kreativ csapathoz.
2.
2.
HMoody
#1: Benne voltak a cikkben az okok, így és egy teljességgel felesleges komment volt.
1.
1.
Slik
gondolom unjak ugyan azokat a jatekokat ujra es ujra elkesziteni mas skinnel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...