Nagyot futott a Konami NFT-aukciója

  • Írta: szlav
  • 2022. január 16.
  • Érdekesség
Link másolása
A Castlevania harmincötödik születésnapját ünnepelve a Konami áruba bocsátotta az első NFT-kollekcióját. Az aukció nagy sikerrel zárult: a digitális javak mindegyike gazdára talált, méghozzá nem kicsit borsos áron.

Nemrég mi is beszámoltunk a Konami legújabb szokatlan dobásáról, amikor is a japán videojáték-fejlesztő úgy döntött, hogy egy jókora NFT-aukcióval ünnepli meg a Castlevania-sorozat harmincötödik születésnapját. A blokkláncon hitelesített digitális javak közt állóképekre, videóklipekre és zeneszámokra is licitálhattak az érdeklődők, akikből úgy tűnik, akadt bőven, az árverés ugyanis komoly sikerrel zárult - főképp a Konami számára.

A vállalat összesen 14 digitális emléktárgyat bocsátott aukcióba az úgynevezett Konami Memorial NFT Collection részeként, amelyek mind egy szálig el is fogytak. A teljes kollekcióért összesen több mint 162 ezer dollárt fizettek az érdeklődők, vagyis a Konami 157 ezer dollárral gazdagodott, miután levonjuk a tranzakcióknak otthont adó OpenSea 5 százalékos részesedését. Valószínű persze, hogy a japán vállalat a későbbiekben még többet profitál majd a kollekcióból, hiszen akár 10 százalékos részesedést is igényelhetnek az NFT-k későbbi tranzakcióiból.

Egyenként lebontva tehát körülbelül 12 ezer dollárért keltek el a Castlevania-sorozatot ünneplő emléktárgyak. A legnépszerűbb NFT egyébként a cikkünkben is látható állókép volt, amely Dracula kastélyának térképét ábrázolja az eredeti Castlevaniából. Ez az artwork több mint 26500 dollárért, vagyis bő 8 millió forintért talált gazdára - ne aggódjatok, mi nem fizettünk ennyit érte.

6.
6.
sasncore
#5: Mindenkit aki részt vesz benne, a sária szerint kellene kezelni, azaz tiltott szerencsejáték. Más nyomorán megtermelt, nem kis környezeti terhelsét okozva meg 'termelt' pénzt égetik el. Marx-nak igaza volt.
5.
5.
Robilluma
Ha én ezt az artworköt kinyomtatom igényes minőségben és bekereteztetem vhol 8000 forintért és kiteszem a falra akkor az én tulajdonom és a szerencsés, 8 milliós licittel nyerő muksó tulajdona között érezhető lesz a 7 millió 992 ezer forintnyi difi?
Biztos...

Ha legalább nem digitális termékekről lenne szó, akkor még le is lehetne nyelni ezeket az árakat.
4.
4.
GemForge
Ugye itt szintén csak az a kérdés, hogy mikor durran ki ez a lufi is a pitsába. Félreértés ne essék, addig pár ember retkesre keresi majd magát rajta, még sokkal többen pedig jó sokat buknak majd, de ez van...
2.
2.
IAppearMissing
Itt tart ma a játékipar, csak gratulálni tudok...
1.
1.
markoci555
szerintem elég rosszul néz ki így teletűzdelve a nem méretarányos szörnyekkel... akkor legyen egy sima térkép, és eladhatták volna külön a szörnyeket még milliókért, mert vannak ilyen idióták akik megveszik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...