Free-to-play modellre vált a Battlefield 2042?

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 24.
  • Pletyka
Link másolása
Nyílt titok, hogy az Electronic Arts elégedetlen a Battlefield 2042 eladásaival és teljesítményével. Nem kizárt, hogy a kiadó úgy orvosolja majd a helyzetet, hogy free-to-play modellt kap a játék.

A Battlefield 2042 egészen botrányos premiert és azutáni időszakot tudhat maga mögött. Állítólag az Electronic Arts sem elégedett az eddig elért eredményekkel, és nagyon úgy néz ki, hogy valamilyen változás jöhet majd a jövőben.

Ahogy arról a Battlefield-ügyekben mindig jól értesült Tom Henderson is megemlékezett Twitter-oldalán, a kiadó állítólag minden lehetőséget megvizsgál azzal kapcsolatban, hogyan tudnának új életet lehelni a Battlefield 2042-be. Állítólag nem kizárt, hogy a játék egyes elemei free-to-play modellre váltanának - valószínűleg azért nem egészen, mert ellenkező esetében felbosszantanák azokat a rajongókat, akik már kifizették a teljes játék árát.

27.
27.
taktaharkányi
#26: Összességében a Battlefront 2 minősége szerintem elmarad ugyan egy jóféle BF élménytől, viszont a SW hangulatot nálam eléggé hozta, ami nagyon sokat kompenzált nálam és emiatt kellemes órákat beleraktam a Battlefrontba is. De az biztos, hogy a Battlefront pályái hiába hozzák jól a hangulatot és látványban pazarok, felépítésükbnen nem olyan jók (ha erre érted).

A játék legnagyobb rákfenéje a 128 fő sajnos. Hiába működne adott esetben 64 fővel, a pályák alapjaiba vannak elbaszva.
26.
26.
Aanash
Ahogy olvasom itt tényleg rossz lehet.
Én a Bf4-el kezdtem bele a sorozatba, és az nagyon adta, a dlc-ket is megvettem.
Aztán még talán az utána levő Battlefieldet is kipróbáltam, de szerintem elkezdte másolni a Battlefrontot, aztán azóta nem követtem egyik részét sem.
Én komolyan azt hittem, hogy a 128 játékos, meg a hatalmas térképek nagyot fognak dobni rajta.
25.
25.
taktaharkányi
#24: Azt hiszem mondhatom magamat BF fan-nak, amióta létezik, az épp aktuális része fix pont nálam a multiplayer lövöldék tekintetében, ha hónapokra is leállok, idővel mindig visszatérek, ha egyedül lövöldözök multiban, gyakorlatilag mindig BF-et indítok, ha vannak cimborák, akkor Siegezünk. A mai napig szívesen játszom a BF 4-el, 5-el, és az 1-is fent van a gépen. Ez egy szar. Nincs amit ezen magyarázni. Az 5-öt még anno védtem is, de lehet szerencsés voltam, hogy nem keserítették meg az életemet komolyabb bugok, engem jobban zavart a community hiszti miatt folyamaotsan egyre inkább cod felé toldó TTK rendszer, és hogy jelentőségét vesztette a headshot... Ez BF-nek és játéknak is szar. És nem arról beszélek, hogy úúúú, nincs scoreboard (bár wtf amúgy...), hanem szar az egésznek a felépítése, rosszak a pályák, 128 fős szervereken gyakorlatilag a sniperen kívül minden más használhatatlan. Az operátorok jellegtelenek és fölöslegesek, a terep hatalmas, kietlen és tartalmatlan. Leültem BF 5-özni a 2042 után és megváltás volt. Gyönyörű! A pályák részletekkel és fedezékekkel teli, csupa egyéni akciózásra lehetőség, stb. Emelllett szarul is fut, pedig nincs gyenge gépem.Fundamentális problémák vannak, amiken nem segít az ingyenesség.
24.
24.
sanada
#5: *4357 vélemény alapján. Nem valami túl széles skála.

