A Team 17-nél kötött ki a Hell Let Loose

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 7.
  • Biznisz
A Team 17 bejelentette, hogy megvette a Hell Let Loose-franchise jogait, valamint a The Label néven futó indie kiadót is - a két üzlet értéke együttesen akár százmillió dollárra is rúghat.

A Team 17 már rég nem a "Worms-csapat", hiszen évek óta folytat kiadói tevékenységet, és most is ezen a vonalon terjeszkedik tovább. Bejelentette, hogy megvásárolja az általa kiadott, és eredetileg 2019-ben megjelent második világháborús lövölde, a Hell Let Loose jogait, amely az évek alatt több mint hatmillió játékost ért el.

A brit cég 41,9 millió dollárnak megfelelő fontot fizetett franchise-ért, a következő két év folyamán pedig további 20,2 millió dollárt fizethet ki különböző feltételek mentén. Azzal, hogy a Hell Let Loose a first-party címévé válik, a Team 17 látványosabban bővítheti a játékot, ami kiegészítőket, esetleges folytatásokat és más "üzleti lehetőségeket" jelent.

A Hell Let Loose-t fejlesztő Black Matter vezetője megerősítette, hogy továbbra is együttműködnek a kiadóval. Fontos fejlemény továbbá, hogy a Team 17 a jövőben tudatosabban célozná a hardcore játékosokat, és létre is hoz egy részleget erre, aminek az FPS az első képviselője.

A Team 17 másik szerzeménye a The Label néven futó amerikai indie kiadó, amelyért 24 millió dollárt fizetett, illetve a következő három évben potenciálisan további 16 millió dollárt fog fizetni. A kiadó szeretné megerősítené magát a mobilos piacon és a mobiljátékos előfizetések terén, a The Labelnek pedig van némi tapasztalata ezen a téren: legnagyobb sikere, a What the Golf? az Apple Arcade egyik nyítócíme volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...