Mégis beszáll a Sega az NFT-bizniszbe

  • Írta: szlav
  • 2022. január 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Sega már egy ideje kerülgeti az NFT-k forró kásáját, de úgy tűnik, hogy a kétes visszajelzések ellenére hamarosan mégis belemártja a mancsát. A vállalat levédette a Sega NFT védjegyet.

A Sega az elsők között, még tavaly áprilisban bejelentette, hogy a blokklánc segítségével árusítana különféle újra áruba bocsátható digitális tartalmakat, nem meglepő módon azonban a játékosközösség egy jelentős része igen negatív fogadtatásban részesítette az ötletet. Noha mára gyakorlatilag bizonyított, hogy az efféle NFT-knek megvan a maga közönsége (lásd a Konami NFT-aukcióját), sokan mégis egy jókora üzleti lehúzásként gondolnak a nem helyettesíthető digitális javakkal való üzérkedésre.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a Sega a negatív visszajelzéseknek köszönhetően behúzza a kéziféket, a vállalat vezérigazgatója, Haruki Satomi ugyanis nemrég úgy nyilatkozott, hogy a közösség reakcióit tapasztalva jóval megfontoltabban kezelik ezt az üzleti lépést, és készek akár teljesen visszalépni, ha a játékosok egy puszta pénzszerzési trükként tekintenek a dologra. Nos, azt nem tudjuk, hogy a vállalat fejese hány álmatlan éjszakát élt át az elmúlt hetekben emiatt, az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy így vagy úgy, de a Sega NFT-k hamarosan napvilágot látnak.

A VGC szerkesztői ugyanis nemrég észrevették, hogy a vállalat bejegyezte a "Sega NFT" védjegyet Japán szabadalmi hivatalában. A védjegy érvényes a címre, mint szellemi tulajdonra, a Sega NFT logójára, illetve az úgynevezett Sega Classics NFT Collectionre. Úgy tűnik tehát, hogy a Konami Castlevania-kollekciójához hasonlóan hamarosan a Sega is előáll egy hasonló digitális gyűjteménnyel.

1.
1.
GemForge
Én csak azt sajnálom, hogy ilyen NFT-s cikkekkel fogjátok felb@szni az agyamat nap mint nap, ahelyett hogy rendbetennétek az oldalt, hogy mobilon is normálisan működjön.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...