A játék nem hibátlan, vannak hiányos dolgok, de közel sem annyira vészes a helyzet, mint ahogy a média minden nap lehozza. Ismerősökkel simán élvezhető, csak hát iszonyatosan túl lett tolva a gyűlölet vonat, manapság már az is habzó szájjal szidja, aki meg sem vette.
23.
23.
markoci555
Ez volt az a játék, aminél a steam több mint 2 óra játékidő után i visszaadta a pénzt nem? Szerintem ez nagyon sokat mond a játékról, még ingyen se fog kelleni senkinek, mivel multi cím, ki fog halni, fennhagynak 1-2 szervert, ahol majd a csalók lőhetik egymást
21.
21.
Viktor_The_Best
Vegre valamit ingyen ad az EA. XD
19.
19.
zozo76hun
aaa, gyerekek, en eddig majdnem minden BF-el jatszottam, megvettem oket premium-ostul, mindenestul, de ez az uj BF valami kegyetlen rossz. szinte minden szempontbol. ertekelhetettlen. en szemelyszerint ingyen sem eroltetnem mar.
18.
18.
Kolompár Tarzan
#17: A játékosok szempontjából nézve igazad van, de üzletileg hozták a számokat. De ez az utolsó két játék hatalmas pénzügyi bukta mindkét cégnek.
De azt továbbra sem értik, hogy a baj odafent van az üzleti tervekkel. Nem maguk a játékok szarok, hanem nincs elég idő, erőforrás és így a jó ötletek nem valósulnak meg, ami meg belekerül a játékba az bugos és élvezhetetlen.
17.
17.
taktaharkányi
#16: Utolsó? Az utolsó élvezetes cod az új Modern Warfare volt. Azóta amik voltak szarok és fölöslegesek, és azelőtt is amik voltak (advance warfare meg mi a tököm) szarok. A BF-ek még úgy ahogy tartották magukat, a BF 5 is rendben van már, a 2042-höz képest pedig még be is volt fejezve már megjelenéskor. :)
16.
16.
Kolompár Tarzan
#8: Igen, EA és Activison egyszerre, mert a CoD-nak is vége. Belementek egy olyan versenybe, amiből az lett, hogy mindkét Franchise utolsó játéka fos.
14.
14.
Heldengeist
#13: Nem alkalmas az semmire. Ha a fizető játékosok nem hajlandók bele játékidőt tenni, az ingyenesek is csak beleugranak, rájönnek, hogy szar, aztán mennek tovább. F2P modell még nem mentett meg játékot, csak beletesz egy hullámot a felhasználószámba a végére kasza előtt. Ha ez a játék megmenekül vagy feltámad, az azért lesz, mert rendbe teszik, nem azért, mert ingyenesen játszhatóvá.
13.
13.
nemfontos
A f2p modell sok esetben alkalmas az ócska eladhatatlan játékok megmentésére. Itt egészen biztosan így van...
12.
12.
crytek
#11: Látom van aki még nem ismer itt. Ez is ritka :)

A lényeg ez egy poén volt. Gyűlölök mindent mint a **art ami netes multi only játék.
11.
11.
Beniciodeltoro
#2: Multis élményed pont nem lesz, éppen ezért adják már ingyen, fél év és fizetnek hogy toljad.
Legfosabb BF amit valaha kiadtak.
10.
10.
crytek
#8: Gondolom arra értette az activisiont hogy őket probálták meg "követni" de nekik nem jött össze
9.
9.
Grabowsky30+
Akkor visszaküldik az árát?
8.
8.
TDavid22
#7: Ea de egyetértek veled. ;)
7.
7.
Kolompár Tarzan
1. Ingyen se kellene
2. Agile SW development tipikus példája, hogy mit eredményez a "gyors és olcsó" fejlesztés
3. Szégyen és gyalázat, hogy mit lett ezzel a franchise-al. Köszönjük Activision.
6.
6.
TDavid22
De jó hogy a megvétele után, 2 hétre rá visszavittem! :D
5.
5.
Neo1989
Meta-n 2.1-re van értékelve. Vajon mért lesz F2P.
4.
4.
r3dman
Mikor bejelentették ezt a csodás játékot azt mondták a fejlesztők szó szerint,hogy ez a játék ütni fog és új szintre emeli a multis lövöldözős gameket.Ez nem igazán jött be.Free to playbe lesz rá igény szerintem.
3.
3.
taktaharkányi
#2: Tudom, ördögtől való dolgot fogok mondani, de kb. 5 EUR-ért meg lehet venni a komplett BF 1, V vagy mondjuk a 4 premium csomagját minden kieggel... Ezek közül bármelyik fényévekkel jobb multi élmény... Másik opció, ami még talán nálad is átmenő (bár meghaladja a havi EUR-t), hogy most 3 havi EA play van 1 áráért. A helyzet ugyanaz, bármelyik korábbi BF valóban remek élményt nyújt... Bár ennél az is szórakoztatóbb multis élmény, ha egymás mellé leültök egy haverral (ja, bocs...) és cigicsikkeket nyomogattok el egymás zacskóján.
2.
2.
crytek
Várjuk. Végre lesz ingyen egy remek multi élmény
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...