Samsung újdonságok a SID 2007-en

  • Írta: Daks
  • 2007. május 22.
  • Hír
A Samsung bemutatja a SID 2007-en: 178 cm-es, 100 Hz-es full HD LCD; hajlékony, színes e-papír valamint a 101 cm-es LED háttérvilágításos „Év képernyője”.
A Samsung bemutatja a SID 2007-en: 178 cm-es, 100 Hz-es full HD LCD; hajlékony, színes e-papír valamint a 101 cm-es LED háttérvilágításos „Év képernyője”.


Long Beach, Kalifornia – 2007. május 19. – A Samsung Electronics, a világ legnagyobb TFT-LCD (vékonyfilm-tranzisztoros, folyadékkristályos) képernyőgyártója a május 22. és 24. között rendezendő SID 2007-en (Society for Display) kiállítja két vezető termékét, valamint néhány rendkívül ígéretes koncepció-prototípust.

A 45. alkalommal megtartott kiállításon a Samsung bemutatja 101 cm-es, LED háttérvilágítású LCD TV-jét, amely elnyerte az idei év SID aranyérmét, mint az „Év képernyője”. A 101 cm-es LED háttérvilágításos képernyő aktuális dinamikus kontrasztaránya 10 000:1, ami ötször nagyobb, mint a CCFL háttérvilágításos LCD képernyőké. A színtelítettség is magasabb a korábbiaknál, mégpedig az NTSC szabvány 105%-a. Ezek a fejlesztések segítenek abban, hogy a LED háttérvilágításos LCD TV-k bekerüljenek a fő piaci áramlatba, és az elnyert díj is pontosan ezt ismeri el.

A technikai és minőségi vívmányok bemutatóján a legnagyobb tömeggyártásra készült LCD TV-képernyőt is bemutatják. A Samsung saját 100 Hz Motion Plus technológiájával ellátott új 101 cm-es LCD képernyő a rendelkezésre álló képkocka információk közé köztes fázist mutató képkockákat számol ki és szúr be, amitől a mozgóképek kristálytiszták lesznek.

Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a világ legnagyobb, Samsung által kiállított színes „elektronikus papírja” (e-papír), vagyis egy olyan hajlékony műanyag kijelző, amely még akkor is torzítatlan színes képet mutat, ha a felületét meghajlítjuk. Az A4-es méretű, 36 cm-es átlójú e-papír még arra is képes, hogy kikapcsolás után továbbra is mutasson egy állóképet. Ehhez a koncepciómodellhez a cég 130°C-os alacsony hőmérsékletű amorf (nem kristályos) szilikon-adalékot alkalmazott, hogy megakadályozza a műanyag hordozó torzulását.

A színes e-papíron kívül a kiállításon debütál a világ legnagyobb (101 cm-es) fekete-fehér e-papírja is. A kijelző egy EPD (elektroforetikus kijelző), amely alkalmas extra méretű digitális kijelzők (DID-ek) létrehozására, HD felbontással (1366x768 pixel). Ezen tulajdonságai mellett fogyasztása is kiemelkedően alacsony: egy kép/percnél 300mW-ot, ami a hagyományos LCD kijelző 1/1500-ad része.

A Samsung Electronics standja a SID kiállításon az LCD TV-k képminőségére és az LCD TV-k legújabb technológiai fejlesztéseire helyezi a hangsúlyt, köztük a LED háttérvilágításra, a gazdag színtelítettségre, a természetes mélyfekete visszaadására és az éles képet biztosító igen magas kontrasztarányra. A természetes mélyfekete színek így kiemelik, és élettelien brilliáns kavalkáddá varázsolják a megjelenő színeket.

Az idei SID további figyelemre méltó termékei között találunk még egy 61 cm-es LED háttérvilágításos LCD monitort, amelyen elég hely van két egymás mellé fektetett A4-es oldalnak és még a Windows Vista Sidebar-ja is bőven elfér mellettük. A cég kiállít egy kétoldalas, 5,6 cm-es LCD képernyőt is, amelyet mobiltelefonokba szánnak.
3.
CULO
Háth igen...én mindíg is azt mondtam, hogy a Samsung a legjobb ezen a téren! :)))
2.
Kolipoki
Húú azt az e-papírt megnézném!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...